با حضور مسئولان شهری صورت گرفت؛
افتتاح جشنواره سراسری و نمایشگاه ملی صنایع دستی و گردشگری در گناباد
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد از افتتاح جشنواره سراسری و نمایشگاه ملی صنایع دستی و گردشگری در این شهرستان خبر داد.
علیرضا شناسایی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در گناباد، هدف از برگزاری این نمایشگاه و جشنواره را توسعه فرهنگ گردشگری، حمایت از تولید کنندگان صنایع دستی ، افزایش نقش آفرینی هنرمندان در رونق اقتصادی استانهای مختلف، نشاط اجتماعی ،افزایش سطح شناخت مردم و به خصوص جوانان نسبت به آیینهای بومی و محلی و تبادل تجربیات بین هنرمندان این بخشها برشمرد.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه صنایع دستی هنرمندان استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، تهران، مازندران، همدان، زنجان، اصفهان، یزد، گیلان ، اردبیل، کرمان، سمنان، کرمانشاه، گلستان و فارس در قالب 80 غرفه تا 28 آذر ماه در محل سالن ورزشی دانشگاه پیام نور گناباد در معرض دید عموم قرار داده شده است.
شناسایی اذعان کرد:در این جشنواره بالغ بر 50 هنرمند از استانهای مختلف به تولید همزمان یا ارایه تولیدات صنایع دستی خود در رشته های سفالگری، پارچه بافی، گلیم ، جاجیم ، نمد، میناکاری ، سنگهای قیمتی ،پارچه بافی ، قلم زنی ، سبد بافی ،محصولات برنزی ،محصولات چوبی ، مس ،عروسکهای سنتی ، چاقوی زنجان ، ترمه دوزی می پردازند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد تصریح کرد:وارد شدن جوانان در حوزه تولید صنایع دستی در سطح استانهای کشور در راستای افزایش کیفیت در قالب صادرات صنایع دستی بسیار امید بخش است و نقطه عطفی در افزایش رونق تولید در این حوزه خواهد بود.
وی گفت:امسال تسهیلاتی بالغ بر یک میلیارد تومان با معرفی 24 طرح در حوزه صنایع دستی و 107 نفر پشتیبان از شهرستان گناباد به استان معرفی شده که 12طرح مورد قبول و تا این لحظه جهت اخذ 450 میلیون تومان تسهیلات به بانک معرفی شده اند، که از این 12طرح 9 طرح مربوط به حوزه سفالگری مند گناباد است.
شناسایی افزود:صنایع دستی هر شهر و استان ریشه در آئین و رسوم بومی و محلی آن دیار دارد و هر گروه صنایع دستی از جمله سفال ،نمد ، گلیم ، جاجیم و...با تنوع و تفاوتهای قابل توجهی عرضه میگردد که علاوه بر آشنایی با آداب و سنن ،این جشنواره رابطه ای جهت استفاده هنرمندان هر حوزه از طرحها و خلاقیتهای مربوط به هر گروه است.
وی اجرای آیینهای بومی و محلی، برپایی سیاه چادرهای سنتی و عرضه سوغات اصیل استانهای مختلف را از دیگر بخشهای این نمایشگاه و جشنواره برشمرد و تاکید کرد 85% تولیدات این جشنواره مربوط به حوزه صنایع دستی و15% در قالب سوغات است.