استاندار آذربایجان شرقی خواستار شد؛
ضرورت توجه به دیپلماسی علمی در روابط ایران و ترکیه
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به قرارداد همکاری دانشگاههای تبریز و ایغدیر در قالب "پروتکل مولانا"، بر گسترش همکاریهای علمی و دانشگاهی استان با دانشگاههای ترکیه تأکید کرد و گفت: دیپلماسی علمی باید در کنار مناسبات سیاسی و اقتصادی بین دو کشور مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ محمدرضا پورمحمدی در دیدار جمعی از اساتید رشتههای الهیات و فلسفه اسلامی دانشگاههای ترکیه با وی، به پیوندهای عمیق و تاریخی ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: رهبران دو کشور برای توسعه همکاریها در زمینههای مختلف و تعمیق روابط بین دولتها و ملتها اراده جدی دارند.
وی به قرارداد همکاری دانشگاههای تبریز و ایغدیر ترکیه در قالب “پروتکل مولانا” اشاره کرد و افزود: طبق مفاد این قرارداد میتوان نسبت به گسترش همکاریهای علمی و دانشگاهی آذربایجان شرقی استان با دانشگاههای ترکیه اقدام کرد.
وی یادآوری کرد: دیپلماسی علمی باید در کنار مناسبات سیاسی و اقتصادی بین دو کشور مورد توجه جدی قرار بگیرد.
پورمحمدی راهاندازی یک دانشگاه مشترک بین ایران و ترکیه را از جمله برنامههای دو کشور برای توسعه همکاریهای علمی برشمرد و اضافه کرد: باید در کنار مناسبات سیاسی و اقتصادی، دیپلماسی علمی و فرهنگی نیز در دستور کار همکاریهای دو کشور قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کشورهای همسایه و مسلمان باید در روزهای سخت در کنار هم باشند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه در جغرافیای جهان اسلام همواره به عنوان کشورهای دوست و برادر بوده اند که باید از این موقعیت برای موفقیت های آینده بهره جست.
پورمحمدی بر تقویت مناسبات علمی و فرهنگی دو کشور از طریق همکاریهای دانشگاهی و رفت و آمد اساتید و دانشجویان تاکید کرد و گفت: دانشگاه تبریز در توسعه مناسبات علمی ایران و ترکیه نقش محوری دارد و با توجه به وجود پروتکل مولانا، تبادل استاد و دانشجو و ایجاد فرصتهای مطالعاتی در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به فعالیت ۱۵ مرکز علمی و دانشگاهی در تبریز، افزود : این مراکز فعالیتهای خوبی در حوزه فلسفه و الهیات دارند و امیدواریم زمینه همکاری آنها با دانشگاههای ترکیه به زودی فراهم شود.