از سوی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛
تست تشخیص مولکولی ۲ بیماری توسط پژوهشگران مشهد بومی سازی شد
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای نخستین بار موفق به بومی سازی تست تشخیص مولکولی ۲ بیماری جذام و شبه سل شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، مدیر گروه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص گفت: این موفقیت پس از مدت ها تحقیق بر روی باکتری هایی از خانواده مایکوباکتریوم ها صورت گرفته است.
دکتر کیارش قزوینی گفت: مایکوباکتریوم ها اغلب در محیط زندگی ما به فراوانی حضور داشته و در ایجاد عفونت های مختلف نقش دارند و از طریق آب، مواد غذایی، هوا و دیگر عناصر محیطی به بدن افراد وارد و ایجاد عفونت می کنند.
وی با بیان اینکه مایکوباکتریوم ها بیش از ۱۸۰ گونه مختلف دارند افزود: گونه ای از این باکتری ها عامل بیماری جذام است و به خاطر اینکه باکتری جذام در هیچ جا قابل کشت نیست برای تشخیص آن باید از روش میکروسکوپی بهره گرفت که نتایج آن هم اغلب دقیق نمی باشد، لذا تشخیص این باکتری با روش مولکولی پس از مدت ها تحقیق و بررسی میسر شد.
دکتر قزوینی با بیان اینکه کیت تجاری این تشخیص در خارج از کشور موجود ولی بسیار گران است اظهار داشت: در روشی که ما ابداع کردهایم این تشخیص بدون کیت و از طریق شناسایی و بررسی DNA باکتری انجام می گیرد.
مدیر گروه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین از موفقیت پژوهشگران این دانشگاه در زمینه روش تشخیص گونه دیگری از باکتری های این خانواده با عنوان مایکوباکتریوم های غیر سلی خبر داد.
دکتر قزوینی گفت: تشخیص به کمک تست های بیوشیمیایی در این بیماری، اغلب زمان بر و پرزحمت بوده و تفسیر نتایج آن نیز چالش برانگیز است، به همین جهت روش های مولکولی مختلف برای این منظور طراحی و مورد استفاده قرار گرفتند.
وی افزود: کیت تجاری این تکنیک، اگر چه تأیید اداره غذا و داروی آمریکا را دارد اما بسیار گران است و برای هر بیمار ۱۰۰ دلار هزینه دارد.