رزم حسینی عنوان کرد:
راهبرد اساسی در مبارزه با مواد مخدر پیشگیری است/ وجود 10 هزار معتاد متجاهر در کشور
استاندار خراسان رضوی در مسئله مواد مخدر و اعتیاد کم اثرترین اقدام را مقابله دانست و گفت: راهبرد اساسی و واقعی پیشگیری است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، علیرضا رزم حسینی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که با حضور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد با اشاره به اینکه روند گذشته دنیا و ایران در حوزه تجارت مواد مخدر فزاینده بوده است، افزود: کشور ایران تاکنون هزینه های زیادی را به دلیل عبور و مرور مواد مخدر داده است.
وی اذعان کرد: با توجه به حضور سالانه حدود 30 میلیون زائر در استان و مطرح شدن این استان به عنوان پایتخت معنوی ایران میطلبد که در حوزه مبارزه با مواد مخدر طرح هایی مضاف بر طرح های مصوب دیگر استانها در این جلسات داشته باشیم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه دنیا در خصوص مبارزه با مواد مخدر به این نتیجه رسیده است که باید پیشگیری کند، اضافه کرد: هر چقدر که در حوزه ارتقاء سطح آموزش و فرهنگ سازی مردم بیشتر سرمایه گذاری شود هزینه کمتری در حوزه مواد مخدر پرداخت خواهد شد در غیر این صورت کم اثرترین کار مقابله خواهد بود.
رزم حسینی افزود: امسال با دستگاه های که صاحب جمعیت هستند در بحث آموزش مسئله پیشگری را دنبال خواهیم کرد و در این زمینه هر مقداری که ستاد کل در کشور پشتیبانی بکند تلاش خواهیم کرد منابع خودمان خود را برای گسترش و ارتقاء فرهنگ مردم و مصون سازی جامعه در حوزه اعتیاد انجام بدهیم لذا امیدواریم امسال استان بتواند رتبه برتر را بدست آورد.
وی در خصوص راهکار «مقابله» بیان کرد: همانطور که کشفیات بدست آمده نشان می دهد همه نیروهای متولی در این حوزه کار خودشان را به خوبی انجام می دهند اما نباید فراموش کنیم که تجارت مواد مخدر یک تجارت پرسود محسوب می شود لذا همیشه باید پیش بینی های لازم برای مقابله با آن صورت گیرد.
استاندار خراسان رضوی در ادامه به بخش درمان معتادین پرداخته و گفت: از جایی که تنها 20 درصد از معتادین برمی گردند زیاد در این زمینه موفق نبوده ایم.
در ادامه این جلسه دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این که کشور در جاهایی که منشا تولید محسوب می شوند دخالتی ندارد، افزود: در حوزه آسیب ها چند مورد از جمله طلاق و قاچاق مواد مخدر احصا شده است که موادمخدر را می توان از همه آنها مهمتر دانست.
اسکندر مومنی در همین راستا افزود: در مورد مواد مخدر چند حوزه کاری از جمله معتادین متجاهر، مقابله، درمان و پیشگیری داریم که بر اساس برنامه های مشخص شده برخی نسبت به برخی دیگر اولویت داده شده اند.
وی با اعلام این آمار که از حدود 2 میلیون و 800 هزار نفر مصرف کننده موادمخدر در کشور تعداد 10هزار نفر آنها متجاهر هستند، ادامه داد : اگر بخواهیم یک راه حل کوتاه مدت در نظر بگیریم ساماندهی معتادین متجاهر مهم خواهد بود اما از نظر پیدا کردن یک راه حل راهبردی اولویت با پیشگیری است.
مومنی در انتها خاطرنشان کرد: در استان خراسان رضوی به صورت ویژه از هر طرحی مخصوصا در حوزه پیشگیری از مصرف مواد مخدر برای اجرایی شدن حمایت می کنیم.
در انتهای این جلسه فرمانده انتظامی استان ضمن ارائه گزارشی از کشف حدود 33 تن مواد مخدر و روانگردان در سال گذشته در استان خبر داد و گفت: در سال گذشته 64 باند در این زمینه منهدم شدند.
محمدکاظم تقوی در ادامه از همجوار بودن با کشور افغانستان، ورود مواد مخدر و روان گردان سنگین، ورود مواد مخدر سبک تحت پوشش خودروهای مسافربری و کاهش صدور آرای مصادره توسط دادگاه های انقلاب اسلامی به عنوان تعدادی از چالش های استان در حوزه مواد مخدر نام برد.