مظاهری مطرح کرد؛
ایجاد اتحادیه بین کشورهای مسیر راه ابریشم
رئیس موسسه بینالمللی فرهنگی اکو خواستار ایجاد اتحادیه کشورهای حوزه راه ابریشم شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، محمد مهدی مظاهری با بیان این مطلب در همایش بینالمللی شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم که در تالار شهر برگزار شد، اظهار کرد: باید دولتهای مسیر جاده ابریشم به دنبال ایجاد اتحادیه کشورهای حوزه راه ابریشم باشند تا این منطقه را به یکی از قطبهای فرهنگی اقتصادی جهان تبدیل کنند. موسسه بینالمللی اکو نیز در این زمینه طرحی را به عنوان راه ابریشم راه صلح پایهریزی کرده است.
وی افزود: تسریع در رفت و آمد اتباع و برگزاری رویدادهای فرهنگی زمینهساز توسعه گردشگری در بین کشورهای حوزه این مسیر میشود. رویکرد ما نیز صلح و آرامش و امنیت برای همه ملل منطقه است و میتوانیم با بهرهگیری از فضای صلح آمیز شاهنامه در راستای صلح و دوستی گام برداریم و از فضای صلح بهره ببریم.
رئیس موسسه بینالمللی فرهنگی اکو با تاکید بر اینکه گسترش زبان فارسی به عنوان حامل فرهنگ ایرانی مولفههای راه ابریشم است، اظهار کرد: کاروان دراز آهنگ شعر و داستان از گذرگاه چند هزار ساله زبان میگذرد و گذشتهها را به هم پیوند میدهد و پندهای نیکی برای فرزاندن به همراه دارد و پرتوی روشن آن تیرگی را میشکند.
مظاهری بیان کرد: این فرآیند به برخورد تمدنها میانجامد و به افزایش روابط بینالملل میرسد. از بین منطقه اکو حکیم فردوسی در گستره فرهنگ زبان در شمار پرآوازهترین حماسه سرایان، جایگاه ویژهای دارد.
وی ادامه داد: شاهنامه هویت ایران را سندیت میبخشد و آداب و روحیات و خلقیات مردم ایران را به تصویر میکشد؛ حیات فرهنگی ایران را احیا میکند و زبان فارسی را جانی دوباره میبخشد.
رئیس موسسه بینالمللی فرهنگی اکو عنوان کرد: شاهنامه در مدت هزار سال همانند مثنوی مولانا، گلستان سعدی و دیوان حافظ در نوع خود تقلیدناپذیر و بینظیر است. شاهنامه شبه قاره هند، قفقاز، اغلب سرزمینهای ترک زبان را روشنی میبخشد و در ایجاد پیوند فرهنگی بین ایران و آسیای مرکزی و اقوام منطقه موثر عمل میکند.
مظاهری خاطرنشان کرد: شاهنامه از منابع مهم برای درک روابط ایران باستان و چین است. وی هزار سال پیش از پارچه زربافتی سخن میگوید که از روم آمده و در چین تولید شده بود. در واقع زبان جاده ابریشم زبان فارسی است و نمادی از گفتگوی درون تمدنی و جزو میراث فرهنگ ما است که با ثبت جهانی به عنوان میراث مشترک بشریت میتوان برای توسعه گردشگری، احیای مواریث تمدنی و گفتگوی فرهنگی بهره گرفت.