خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

راه‌اندازی نخستین کارگاه تولید خشک‌کن گل‌محمدی در تایباد

راه‌اندازی نخستین کارگاه تولید خشک‌کن گل‌محمدی در تایباد
کد خبر : ۷۶۰۵۹۷

یک کارآفرین تایبادی گفت: اولین کارگاه تولید خشک‌کن گل‌محمدی در تایباد توسط یک جوان کارآفرین در روستای خیرآباد از توابع بخش میان‌ولایت این شهرستان مرزی راه‌اندازی شده است.

عزیر بابوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در تایباد، با توجه به انگیزه راه‌اندازی این کارگاه تولیدی اظهار داشت: دو سال گذشته فردی مقداری زعفران به ارزش 900 میلیون ریال را خریداری و پول آن را پرداخت نکرد به جای بخشی از طلبش یک دستگاه زعفران‌خشک‌کن برداشتم و همین اقدام انگیزه‌ای برای ایجاد یک کارگاه کوچک شد.

وی به‌عنوان اولین فرد فعال در عرصه خشک‌کن گل‌محمدی در تایباد، افزود: همین انگیزه سبب شد تا 6 دستگاه خریداری کرده و در زمان برداشت گل‌محمدی روزانه تا حدود 500 کیلوگرم گل را خشک و به بازار عرضه کنم.

این کارآفرین 25 ساله مطرح کرد: گل‌محمدی یک ماه در سال بازدهی دارد و زمان برداشت آن از اواخر فروردین به مدت 30 روز است و به دلیل حساسیت بالایی که این محصول دارد سریع باید خشک شود تا آفت نگیرد.

وی با اشاره به راه‌اندازی اولین کارگاه تولید خشک‌کن گل‌محمدی در تایباد گفت: با استقبال بی‌نظیر کشاورزان از این طرح از بهمن‌ماه سال گذشته اقدام به خریداری سه‌دستگاه خشک‌کن پیشرفته به ارزش 660 میلیون ریال کرده و در فضای 90 مترمربع این کار را توسعه دادم که در مجموع با هزینه حدود یک‌میلیارد ریال راه‌اندازی شد.

بابوری ادامه داد: اکنون این کارگاه توان خشک‌کردن روزانه حدود 2 تن گل‌محمدی را دارد و هر دستگاه تا 100 کیلوگرم گل تر را در زمان یک ساعت به‌طور کامل خشک می‌کند.

وی افزود: در این کارگاه 15 نفر به‌صورت مستقیم در سه شیفت مشغول به فعالیت هستند و بیش از 200 خانوار به صورت غیرمستقیم اشتغال دارند.

بابوری مطرح کرد: گرمای هوا بهترین زمان برای باروری این محصول است پارسال 24 روز گل برداشت شد و امسال با توجه به شرایط آب و هوا در شهرستان پیش‌بینی می‌شود 30 روز این محصول بارور باشد.

او در ادامه بیشترین صادرات این محصول را به شهرهای شیراز و کاشان اعلام کرد و افزود: یکی از بزرگترین مشکلات این تولید کمبود نیروی انسانی در بخش پرکردن گل‌محمدی است اگر در این زمینه نیرو تامین شود می‌توان بازار عرضه گل خشک را به استان‌های بیشتری انجام داد.

این کارآفرین تایبادی با توجه به مشکلات اقتصادی پیش‌رو در کارهای تولیدی گفت: سرمایه برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی به هر نحوی که شده فراهم می‌شود اما بخش مهم در فعالیت‌های تولیدی بازار عرضه برای محصول است، در این بخش حمایت مسولین باید از شعارمحوری خارج شده و به مرحله اجرایی برسد.

وی تصریح کرد: این مجموعه با تمام توان در طول یک‌ماه برداشت گل برای تولید بیشتر شبانه‌روز تلاش می‌کنند اما امیدواریم بازدید مسولان فقط صرفا جهت دیدن مکان نباشد و در راستای حمایت از تولیدکنندگان برنامه‌ریزی‌هایی شامل ایجاد بازار فروش به ویژه در استان‌های دیگر انجام دهند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز