خبرگزاری کار ایران

در موزه هنر‌های معاصر اصفهان برپا شد؛

نمایشگاه"کرنش به حافظ" آغازی برای دیپلماسی فرهنگی

نمایشگاه"کرنش به حافظ" آغازی برای دیپلماسی فرهنگی
کد خبر : ۷۳۱۳۱۵

مجسمه ساز آلمانی با الهام از مفاهیم انسانی و عرفانی اشعار حافظ نمایشگاهی با عنوان "کرنش به حافظ" را در محل موزه هنرهای معاصر بر پا کرده است.

به گزارش ایلنا از اصفهان، "گونتر اوکر" مجسمه ساز آلمانی پس از گوته یکی از معدود شخصیت‌های اروپایی است که توانست حافظ را به جهانیان معرفی کند. نمایشگاه "کرنش به حافظ"  او با همین هدف از دیروز دوم اسفند ماه آغاز شده و تا ۲۳ فروردین سال آینده در اصفهان ادامه دارد.

همچنین 3 اسفند ماه موزه هنرهای معاصر اصفهان میزبان رویداد جهانی دیگری با عنوان پروژه جهانی "انسان، هنر و کهکشان" برای نمایش یکی از آثار جالب توجه دنیا در زمینه مجسمه سازی خواهد بود.   

دیپلماسی فرهنگ و هنر فراتر از دیپلماسی سیاسی 

مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان با اشاره به نمایشگاه " کرنش به حافظ"  گفت: این نمایشگاه فراتر از آن چیزی است  که به نام هنر در جهان در حال شکوفایی است .

مهدی تمیزی ادامه داد: چیزی که دنیا به آن نیاز دارد صرفا دیپلماسی سیاسی نیست. این دیپلماسی شاید شکست نخورده باشد اما ناکارآمدی خود را نشان داده است. دیپلماسی هنری و فرهنگی و ارتباطات بین هنرمندان کشورها دارای جایگاه بسیار ارزشمندی است و باعث می شود آثار و فرهنگ ها در گالری ها محدود نماند بلکه به فراتر از مرزها سفر کند.

وی ادامه داد: در کنار نمایشگاه "کرنش به حافظ" سه مجسمه ساز برجسته از سه شهر اصفهان، تهران و شیراز نیز حضور دارند. همچنین "پروژه بین المللی انسان، هنر و کهکشان" رویداد بین الملل دیگر موزه هنرهای معاصر اصفهان است که در جریان آن، یک اثر از هنرمند نامدار بلژیکی به گنجینه موزه هنرهای معاصر اصفهان تقدیم می شود و نمونه این مجسمه که یکی از سه مجسمه ساخته شده از این اثر در جهان است، اکنون در کره ماه قرار دارد. 

مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان گفت: دیپلماسی فرهنگی به این معنا نیست که ما در کشور خود نشسته و انتظار داشته باشیم دنیا ما را بشناسد. ما موظفیم سفیران فرهنگی و هنری خود را به دیگر کشورها فرستاده و معرفی خوبی از آثار خود داشته باشیم تا رابطه میان کشور ایران با سایر کشورهای دیگر دنیا برقرار شود.

وی اضافه کرد:  تمام تلاش موزه هنرهای معاصر اصفهان در یک سال گذشته بر این قرار گرفته که بارمعنایی موزه حفظ شده و ضمن احترام به همه هنرها به ویژه هنرهای سنتی بر هنر معاصر تاکید کنیم. تلاش ما بر این است با بضاعتی که در اختیار داریم بهترین نمایشگاه ها را در این موزه برگزار کنیم.

رنگ و هنر اصفهان الهام بخش آثار هنرمند آلمانی

مدیر شرکت بین‌المللی Art and Culture در تایید گفته‌های تمیزی اظهار کرد: امیدوارم برگزاری چنین برنامه هایی منجر به ایجاد تبادل فرهنگی میان اصفهان با سایر کشورهای دنیا شود.

افشین درم‌بخش تصریح کرد: در سال 2013 نمایشگاهی با عنوان "زخم ها و پیوندها" توسط گونتر اوکر در اصفهان برگزار شد. طی مدت زمانی که او در اصفهان حضور داشت تحت تاثیر هنر بسیار بزرگ اصفهان قرار گرفت و اذعان کرد که رنگ آمیزی هایی که در آثار تاریخی اصفهان استفاده شده غیرقابل تصور است به نحوی که چنین درخشانی و رنگی در هیچ کشور دیگری از دنیا وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اصفهان شهری پرقدرت در هنر است، اضافه کرد: این هنرمند آلمانی با الهام از رنگ آمیزی های عرفانی شهر اصفهان و اشعار حافظ تصمیم گرفت کاری را برای حافظ انجام دهد. ابتدا قرار بود این هنرمند آلمانی تنها یک کار برای اشعار حافظ انجام دهد  اما در نهایت این یک کار تبدیل به 42 اثر شد.   

مدیر شرکت بین المللی Art and Culture با بیان اینکه این آثار با نام "بهشت من" نامگذاری شد، افزود: به احترام حافظ و ادبیات ایران، هیچ یک از این آثار با قلم مو کار نشده و تمامی آنها با استفاده از دست است.

وی تاکید کرد: امیدوارم برگزاری این نمایشگاه که برگرفته از عرفان و خلوص نیت این هنرمند بوده بتواند نظر شهروندان اصفهانی را جلب کند. برنامه داریم تا این آثار به صورت حرفه ای در شهرهای دیگر اروپا نیز به نمایش درآید زیرا آثار این هنرمند تاثیر بسزایی در شناسایی حافظ و فرهنگ ما دارد.

 مردم ایران و آلمان وجوه فرهنگی مشترکی دارند

طراح و مدیر اجرایی این نمایشگاه نیز در ادامه  اظهار کرد: موزه هنرهای معاصر اصفهان بهترین جایی بود که می‌شد نمایشگاه را در آن برگزار کرد زیرا آثار حافظ بسیار بزرگ و محترم بوده و این ساختمان تاریخی بهترین جایی بود که می شد به یک درک کلی از این آثار رسید.

خانم ترز لوبینتزکی، تصریح کرد: مردم ایران و آلمان وجوه فرهنگی مشترکی دارند که زبان هنر به عنوان برترین زبان دنیا بر این فاصله جغرافیایی غلبه می کند.

وی تصریح کرد: مبادلات بسیار زیادی بین ایران و آلمان برای برگزاری این نمایشگاه صورت گرفت و من بابت این هیجان اصفهان برای هنر بسیار خوشحالم.

"کرنش به حافظ" خوانشی جدید از اشعار حافظ است

معاون، فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز در باره این نمایشگاه گفت: اوکر با شجاعت و خلاقیت خود توانسته، خوانش یا تفسیری جدید از آثار حافظ را به تصویر بکشد.

 محمد عیدی با اشاره به اینکه دیوان حافظ از جمله متون فاخری است که با امکان فرازمانی و مکانی خود توانسته با امروز و دیروز ارتباط برقرار کند، اظهار کرد: این ویژگی سبب شده تا کارکردهای معنوی آثار حافظ که در دیوان او منعکس است، برای همه نسل ها آشکار شود.

وی بیان کرد: گفت و گوی اوکر با حافظ آن هم با هنر تجسمی خود، از دیدگاهی پساساختارگرایانه صورت گرفته است و در این آثار از متنی چندمعنا بهره جسته است. این کار با دریافت نه فقط یک ترجمه از اثر بلکه با توسل به چندین معنا و ترجمه حاصل شده است.

معاون، فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان افزود: این هنرمند آلمانی توانسته طرحی نو برای گفت و گو با حافظ دراندازد و این امکان برای ما فراهم شده تا با دیدن آثار او از منظری هنرمندانه به تماشای دردهای انسانی بنشینیم.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز