وارثی مطرح کرد:
چتر حمایتی بیمه تامین اجتماعی بر سر ۱۴۰۳ زن سرپرست خانوار در قزوین
مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: یکهزار و ۴۰۳ زن سرپرست خانوار استان قزوین زیر چتر حمایتی بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
علیرضا وارثی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین اظهار کرد: دفتر توانمندسازی خانواده و زنان که بهطور عمده زنان سرپرست خانوار را تحت حمایت و پوشش خود دارد، یکی از دفاتر فعال زیر مجموعه اداره کل بهزیستی در این زمینه است و حدود ۲ هزار و ۳۱۰ خانوار شامل ۶ هزار و ۹۰۰ نفر را تحت پوشش خود دارد.
وی افزود: مدت حمایت و تحت پوشش بودن هر زن سرپرست خانواده توسط نهادهای زیر مجموعه اداره کل بهزیستی ۲ سال است که طی این مدت، بهزیستی با انجام تمهیدات لازم از طریق آموزش و بالابردن سطح توانمندی، این قشر زنان سرپرست را از چرخه حمایتی به سمت بازار کار هدایت میکند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین ادامه داد: توانمندسازی زنان سرپرست خانواده از طریق اعطای سرمایه کار بلاعوض، وام خوداشتغالی و عضویت در گروههای همیار زنان سرپرست خانوار که در غالب گروههای صنفی و اقتصادی انجام میگیرد.
وارثی اضافه کرد: سازمان بهزیستی با هدف حمایت از زنان سرپرست خانوار در راستای تأمین آتیه آنان، حق بیمه تأمین اجتماعی را از اعتبارات سازمان بهزیستی پرداخت می کند.
وی بیمه زنان سرپرست خانوار پس از گذشت ۱۰ سال از پرداخت بیمه و ۵۵ سال سن را واجد شرایط بازنشستگی دانست و تصریح کرد: در شرایط فعلی یکهزار و پنج زن سرپرست خانوار شهری بین ۱۸ تا ۴۹ سال از مزایای این طرح برخوردار هستند و همچنین ۳۹۸ نفر از زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری هم بیمه اجتماعی هستند.
این مسؤول افزود: زنان سرپرست خانوار در صورتی تحت پوشش قرار میگیرند که تحت پوشش هیچ نهاد یا ارگانی نبوده و شاغل نیز نباشند که در بدو ورود، با استعلام از دیگر نهادهای دولتی وضعیت این افراد مشخص میشود.
۱۴۷۰ دانشآموز و دانشجو زیر پوشش بهزیستی قزوین
مدیرکل بهزیستی استان قزوین ادامه داد: تمهیدات لازم در دفترتوانمند سازی خانواده و زنان در واقع از طریق مشارکت خود مددجو در فرایند توانمندسازی و ارتقای کیفیت زندگی خانوادههای تحت سرپرستی از بعد مادی و معنوی اندیشیده و انجام میشود.
وارثی بیان کرد: همچنین برنامههای بسیار گستردهای در زمینه خدمات حمایتی، فرهنگی، آموزشی و روانشناختی برای زنان سرپرست خانوار تدوین شده که به صورت حمایتهای مستمر و غیرمستمر است.
وی با اشاره به اعزام زنان سرپرست خانوار به اردوهای زیارتی و کلاسهای آموزشی و فرهنگی افزود: در بخش آموزشی میتوان حمایت تحصیلی تا آخرین پایه تحصیلی از زنان سرپرست خانوار و فرزندان ایشان را نام برد که در شرایط فعلی، این دفتر از ۱۶۶ دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی از فوق دیپلم تا دکتری و یکهزار و ۳۰۴ دانشآموز از مقطع ابتدایی تا پیشدانشگاهی تحت پوشش این سازمان هستند.