در گفتوگو با ایلنا عنوان شد:
کتاب و کتاب خوانی و گرایش به مطالعه یکی از شاخصهای توسعه/ مطالعه و کتاب خوانی در ایران وضعیت مطلوبی ندارد/مسئولین در هر روستا کتابخانه احداث نمایند
نماینده مردم استان مرکزی در شورای عالی استانها گفت: کتاب و کتاب خوانی و میزان گرایش به مطالعه یکی از شاخصهای توسعه است، مطالعه و کتاب خوانی در ایران وضعیت مطلوبی ندارد و عمدتاً مردم ایران از خرید و مطالعه کتاب گریزانند.
سعید صوفی در گفتو گو با ایلنا در خصوص روز کتاب و کتابخوانی گفت: ۲۴ آبان ماه روز کتاب و کتابخوانی را به تمام فعالان این امر و دوستاران کتاب تبریک عرض مینمایم.
صوفی در ادامه گفت: همانطور که ویکتور هوگو میگوید: خوشبخت، کسی است که به یکی از این دو چیز دسترسی دارد، یا کتابهای خوب یا دوستانی که اهل کتاب باشند.
رئیس شورای هماهنگی شبکه روستاها و عشایر دوستدار کتاب کشور ادامه داد: امروزه کتاب و کتاب خوانی و میزان گرایش به مطالعه یکی از شاخصهای توسعه به شمار میرود. بررسیها نشان میدهد مطالعه و کتاب خوانی وضعیت مطلوبی در ایران ندارد و عمدتاً مردم ایران از خرید و مطالعه کتاب گریزاناند و اقدامات لازم جهت ترویج و اشاعه فرهنگ مطالعه صورت نگرفته است.
وی همچنین گفت: نهادهای مختلفی اعم از خانواده، مدارس، جامعه ، وسایل ارتباط جمعی و دولت به عنوان بستر لازم جهت ترویج مطالعه و کتاب خوانی میتوانند موثر باشند که این نهادها باید هم سو و هم هدف به سمت مشخصی حرکت کنند.
صوفی در پایان گفت: به امید روزی که در میهن عزیزمان کتاب جز اصلی سبد کالای خانوادهها باشد و با حمایت هر چه بیشتر دولت بتوان در گسترش کتابخانهها ، به روز رسانی و حفظ کتابخانههای موجود که در حال حاضر مشکلات متعددی دارند و فرهنگ سازی، سرانه مطالعه را بالا برد و روزی برسد که مسئولین در هر روستایی که مسجد ، مدرسه و دهیاری دارد کتابخانه نیز احداث کنند.