معاون استاندار قم مطرح کرد:
زیر ساختها تقویت نشود قطار قم - کربلا امسال اجرایی نمیشود
معاون استاندار قم گفت: اگر زیرساختها در مرز و کشور عراق تقویت و بهسازی نشود، ترجیح می دهیم امسال مسیر قطار قم - کربلا را اجرایی نکنیم.
به گزارش ایلنا، یونس عالی پور گفت: با توجه به جایگاه ویژهای که آیین اربعین حسینی در فرهنگ تشیع دارد و استقبال چشمگیر مسلمانان در روزهای منتهی به اربعین برای مشرف شدن به کربلا، سال گذشته برای نخستین بار قطار قم - کربلا راه اندازی شد تا گامی در راستای رفاه زائران اربعین برداشته شود.
وی در عین حال افزود: به دلیل ضعیف بودن زیرساخت های ریلی در بخشهای مختلف مسیر قطار قم - کربلا، مسافران در این سفر با سختیهایی مواجه شدند.
عالی پور بیان کرد: اگر زیرساختها در مرز و کشور عراق تقویت و بهسازی نشود، ترجیح میدهیم این طرح را امسال اجرایی نکنیم.
وی تاکید کرد: امسال اقدامهای مناسبی برای تقویت زیرساختهای راه آهن در مرز شلمچه و خرمشهر انجام شده و آماده راهاندازی مجدد این قطار هستیم.
وی با اشاره به این که هنوز در جلسه ستاد اربعین تصمیم قطعی در این زمینه اتخاذ نشده، عنوان کرد: باید به همراه مسئولان استان خوزستان بازدید میدانی از زیرساختها داشته باشیم تا تصمیم منطقی در این زمینه اتخاذ شود.
طرح اتصال راه آهن خرمشهر به شلمچه و ادامه آن تا شهر بصره و پیوند به راه آهن سراسری کشور عراق در خاک ایران به پایان رسیده اما ادامه آن تا شهر بصره در کشور عراق باید اجرا شود.
طول خط ریلی قابل ساخت حد فاصل شلمچه - بصره 35 کیلومتر است که باید توسط طرف عراقی ساخته شود.
با تکمیل این طرح، راه آهن کشور از طریق خرمشهر به عراق و کشورهای شرق مدیترانه، متصل میشود و تحول بزرگی در زمینه ترانزیت و تبادل کالا و مسافر صورت میگیرد.
این قطار مسافران را از قم به شلمچه منتقل کرد و مسافران مسیر شلمچه تا بصره را به دلیل نبود ریل راه آهن در مدت زمان 40 دقیقه با اتوبوس طی مسیر کردند؛ مسیر بصره تا کربلا نیز با قطار انجام شد.
سال گذشته نخستین قطار مسافربری قم - کربلا، با ظرفیت 360 تن روزهای 8، 10، 11 و 12 آبان ماه از استان قم به مقصد کربلا و در روزهای 19، 20، 21 و 22 آبان ماه از کربلا به سمت قم حرکت کرد.
وی در ادامه بیان کرد: توسعه خدمات به زائران و مسافرانی که به قم مشرف میشوند مسالهای مهم و جدی برای دستگاههای اجرایی این استان است و با توجه به حضور سالانه 25 میلیون مسافر و زائر در قم، در نظر داریم این رقم را به 2 برابر برسانیم که برای این امر باید زیرساختهای لازم و کافی در این استان فراهم شود.
وی اضافه کرد: کیفیت خدمات برای مردم از اهمیت بالایی برخوردار است، هرچه کیفیت خدمات بیشتر شود، حضور و رضایتمندی مردم بیشتر میشود و در این راستا باید نسبت به توسعه و تقویت زیرساخت ها اقدام شود تا مردم با رضایت خاطر بیشتری از قطار استفاده کنند.
معاون استاندار قم ادامه داد: حمل و نقل ریلی به دلیل ایمنی و انضباط مورد توجه و اقبال عمومی مردم است و در چند سال گذشته تلاش های خوبی برای تقویت زیرساخت های آن در استان قم صورت گرفته است.
راه آهن قم در حال حاضر 509 کیلومتر خط اصلی، 30 کیلومتر خطوط صنعتی و تجاری و 50 کیلومتر خط فرعی دارد و متشکل از 15 ایستگاه است.
اتصال و ارتباط با خطوط راه آهن اصفهان، اراک و محور جدید و قدیم تهران، ورود و خروج بیش از 28 هزار واگن باری در ماه، ورود و خروج بیش از 15 هزار سالن مسافری در ماه، ورود و خروج روزانه 50 رام قطار مسافری و 30 رام قطار باری و واقع شدن در مرکز کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور از ویژگیهای مهم راه آهن قم است.
قرار داشتن ایستگاه راهآهن قم در مرکز شهر در فاصله نزدیک به حرم حضرت معصومه(س) و عبور خط راهآهن از داخل شهر و امکان پیاده سازی TOD و ایجاد فرصت های سرمایهگذاری در راستای توسعه خدمات شهری از دیگر ویژگیهای راه آهن قم است.