با فرارسیدن ماه مبارک رمضان؛
توصیههای غذایی متخصصان تغذیه به روزه داران/ خرما بخورید و کمتر چای بنوشید
در آستانه ماه مبارک رمضان روزهداران باید برنامه غذایی ویژه و متنوعی را در نظر بگیرند تا با ضعف ناشی از نخوردن غذا مقابله کنند.
به گزارش ایلنا، مهمترین توصیه در برنامه غذایی صحیح خوردن غذاهای متنوع است زیرا دارای مواد مغذی مختلف هستند.
میوه ها، سبزیجات، غلات و حبوبات به علت داشتن کربوهیدرات پیچیده، فیبر، ویتامین و عناصر معدنی و نیز چربیکم، کالری زیادی را برای بدن فراهم میکنند.
خوردن لبنیات کم چرب، گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی نیز سایر ویتامینها و مواد معدنی لازم را برای بدن تامین میکند. خوردن غذاهای پُر فیبر شامل میوهها، سبزیجات، حبوبات و تمامی غلات باعث احساس سیری میشوند و 30-20 گرم فیبر مورد نیاز در روز را تامین میکنند؛ این مواد غذایی به آرامی هضم میشوند و تاثیر کمی بر انسولین و قند خون دارند.
کلسترول دریافتی را پایینتر از 300 میلیگرم در روز نگاه دارید. کلسترول در غذاهایحیوانی مانند گوشت قرمز، مرغ، لبنیات و زرده تخم مرغ یافت میشود.
به مقدار کافی کلسیم مصرف کنید. کلسیم برای استحکام استخوانها و تقویت دندانها بسیار مهم است. کلسیم را از منابع کم چرب مانند شیر کم چرب یا ماست کم چرب فراهم کنید.
در ماه رمضان ورزشهای کششی انجام دهید یا به پیاده روی بروید. در این ماه مصرف چای و قهوه را محدود کنید، زیرا این مواد باعث افزایش ادرار و از دست دادن آب بدن میشوند.
بهتر است سه وعده غذایی سحری، افطار و شام داشته باشید و در هر سه وعده غذایی خود از میوه و سبزی استفاده کنید.
توصیه می شود بعد از افطار آب ولرم بنوشید و برای خوردن سحری از کربوهیدراتهای پیچیده شامل نان، عدس، جو، غلات، برنج، سیب زمینی، میوه، سبزیجات و حبوبات استفاده کنید، زیرا این گروه تا 8 ساعت در بدن باقی میمانند. این در حالی است که کربوهیدراتهای ساده مانند شکر فقط 3 تا 4 ساعت در بدن میمانند.
برای ثابت نگه داشتن قند خون هم، شیرینی و مواد غذایی ناسالم استفاده نکنید بلکه خرما بخورید و در افطار از غذاهای حجیم استفاده نکنید بلکه بدن خود را آرام آرام برای شام آماده کنید. در غیر این صورت شما دچار انواع بیماریهای گوارشی از قبیل سوزش معده و نفخ می شوید.