خبرگزاری کار ایران

احد رسولی در شورای شهر کرج مطرح کرد:

ضرورت شتاب نوسازی بافت فرسوده شهری/ ابلاغ دستورالعمل دولت در تشکیل دفاتر خدمات نوسازی

ضرورت شتاب نوسازی بافت فرسوده شهری/ ابلاغ دستورالعمل دولت در تشکیل دفاتر خدمات نوسازی
کد خبر : ۵۹۳۶۸۲

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین منابع مالی شورای شهر کرج، گفت: با توجه به ابلاغ دستورالعمل سازوکار تشکیل دفاتر خدمات نوسازی محلات فرسوده شهری از سوی وزارت کشور، تحرک روزافزون در بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری، ضرورت دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، احد رسولی امروز در نطق پیش از دستور جلسه شورای شهر کرج، خاطرنشان کرد: برای افرادی که با معضل بافت‌ فرسوده شهر مواجه هستند این سئوال مطرح است که چرا با توجه به اهمیت و ضرورت موضوع‌، عزم ملی مؤثر در ریشه‌کن کردن این معضل ایجاد نشده و چرا با عملیاتی نشدن برنامه‌های مصوب، نقطه عطف بهسازی و نوسازی، نامشخص است؟

وی پاسخ‌گویی به سئوالات مطرح شده را نیازمند بررسی کارشناسی شده دانست و بیان کرد: چرخه بهسازی و نوسازی بافت‌ فرسوده شهر از حلقه نخست شناسایی درست محدوده‌های فرسوده در سطح شهر و تفکیک آنها به محلات فرسوده شروع و با نوسازی ساختمان‌های فرسوده و فاقد استانداردهای لازم و تأمین فضاهای روبنایی لازم نظیر فضای سبز، مراکز آموزشی، فرهنگی و بهداشتی در حد سرانه‌های مطلوب و اصلاح تأسیسات زیربنایی و توسعه شبکه‌های دسترسی خاتمه می‌یابد اما در بین حلقه آغازین و انتهایی، حلقه‌های واسط بسیاری وجود دارد که شناسایی آنها چندان ساده نیست.

رسولی افزود: اعتقاد برخی از کارشناسان این است که حلقه دوم چرخه بهسازی و نوسازی شهری تهیه طرح بهسازی و نوسازی به عنوان یک طرح موضعی است. 

وی با اشاره به تعیین تکلیف موضوع تجمیع قطعات ریزدانه، نحوه ترکیب توده و فضا، ارتقاء بهره‌وری زمین شهری و تدوین ضوابط تشویقی با توجه به شرایط بافت‌های فرسوده، خاطرنشان کرد:  این موارد از جمله موضوعاتی است که لازم است مورد توجه واقع شود.

رسولی ادامه داد: فراهم نمودن بستر تشویق‌کننده و حمایت‌ جدی و مؤثر از عملیات بهسازی و نوسازی توسط دولت، شهرداری، دستگاه‌های متولی خدمات شهری و سیستم مالی، اعتباری و بانکی کشور است و انتظار می‌رود در کنار هدایت و نظارت خود در امر تعیین محدوده‌ها و تهیه طرح‌ بهسازی و نوسازی شهری حمایت  خود را برای توانمندسازی مالی مالکان واحدهای فرسوده، سازندگان و سرمایه‌گذاران به ویژه خریداران واحدهای احداثی مازاد بر نیاز از طریق اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت به عمل آورند و با توسعه شبکه معابر عملیات اجرایی بهسازی و نوسازی به ویژه حمل مصالح  و نخاله‌های ساختمانی را تسهیل نمایند.

عضو شورای شهر با عنوان اینکه فراهم نمودن تسهیلاتی برای اسکان موقت ساکنین و مالکین که خود قصد نوسازی دارند نیز در این حلقه ضروری است، اظهار داشت: دستگاه‌های دولتی متولی ارائه خدمات شهری با اولویت شبکه‌های مربوط در محدوده محلات فرسوده، ارائه خدمات خود را در چارچوب قانون مذکور اصلاح و شهرداری‌ها نیز تسهیلاتی را نظیر معافیت‌ها و تخفیفات مؤثر در صدور پروانه و مجوز تراکم ساختمانی در حد ضوابط طرح‌های موجود برقرار نمایند‌.

رسولی مشارکت مالکان و ساکنان بافت‌های فرسوده، سازندگان، سرمایه‌گذاران و متخصصین امر بهسازی و نوسازی را حلقه کامل‌ چرخه بهسازی و نوسازی دانست و تصریح کرد: سطح وسیع بافت‌ فرسوده شهری و محلات متعدد فرسوده، نیازهای مالی گسترده اجرای طرح‌های بهسازی و نوسازی محلات شهری و تعلق بخش‌های عظیمی از اراضی شهری، املاک و سرمایه‌های شهری به بخش‌های خصوصی و مردم ضرورت و لزوم توجه به مشارکت مردم و نهادهای محلی را نشان می‌دهد‌.

رسولی به تجربه بهسازی و نوسازی در برخی محلات نظیر محله جولان شهر همدان، فیض آباد کرمانشاه، صیقلان رشت، جویباره و جماله اصفهان، گفت: وجود عنصر تسهیل‌گر و روان‌کننده نوسازی به نحوی که پیگیری تحقق وظایف هر یک از حلقه‌های چرخه بهسازی و نوسازی، ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

وی افزود: ایجاد سازمان تسهیل‌گر و نهضت‌آفرین در سطح محلات فرسوده، که از یک سو با اطلاع‌رسانی مناسب، انگیزه لازم را در مالکان و ساکنان بافت‌های فرسوده برای نوسازی، مقاوم‌سازی و بهسازی فضاهای زندگی خود ایجاد نماید و از سوی دیگر زمینه بهره‌برداری حرفه‌ای از تسهیلات، حمایت‌ها، تخفیفات و معافیت‌های دولت و شهرداری‌ها را برای مالکین و ساکنین فراهم نماید، نیز بتواند با پیگیری مداوم مشارکت عملی همسایگان با هم و با سرمایه‌گذاران جزء و کلان خارج از بافت را به صورت نظم‌یافته و توزیع عادلانه منافع حاصله بین کلیه صاحبان حقوق تحقق دهد و آنان را در حل مسائل نسبتاً پیچیدة املاکی و حقوقی بافت‌های فرسوده و اسکان موقت به عنوان یک حلقه گم شده مؤثر به شدت احساس می‌شود. این راه‌کار می‌تواند، در سطحی فراگیر، همزمان همه محلات فرسوده شهری را  دربرگرفته و تأثیر سایر اقدامات و تسهیلات را به صورت فزاینده‌ای جلوه‌گر سازد. 

رسولی با اشاره به پافشاری دفاتر مزبور در تحقق ماموریت باعث شروع پروژه‌های متعدد نوسازی در محلات شده که عملیات بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری از حالت انفعالی خارج و حالتی جهادی به خود خواهد گرفت، اظهار داشت: شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران  وزارت مسکن و شهرسازی طبق وظیفه این موضوع را دنبال می کند و توسعه نقش بخش غیردولتی در اجرای فعالیت های عمرانی و اشتغال‌زایی واقعی در اجرای یکی از ضرورت‌های اساسی کشور تأکید شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز