در نشست کمیته ارتقا سلامت جوانان گیلان مطرح شد؛
حوادث و ترافیک جادهای اولین علت مرگ و میر جوانان در گیلان
در دومین نشست کمیته اجرایی ارتقای سلامت جوانان گیلان از حوادث و ترافیک جاده ای به عنوان اولین علت مرگ و میر جوانان یاد شد.
وی در پایان گفت: با توجه به این که حوادث ترافیک بیشتر در گروه سنی 18 تا 29 سال رخ می دهد و این گروه سنی مولد کشور محسوب می شوند، امید است این نشست، فتح بابی در راستای حمایت گروه مذکور باشد و با اولویت قرار دادن آنها، کاهش میزان آمار تصادفات را در سطح استان گیلان شاهد باشیم.
وی در ادامه یادآور شد: با توجه به این که حدود 22 درصد از کل جمعیت ایران را جوانان گروه سنی 18 تا 29 سال تشکیل می دهند می توان گفت، جوانان، شهروندان، پدران و مادران آینده هر کشور هستند و نقش مهمی در رفاه اقتصادی و اجتماعی هر کشور و جهان ایفا می کنند.
خلقی حوادث ترافیکی را به عنوان هشتمین عامل مرگ و میر در جهان ذکر کرد و افزود: آسیب ترافیکی به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در گروه سنی 18 تا 29 سال است.
وی با اشاره به 13 مرداد، آغاز هفته اطلاعرسانی و پیشگیری از سوانح و حوادث و 30 آبان، روز جهانی یادواره قربانیان حوادث ترافیکی اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی جهت جلوگیری از مرگ و میر و جراحات جاده ای دهه 2011 تا 2020 را دهه ایمنی جاده نامگذاری کرد. دهه ایمنی جاده ایران از بیست و یکم اردیبهشت ماه سال 90 همزمان با سایر کشورهای دنیا شروع شده است.
وی در پایان سه عامل مهم تصادفات؛ وسیله نقلیه، انسان، جاده و فاکتور انسانی ( رفتاری) را به عنوان عامل اصلی در 95 درصد کل تصادفات عنوان کرد و یادآور شد: آموزش در زمینه اصلاح و یا بهبود فاکتورهای انسانی(رفتاری) مرتبط با رانندگی بالاخص در گروه جوانان امری ضروری است.
در ادامه حاضرین به بیان پیشنهادات و نقطه نظرات خود پرداختند.
گفتنی است، مسئولینی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان، معاونت پیشگیری بهزیستی، پلیس راه رشت- قزوین و صداوسیمای گیلان و جمعی از کارشناسان ستادی این دانشگاه از دیگر حاضرین نشست امروز بودند.