خبرگزاری کار ایران

معاون سازمان جهاد کشاورزی زنجان خبر داد:

تشکیل 6 زنجیره تولید عسل با بیش از 700 عضو در استان زنجان

تشکیل 6 زنجیره تولید عسل با بیش از 700 عضو در استان زنجان
کد خبر : ۴۴۸۸۶۶

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: شرایط اقلیمی و آب و هوایی حاکم بر استان زنجان سبب شده تا این استان به یکی از مستعدترین مناطق برای پرورش زنبور عسل تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، رحمان رستم‌خانی امروز در این خصوص گفت : با توجه به ظرفیت قابل قبول پرورش دهندگان زنبور عسل در استان زنجان چه به لحاظ تعداد کلنی ها و چه به لحاظ امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و نیروی انسانی متخصص در این صنعت، لزوم ساماندهی و راه‌اندازی خوشه ها و یا به عبارتی زنجیره های تولید عسل و سایر فرآورده های آن در استان اهمیت دوچندانی پیدا می کند.

وی از تشکیل 6 زنجیره تولید عسل با بیش از 700 عضو و 78 هزار کلنی در استان زنجان خبر داد و خاطرنشان کرد: این زنجیره‌ها هم اکنون در شهرستان‌های زنجان، سلطانیه، ماهنشان، ایجرود و خدابنده تشکیل و راه اندازی شده است.

رستم‌خانی با بیان اینکه هم اکنون 84 درصد کلنی های زنبور عسل در استان زنجان در قالب زنجیره های تولید ساماندهی شده است، گفت: در سال جاری از این تعداد کلنی بیش از 384 تن عسل و سایر فرآورده‌ها تولید شده است که حدود 66 درصد عسل تولیدی استان را شامل می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان عنوان کرد: زنبورداری، تولید جعبه و کادر، دستگاه موم عاج کنی، تولید و توزیع ملکه های اصلاح شده، تولید لباس های مخصوص زنبورداری، تولید و تأمین مواد غذایی و دارویی زنبورداری، آموزش زنبورداران، ایجاد مراکز استحصال و عرضه مستقیم عسل، تأمین و توزیع ادوات و لوازم زنبورداری، انجام امور تحقیقاتی در زمینه زنبورداری، شرکت در جشنواره های عسل در داخل و خارج از استان، کمک و معرفی به تأمین تسهیلات ارزان قیمت به افراد زیر مجموعه و عملیات بیمه گری کلنی ها عمده فعالیت های تحت پوشش زنجیره های تولید عسل در استان زنجان را شامل می شود.

 وی همچنین عسل، گرده، موم، بره موم، ژل رویال و ملکه اصلاح شده را عمده تولیدات زنجیره‌های تولید عسل در استان زنجان برشمرد و تصریح کرد: امید است با قوت گرفتن این زنجیره ها و گسترش فعالیت های آن ها در سایر بخش ها و زیر مجموعه های این صنعت بتوانیم نمونه و الگوی موفقی از آن را در کشور ارائه دهیم.

رستمخانی در پایان با اشاره به اینکه عسل حاوی بیش از هفتاد ماده مفید برای بدن انسان بوده و اساسا از گلوکز، فروکتوز و منوساکاریدها ساخته شده است، متذکر شد: همچنین عسل دارای آنزیم‌های مفیدی از جمله آمیلاز، کاتالاز، پراکسیداز و لیپاز بوده و در رده بندی غذاهای سرشار از آنزیم ها مقام نخست را به خود اختصاص داده است. ضمن اینکه عسل حاوی مواد معدنی مختلفی مانند کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، کلر، فسفر،گوگرد و ید نیز هست. عسل به عنوان یک ماده غذایی کامل همچنین دارای انواع ویتامین ها، اسیدهای آلی و پروتئین ها بوده و هر صد گرم عسل 315 تا 335 کیلو کالری انرژی تولید می‌کند. عسل دارای خواص درمانی ضدعفونی کنندگی و حفاظت از مواد آلی در مقابل تجزیه و فساد است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز