معاون اجرایی کارفرمای شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران خبرداد:
پیشرفت 56 درصدی سد چم شیر گچساران/ اشتغال 1400 کارگر در سدچم شیر گچساران
معاون اجرایی کارفرمای شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از پیشرفت فیزیکی ۵۶ درصدی سد چم شیر در گچساران خبر داد و گفت: این سد دارای یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مکعب حجم بتن بدنه و ۷۳۰ متر طول تاج، ۱۵۵ متر ارتفاع، ۷۵ متر عرض بدنه و سه دهنه سرریز اوجی دریچه است.
«محمدرضا فاضل» در گفتوگو با ایلنا از گچساران، با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی سد با ۵۶ درصد در حال انجام است، گفت: تاکنون پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال هزینه اجرایی این سد و نیروگاه بوده است.
وی با تاکید بر اینکه برای تکمیل این پروژه به بیش از هفت هزار میلیارد ریال دیگر نیاز است، افزود: چنانچه تخصیص منابع به موقع صورت پذیرد عملیات آبگیری در اواخر سال ۹۶ انجام خواهد شد.
فاضل با بیان اینکه پروژه از طریق خط اعتباری چین در شهریور ماه ۹۱ شروع شده است، تصریح کرد: رقم پیش بینی اولیه قرارداد حدود ۲۳۰ میلیون یورو بوده است.
وی افزود: شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به عنوان کارفرمای طرح و مشارکت پیمانکار ایرانی و چینی در دو بخش عملیات civil و تجهیزات کار اجرایی پروژه را انجام میدهند.
معاون اجرایی کارفرمای شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با برشمردن اهداف کلی سد چم شیر گفت: احداث این سد علاوه بر ذخیره سیلابها به منظور توسعه و بهبود کشاورزی زمینهای پایین دست، سبب مستهلک نمودن سیلاب و جلوگیری از خسارت ناشی از آن در دشتهای پایین دست خواهد شد.
وی با بیان اینکه احداث سد چم شیر سبب کنترل شوری آب رودخانه زهره و احیای اراضی پایین دست خواهد شد، افزود: با احداث نیروگاه، به میزان ۴۸۰ گیگاوات ساعت در سال تولید انرژی خواهیم داشت.
فاضل با بیان اینکه این طرح سبب فراهم کردن امکانات تفریحی و رفاهی در منطقه خواهد شد، ادامه داد: احداث سد چم شیر موجب توسعه پرورش ماهی و صنایع وابسته در این مناطق خواهد شد.
وی با تشریح خصوصیات سدچم شیر اظهار داشت: این سد دارای یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مکعب حجم بتن بدنه و ۷۳۰ متر طول تاج، ۱۵۵ متر ارتفاع، ۷۵ متر عرض بدنه و سه دهنه سرریز اوجی دریچه است.
فاضل، حجم کل مخزن این سد را ۲ و سه دهم میلیارد متر مکعب با مساحت ۵۱ کیلومتر مربع، طول دریاچه ۴۸ کیلومتر و تراز نرمال از سطح دریا ۵۹۸ متر عنوان کرد.
وی با بیان اینکه این سد در هر ثانیه ۵۰۰ متر برثانیه آب تخلیه میکند، افزود: احداث مسیر دسترسی به کارگاه از طریق یک جاده ۲۵ کیلومتری و دو تونل ۱۱۰۰ متری که طی مدت ۳ سال به بهره برداری کامل رسیده است، انجام میگیرد.
فاضل با بیان اینکه تا به امروز در حدود پنج میلیون متر مکعب حفاری رو باز با پیشرفت ۹۹ درصد انجام گرفته است، گفت: حفاریهای تونلی زیر زمینی به طول کلی هفت کیلومتر با پیشرفت ۱۰۰ درصد و حدود ۶۰۰ هزار متر مکعب بتن ریزی در این سد اجرا شده است.
معاون اجرایی کارفرمای شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با بیان اینکه نصب تجهیزات نیروگاهی و سیستم انتقال آب از سد با پیشرفت کلی ۵۰ درصد در حال انجام است، اظهار داشت: در حال حاضر در حدود ۱۴۰۰ نفر نیرو در این پروژه مشغول به فعالیت هستند.
به گزارش ایلنا از گچساران، نیروگاه و سد چم شیر در ۲۵ کیلومتر ی جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته میشود.