استاندار خراسان رضوی مطرح کرد:
بلاتکلیفی و وضعیت دوگانه در برگزاری کنسرتها مناسب نیست
![بلاتکلیفی و وضعیت دوگانه در برگزاری کنسرتها مناسب نیست](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/go2F8SpfWctv/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoRSukgvC1xAxNClpxs7OljTbYa86Ky9RQAK_N8JvD7_TH-lrXJMGggtNPKaWwoBFklPgerun0r2_WEgBsNovQcTmzYMWYS2BDxHVryWNteZi/9.jpg)
استاندار خراسانرضوی گفت: بلاتکلیفی و وضعیت دوگانه در برگزاری کنسرت ها مناسب نیست.
به گزارش ایلنا، علیرضا رشیدیان در نشست خبری که ظهر امروز در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: ما با قانون جمهوری اسلامی و مسائل قانونی مجاز و مباح موافق هستیم و از حقوق مردم دفاع می کنیم، چرا که هیچ فرقی بین جوان سبزواری با جوان شاهرودی و ... وجود ندارد.
وی تصریح کرد: بنده خدمت همه بزرگواران و مقامات قضایی عرض کردم ما طرفدار فساد نیستیم و موسیقی و کنسرت را فساد نمیدانیم، اما اقداماتی که ممکن است در حاشیه کنسرت همچون اختلاط با نامحرم، برگزاری شوهای لباس و آرایش و کارناوال هایی که اعتقادات مقدس و دینی ما را خدشه دار کند، مخالف هستیم، چرا که این اقدامات در شان مردم مومن و انقلابی ما نیست.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: خراسان رضوی خاستگاه موسیقی و مقامی است که عمق فرهنگ و تاریخ ایران را به وضوح می توان در استان خراسان رضوی دید، این طور نباشد که بنا به اختیار قانونی کنسرتی را مجوز دهیم اما باز کنسرتی را براساس همان قانون تعطیل کنیم، این یک سردرگمی است.
رشیدیان با بیان اینکه بلاتکلیفی و وضعیت دوگانه در برگزاری کنسرتها مناسب نیست، عنوان کرد: برخی معتقدند که باید استاندار پاسخگوی لغو کنسرت ها باشد، حال بنده ضمن تبریک به آیت الله علم الهدی به عنوان نماینده محترم و معزز ولی فقیه از خداوند منان خواستار هستم که ایشان رسالت خودشان را آن چنان که مرضی خدا و ولایت فقیه است را انجام دهند. بنده به عنوان مسئول شورای فرهنگ عمومی با توجه به اشتغالات بالایی که در استانداری وجود دارد، به طور جد نمی توانم پیگیر این مسائل باشم.
وی خاطرنشان کرد: بنده به آیت الله علم الهدی عرض کردم که نسبت به حاشیه حرم مطهر رضوی باید حاشیه ای چند کیلومتری به طور مثال ۱۰ کیلومتری در نظر گرفت تا در این حاشیه کنسرت برگزار نشود و این امر طبیعی است، به هر حال ما با برگزاری کنسرت در چارچوب قانون و مقررات اعتقاد داریم، اما از سوی دیگر به دنبال چالش نیستیم، همه این مطالب را باید در نظر گرفت.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: بنده به دستگاه های قضایی هم عرض کردم که اگر ظرفیت موسیقی سنتی و مقامی در استان وجود نداشته باشد، جوانان به سمت موسیقی های زیرزمینی که با اعتقادات ما سنخیتی ندارند، گرایش پیدا می کنند.
رشیدیان عنوان کرد: ما هم معتقد به برگزاری کنسرت در مجاورت حرم مطهر رضوی نیستیم، چرا که این امر خوشایند یک شهر مذهبی نیست. دستگاه قضایی یک اختیاراتی دارد که همه موظف هستیم به آن احترام بگذاریم، بنابر این نمی توان اختیارات قوه قضائیه را از این دستگاه سلب کرد.
وی یادآور شد: اما نکته قابل توجه آن است که مردم نباید در این خصوص دچار سرگردانی شوند، اگر دستگاهی براساس قانون مجوز ارائه یک سرود و یا تصنیف را می دهد نباید باز به طریق قانونی ممنوعیتی برای آن در نظر گرفت، بنابراین آن چه که باید لحاظ شود آن است که تکلیف در این حوزه مشخص شود، و حد و مرز قانونی، محدوده جغرافیایی برای موسیقی سنتی در نظر گرفت.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: تکلیف مردم باید در این زمینه مشخص شود، ما از عملکرد دستگاهها حمایت می کنیم ، اما از فساد حمایت نمیکنیم.
رشیدیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سال اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: همان گونه که وزیر کشور مطرح کردند اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی در حوزه تولید و اشتغال را باید جدی گرفت، حال از تمامی دستگاه ها، بخش عمومی و خصوصی تقاضا داریم در این مهم ما را یاری کنند.
وی با اشاره به مشهد ۲۰۱۷ عنوان کرد: ما باید از فرصت مشهد ۲۰۱۷ به عنوان فرصتی بی بدیل برای شناسایی ظرفیت ها و گسترش تعامل در خارج از حوزه دیپلماتیک و بین الدول تلاش کنیم و ارتباط مان را با مردم مسلمان سایر کشورها گسترش دهیم.
برگزار نشدن اجلاس وزاری فرهنگ اسلامی در مشهد برای ما موضوع حیاتی نیست
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: برگزارنشدن اجلاس وزاری فرهنگ اسلامی در مشهد برای ما موضوع حیاتی نیست، حال باید در ۵۲ هفته ای که فرصتی ایحاد می شود که بتوانیم ظرفیت های فرهنگی، تاریخی شهر مشهد را به سایر کشورهای مسلمان بشناسانیم.
رشیدیان افزود: تمام سعی ما معطوف به آن است که از ظرفیت مجموعه اهل بیت (ع)، صدا و سیما، وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم و و زارت کار در موضوعات مختلف استفاده شود. براساس موضوعات سه گانه ای که در حوزه شهرسازی، هوشمندسازی و توسعه زیرساخت ها برای مشهد ۲۰۱۷ در نظر گرفته شده، این اولویت ها باید به جد پیگیری شود هر چند که امیدی به اتمام تمامی این پروژه ها وجود ندارد.
وی افزود: ایده هایی در خصوص مشهد ۲۰۱۷ از سوی شهروندان و متخصصان جمع آوری می شود که تمام این ایده ها در قالب برنامه ها و شورای مشهد ۲۰۱۷ زیر نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام خواهد گرفت.
حداکثر انعطاف را در رابطه با پدیده به خرج دادیم
استاندار خراسان رضوی در خصوص شرکت پدیده عنوان کرد: براساس راهبردی که هیات مدیره جدید پدیده مشخص کرد گام های ۷ گانهای برای عبور از شرایط سال گذشته پدیده برداشته شد و هیات مدیره سابق بر اساس قانون و ستاد تدبیر مشخص شد.
رشیدیان اظهار کرد: هیات مدیره سابق توان و یا انگیزه لازم برای حل مشکلات سهامداران را نداشت، از این رو هیات مدیره جدید انتخاب شد و از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری دعوت به عمل آمد تا کارهای اجرایی به راه بیفتد.
وی افزود: هر کمکی که از دست ما بر بیاید برای جذب سرمایه گذار خواهیم کرد و درصدد رفع موانع قانونی اقدام خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: نباید به تخلفاتی که در پدیده صورت گرفته چهره قانونی دهیم، و هر اقدامی را که شورای عالی شهر سازی در خصوص این بناها در پدیده باید انجام می داد، انجام داده است، از این رو نباید منافع و مصالح مردم را فدای یک شرکت و یا شخص خاصی کرد.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: ۱۳۰ هزار نفر سرمایه گذاری کردند و همان طور که وزیر کشور عنوان کردند اگر مساله مردم نبود کل پروژه می بایست تخریب می شد، اما ما حداکثر انعطاف را در رابطه با پدیده به خرج دادیم.
رشیدیان خاطرنشان کرد: در جلسه ای که با اعضای هیات مدیره شرکت داشتیم پایبندی به مصوبات از اصول مطرح شد حال اگر این مصوبات ۱۶ بندی نیاز به اصلاح داشته باشد باید این اصلاحات صورت گیرد اما این اصلاحیه به معنای بازگشت به تخلفات اولیه نیست.
۹۵ درصد مطالبات مردم در رابطه با میزان پرداخته شده است
وی در رابطه با وضعیت موسسه میزان خاطرنشان کرد: بانک صادرات در واقع مدیریت اجرایی کار را پذیرفته اما این امر به معنای این نیست که این بانک از محل سپرده سپرده گذاران خویش نسبت به پرداخت بدهی های میزان اقدام کند. بنابراین باید ابتدا مدیریت تنش، تبدیل اموال و نقد شدن تسهیلات در دستور کار قرار گیرد.
استاندار خراسان رضوی افزود: نکته آن است که حدود ۹۵ درصد مطالبات مردم در رابطه با میزان پرداخته شده است.
استاندار خراسان رضوی در خصوص انتقال آب از تاجیکستان به استان افزود: انتقال آب از تاجیکستان طی سال های گذشته مطرح بوده است، اما برای این مساله موانعی وجود دارد.
رشیدیان با بیان اینکه حفر چاه های غیرمجاز، برداشت های غیرقانونی ممانعت به عمل آمد است، اظهار کرد: از این رو اولویت انتقال آب از دریای عمان در دستور کار است. با توجه به وضعیت بارندگی، در سال جاری حدود ۴ درصد نسبت به سال گذشته وضعیت بارندگی مان بهتر شده است.
وی با تاکید بر اینکه مشهد مقدس با مساله قطع آب در تابستان مواجه نخواهد بود، عنوان کرد: انتقال آب از سد ارداک صورت گرفته و از این آب در جهت شرب شهر مشهد به ویژه غرب شهر استفاده می شود، حال اگر بتوانیم با شیوه آبیاری صحیح در کشاورزی و روش های مختلف اصلاح الگوی کشت استفاده کنیم، نگرانی آب شرب از بین خواهد رفت.
هیچ کس نباید از تخلفات ساخت و ساز حمایت کند
استاندار خراسان رضوی یادآور شد: سازمان راه و شهرسازی یکی از فعال ترین کارگروه های مشهد ۲۰۱۷ است که به جد مسائل را پیگیری می کند، در رابطه با بحث های علمی و فرهنگی نیز برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته است، امیدواریم سازمان ورزش و جوانان نیز به سرانجام مناسبی در راستای سال ۲۰۱۷ برسد.
رشیدیان در رابطه با مشکلات سازمان راه و شهرسازی استان با شورای شهر خاطرنشان کرد: ما با شهرداری و شورای شهر مشکلی نداریم، اگر مسائلی مطرح بوده همه نسبت به آن مسئول هستیم، در بحث ساخت و سازها هیچ کس نباید از تخلفات حمایت کند، این مسائل به امسال و یا سال گذشته بر نمی گردد، این تخلفات در سنوات ماضی رخ داده است.
وی ادامه داد: ساخت و سازهایی که در ارتفاعات انجام شد باید این را بپذیرند که اقدامات مشابه اشکال دارد، حال تفاوتی نمی کند چه کسی مرتکب این تخلفات شده است. اگر این مسائل بخواهد در مراجع قانونی رسیدگی شود باید در جایگاه قانونی انجام شود.
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر ضرورت رونق ساخت و ساز در شهر مشهد عنوان کرد: نشست های مشترکی با اداره کل راه و شهرسازی و برخی از ارگان ها و نهادها صورت گرفته تا در جهت کاهش نرخ ساخت و ساز تلاش شود. ما باید با کاهش هزینه های تمام شده مسکن در بازار مسکن تحریک ایجاد کنیم.
رشیدیان با بیان اینکه بحث طرح تفصیلی و جامع شهر مشهد از مسائلی است که باید مورد پیگیری قرار گیرد، تصریح کرد: از آن جایی که مشاور سابق به کندی عمل کرد، مشاور طرح تغییر یافت، حال این مساله به معنای آن نیست که چون طرح جامع ابلاغ نشده ساخت و سازها مبنایی ندارد، چرا که مبنا همان طرح جامع قبلی است.
وی اظهار کرد: طرح بافت پیرامونی حرم مطهر از دهه ۷۰ آغاز شده و در دهه ۸۰ ضرورت بازسازی طرح با
فت پیرامونی مطرح شد و مراکز تخصصی روی این مساله کار کردند و دستگاه های مربوطه اعلام آمادگی کردند همکاری و همفکری های لازم صورت گفت.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: کارگروه هایی به منظور رسیدگی به بافت پیرامونی تشکیل شده است، همچنین نسبت به بازسازی و مرمت بناهای تاریخی این طرح اقدامات لازم صورت گرفته هر چند که لازم است مراکز حوزه علمیه و ... براساس ضرورت های فرهنگی در بافت پیرامونی حرم ساخته شود و این بافت به ساخت هتل و مراکز اقتصادی اختصاص نیابد.
رشیدیان ادامه داد: همچنین از ظرفیت شهرهایی همچون یزد، کرمان، اصفهان، شیراز و ... برای مرمت بافت تاریخی استفاده شده است، تا از طریق کار مشترک بتوانیم از این ظرفیتها در توانمندسازی بافت تاریخی شهر مشهد استفاده کنیم.
خانه احزاب استان را در مشهد فعال خواهیم کرد
رشیدیان با بیان اینکهنگاه ما باید خدمت به مردم باشد، افزود: ما نباید مسئولیت را طعمهایبرای دستیابی به منافع خودمان قرار دهیم، و تمام احزاب و گروه ها باید بر این مساله واقف باشند.
وی ضمن ابراز امیدواری از فعال کردن خانه احزاب در مشهد یادآور شد: امیدواریم بتوانیم خانه احزاب استان را در مشهد فعال کنیم تا جریانات سیاسی بتوانند در موضوعات مشترک به طرح نظر و ایده بپردازند.