شنا در رودخانههای مرگ
شنا در رودخانه ها و دریاچه های لرستان طی دو روز اخیر سبب مرگ دو نوجوان شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، استقبال گسترده از ورزش شنا به ویژه در سه ماهه فصل تابستان و گرمای هوا باعث میشود مردم این مناطق به این رشته روبیاورند؛ افرادی که اغلب نیز از قشر جوان هستند و برای پرداختن به شنا جسارت خاصی هم دارند.
اما این علاقمندی بعضا به دلیل رعایت نکردن موارد ایمنی با حوادث تلخی نیز همراه بوده به طوری که این روزها شاهد بروز حوادث ناگواری برای افرادی که در رودخانه ها و دریاچه ها در نقاط مختلف استان لرستان شنا میکنند، هستیم که بیانگر عدم توجه به خطرات شنا در رودخانهها است.
برای جلوگیری از بروز حوادث تلخ باید بر آگاهیبخشی به مردم و رعایت موارد ایمنی همت کرد و امیدواریم خانوادهها با رعایت نکات ایمنی و شنا نکردن در رودخانه های نا امن، شیرینی تفریح در بستر زیبای رودخانه را به کام خود تلخ نکنند.
رودخانهها همواره دارای عمقهای مختلفی هستند که برای افرادی که به فنون شنا مسلط نیستند میتواند بسیار خطر آفرین باشد. از طرفی آب رودخانهها دارای شدت حرکت بالایی نیز هستند که همین سرعت حرکت آب نیز بر خطرات شنا در آن میافزاید.
به گزارش خبرنگار ایلنا در خرم آباد، ظهر روز جمعه جسد یک نوجوان 17 ساله از دریاچه کیو شهرستان خرم آباد بیرون کشیده شد.
به گفته فضل الله رشیدی مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری خرم آباد ظهر روز جمعه در تماس تلفنی با سامانه 125 و اعزام نیروهای آتش نشانی به محل، غواصان جسد این فرد را از دریاچه بیرون کشیدند.
وی اظهار داشت: علیرغم تلاشهای تیم اورژانس، این فرد فوت شده بود.
رشیدی با بیان اینکه تاکنون هویت جانباخته مشخص نشده، گفت: علت حادثه مبنی بر خودکشی و یا احتمال دیگری، مشخص نیست.
همچنین روز پنج شنبه جسد نوجوان ۱۳ ساله پلدختری پس از گذشت پنج روز در رودخانه کشکان پیدا شد.
علی محمد یعقوبی مسئول آتش نشانی شهرداری پلدختر نیز با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جسد محمد سلیمانی نوجوان پلدختری که ۹ خردادماه جاری در رودخانه کشکان غرق شده بود پیدا شد.
وی افزود: برای پیدا کردن جسد این نوجوان پلدختری از رودخانه کشکان تلاش تیم های نجات برای پیدا کردن این غریق آغاز شد و پس از جستجوی پنج روزه، گروه های نجات موفق به پیدا کردن جسد وی شدند.
مسئول آتش نشانی شهرداری پلدختر گفت: در این عملیات تیم غواص آتش نشانی شهرداری پلدختر، هلال احمر و نیروهای مردمی شرکت داشتند.
به گزارش ایلنا، همه ساله در فصل تابستان، شنا و آبتنی در استخر و رودخانه ها رونق می گیرد و بسیاری از اشخاص به ورزش شنا روی می آورند در حالی که این ورزش مفرح در صورت بی احتیاطی ممکن است سبب تلفات جانی شود.
طبق آمار منتشر شده در سال گذشته هزار و 72 نفر براثر غرق شدگی در کشور جان خود را از دست دادهاند، از این تعداد 902 نفر مرد و 170 نفر دیگر زن بوده اند و نیز مردان بیش از 5 برابر زنان غرق میشوند که بسیار تاسف برانگیز است و نیازمند فرهنگ سازی و اتخاذ تمهیدات خاصی است تا از تکرار اینگونه حوادث ناگوار پیشگیری شود.
طی روزهای گذشته نیز براثر ناآگاهی شناگران، بی احتیاطی، عدم آشنایی با فنون شنا و عدم استفاده از حریم امن همچون استخر برای شنا دو فقره غرق شدگی در رودخانه های لرستان حادث شد که افراد غرق شده توسط عوامل امدادی از داخل رودخانه ها بیرون آورده شده و توسط اورژانس به سردخانه منتقل شدند.
هر ساله با گرم شدن هوا در فصل تابستان تمایل افراد برای شنا و آبتنی افزایش می یابد و با توجه به این که دریاچه و رودخانه ها حریم امنی برای شنا نیستند لذا توصیه می شود از مکان های ایمن مانند استخر برای شنا استفاده شود.
بیشترین آمار غرق شدگی مربوط به رود خانه ها و سدها است که دلیل اصلی آن نیز وجود جریان های شدید، شکافنده و مرگبار امواج رودخانه ها است. کارشناسان نیز معتقدند آشنا نبودن با وضعیت محیطی محل شنا و عدم آشنایی با فنون شنا و حتی برخورد سر افراد با سنگ های کف رودخانه از مهمترین دلایل غرق شدن افراد است.
به رغم وجود چنین آمار هایی و خطرات احتمالی شنا در رودخانه ها و توصیه های کارشناسان متاسفانه هر ساله شاهد شناکردن افراد در بستر رودخانه ها و سدها هستیم، لذا انتظار می رود در این زمینه از سوی مسئولان امر و خانواده ها فرهنگ سازی بیشتری صورت پذیرد و تنها به چند هشدار بسنده نکرده و این موضوع تا سال آینده و تابستانی دیگر به فراموشی سپرده نشود.
استفاده ازحریمهای امن شنا نیز تابع شرایط خاصی است و لازم است تا بر کیفیت بهداشتی استخرهای آلوده نیز نظارت کافی صورت پذیرد.
در واقع آب استخر محل امنی برای انواع میکروب هاست و برخی میکروب های قوی حتی در حوزچه ها و جکوزی ها نیز به راحتی زنده مانده در آنجا رشد می کنند، خصوصاً ویروس های پاپیوم که عامل بروز زگیل هستند. از سوی دیگر متخصصان پوست ارتباطی میان زگیل های کف پا و دفعات به حوضچه رفتن مشاهده کرده اند، لذا مربیان و اشخاص فعال در استخرها باید با آگاهسازی و کنترل اشخاصی که به استخر می آیند نظارت کامل داشته باشند زیرا بسیاری از افراد بدون استفاده از حوزچه عفونت زدایی وارد محیط شنا می شوند.
در این راستا نیز ضروری است تا براستخرها در زمینۀ رعایت اصولبهداشتی نظارت جدی صورت پذیرد، لازم است آب استخرها تحت مراقبت بوده و تصفیه و فیلتر شود و با استفاده از مواد پایین آورنده اثرگذاری کلر از بروز بیماریها چشمی و تحریک کننده پوست جلوگیری کرد. همچنین استخرها باید چندین بار در سال زهکشی و تمیز شوند تا خطر ابتلا به بیماری های شدید از بین برود.
گزارش از : سجاد آریان پور