یک فعال سیاسی اصلاح طلب:
ایمانی که در آزادی بوجود بیاید ریشهدار است
یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: ایمان شکل گرفته در فضای محدود به راحتی از بین میرود و ایمان بوجود آمده در آزادی ریشهدار خواهد بود.
به گزارش ایلنا از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی آهنگران شب گذشته در حسینیه فرهنگیان، امام حسین(ع) را میراث دار انبیا دانست و اظهار کرد: ایمانی که در آزادی بوجود بیاید ریشهدار است و ایمانی که در فضای محدود شکل بگیرد با کوچکترین سئوال از بین میرود.
وی با بیان این مطلب که خون امام حسین(ع) جلوه گاه عظمت است، ادامه داد: عاشورا در بیان معصومین، پاسدار حریم اسلام و زنده کننده فضیلت ها و در یک کلام عاشورا زنده نگهدارنده اسلام و اربعین و نقطه کمال این حادثه بزرگ است و اندیشه، تدبر و تعمل مهمترین وظیفه هر انسان مسلمانی است.
آهنگران تصریح کرد: در پی دعوت دینمان به تعقل و تدبر باید فضایی برای بیان اندیشه ورزی باشد و در صورت نبود این بستر دعوت به تفکر بیهوده خواهد بود.
وی دعوت به گفتوگو را آیین محوری آیین تشیع دانست و گفت: در دنیای امروز که سرشار از اسلام هراسی و دینمان در معرض قرائت داعشی شده، آیین گفتوگو و مناظره بسیار جای کار دارد و نیازمند معرفی فرهنگ تعامل که فرهنگ تشیع است، هستیم.
آهنگران تفاوت فرهنگ اهل بیت و داعشی را در دعوت به تفکر موجود در روش اهل بیت دانست و افزود: در کربلا به گونهای عمل میکردند که صدای حق شنیده نشود و هزینه داشته باشد، امام حسین(ع) از همه چیز گذشت تا این فرهنگ زنده بماند.
وی با بیان این مطلب که ما پرچمدار بین فرهنگ و مذاهب و شاگردان امام رضا(ع) هستیم، عنوان کرد: در منطق اسلام اینگونه نیست که اگر کسی حرفی زد قابل نقد نباشد، اهل بیت هم اجازه میدادند که افراد در فضای آرام و بدون ترس سئوالاتشان را مطرح کنند، در مباحثات امام رضا(ع) نیز هیچ اثری از جبر و تحمیل دیده نمیشود و ایشان اجازه میدادند که افراد سئوالاتشان را حتی اگر برخلاف توحید و دین باشد، مطرح کنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: در مباحثه و مناظرات حضرت رضا(ع) دو نکته وجود دارد؛ ابتدا فضیلت تعقل، تدبر و تفکر که در این احادیث جامعه را تشویق به تعقل میکنند و دوم بحث و استدلال علمی نیز در سیره ایشان نیز وجود دارد.
آهنگران شخصیت زدگی را یکی از مشکلات ما در آیین گفتوگو دانست و ادامه داد: در اصول دین احدی اجازه تقلید ندارد و نباید در تفکرمان شخصیت زدگی باشد. به علاوه جدال به عنوان دومین آفت آیین گفتوگو جامعه نیز مطرح میشود. اینکه انتظار داشته باشیم به هر روشی حرفمان را به کرسی بنشانیم روش درستی نبوده و این موضوع ریشه در نفس دارد.
وی با بیان این مطلب که باید مراقب باشیم در مباحثمان گرفتار جدال نشویم، تصریح کرد: این موضوع همواره مورد نکوهش اهل بیت بوده و با توجه اینکه جدال سرمنشاء حسد است ما نیز باید تعصب را کنار گذاشته و بپذیریم که گاهی اشتباه میکنیم. این در حالی است که قاتلان سیدالشهدا افرادی بودند که بارها و بارها پای پیاده به حج رفته بودند و بر بسیاری از احادیث پیامبر احاطه داشتند ولی در پایان مقابل حق ایستادند و تعصبشان باعث این امر شد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: مواظب باشیم در مناظره و مباحثاتمان به دنبال خودنمایی نباشیم. در واقع برای ایجاد جامعهای متفکر و خردمند نیازمند دادن حق پرسش به طرف مقابلمان هستیم، سئوال کننده الزاما دشمن نیست و میتواند از فرزندان همین کشور باشد. به علاوه باید از سئوالی که فساد ایجاد نکرده و قانون را نمیشکند استقبال و از مطرح کننده آن تقدیر کرد که با پرسش خود جامعه را به جنبش و خروش آورده است.
وی با بیان این مطلب که سئوال نیازمند فضایی آرام و پاسخ دادن به آن باید منطقی باشد، اظهار کرد: امروز در جامعه تفکرات و اقلیتهای گوناگون و مختلف داریم که تشنه تعامل و گفتوگو است و خوش به سعادت جامعهای که در آن فرهنگ گفتوگو رعایت شود.
آهنگران گفت: وقتی در جامعه اخلاق را مبنا قرار دهیم اقلیتهای مختلف به راحتی و بدون اختلاف در کنار هم زندگی میکنند این در حالی است که حتی اگر فقه را مبنا قرار دهیم جامعه دچار مشکل میشود.