خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه لرستان:

دستاوردهای علمی و پژوهشی باید به سرمایه و کار تبدیل شود

دستاوردهای علمی و پژوهشی باید به سرمایه و کار تبدیل شود
کد خبر : ۳۲۸۳۲۴

رئیس دانشگاه لرستان گفت: دستاورد های علمی و پژوهشی باید نهایتا تجاری سازی شده و به سرمایه و کار تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا در خرم آباد، خسرو عزیزی ظهر سه‌شنبه در آیین تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فن آوری لرستان که با حضور روسای دانشگاهها، اساتید و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی لرستان در دانشگاه‌ لرستان برگزار شد، افزود: هدف و فلسفه هفته پژوهش تجلیل و پاسداشت پژوهشگران و محققین و آشنا ساختن جامعه به ویژه بخش اجرایی و خصوصی با دستاوردهای علمی و پژوهشی است.

وی با بیان اینکه تحقیقات و پژوهش‌های انجام شده می بایست کاربردی بوده و معضلات و چالش‌های استان را حل نمایند،اظهار داشت : در ارزیابی دستاورد های پژوهشی امسال نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری از لحاظ تولیدات علمی ، دانش روز و فن آوری داشته است.

دکتر عزیزی با بیان اینکه دانش تولید شده باید نهایتا تجاری سازی شده و به سرمایه و کار تبدیل شود ، تصریح کرد: شعار کلی تبدیل دانایی به دارایی در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به دانشگاه‌ها و برنامه وزارت علوم است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات گریبانگیر جامعه بحث اشتغال و بیکاری است ،افزود: اگر بتوانیم علم را به فن آوری و ثروت تبدیل کنیم این معضل تا حدود زیادی کاهش می یابد و دانشگاه‌ها و محققین نقش پررنگی در این زمینه دارند. 

رئیس دانشگاه لرستان با اشاره به سیر تحول دانشگاه‌ها اظهار داشت: دانشگاه‌های نسل اول بیشتر آموزش محور بوده و بیشتر بر بحث آموزش و تربیت نیروی متخصص تاکید داشتند.

وی با بیان اینکه در برهه ای زمان دانشگاههای نسل اول کارایی داشتند،افزود: با پیشرفت های نوین علمی دانشگاه‌ها آرام آرام به سمت پژوهش مداری حرکت کرده و دانشگاه‌های نسل دوم را ایجاد کردند.

وی با بیان اینکه اکثریت دانشگاه‌های ایران از نوع نسل دوم هستند، اظهار داشت: دانشگاه‎های نسل اول و دوم باید به سمت دانشگاه‎های نسل سومی حرکت کنند و پژوهش‎ها را به ثروت تبدیل کنند.

عزیزی با اشاره به اینکه بررسی‎ها در کل جهان نشان می‎دهد که اگر دانشگاه‎ها نسل‌سومی شوند بسیاری از معضلات جامعه حل خواهد شد و پژوهش پژوهشگران تبدیل به ثروت می‎شود، افزود: دانشگاه‌های نسل سومی کار آفرین بوده و پژوهش را به دارایی و کار آفرینی و سرمایه تبدیل می کنند.

رئیس دانشگاه لرستان با بیان اینکه باید بسترهای لازم برای توسعه دانشگاه‌های نسل سومی فراهم شود، افزود: اگر محققین و دانشگاه‌ها به این سمت و سو سوق پیدا کنند خیلی از دانشگاه‌ها تعطیل خواهند شد و نمونه آن وجود صندلی های خالی برخی رشته ها در دانشگاه‌ها است.

وی با بیان اینکه در تحولات جوامع پیشرفته، دانشگاه‌های کا آفرین یکی از ابستر های توسعه محسوب می‎شود، تصریح کرد: باید بینش کار آفرینی در سطوح پایین و دانش آموزی بستر سازی شود.

دکتر عزیزی با بیان اینکه آموزش و پرورش نقشی کلیدی در ایجاد این زیر ساخت دارد، تصریح کرد: دانش آموزان باید در سطوح پایین مهارت های متناسب با بازار کار فرا بگیرند .

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز