مناسب سازی معابر شهری ویژه نابینایان در دستور کار شهرداری کاشان
عضو شورای راهبردی نخستین همایش ملی جامعه بینا شهروند نابینا گفت: حمایت و مشارکت شهرداری کاشان د ر برگزاری این همایش مصداق همدلی و همزبانی مردم و مسولین در کلام مقام معظم رهبری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا در کاشان «محمد علی فرجی» ظهر امروز در حاشیه برگزاری نخستین همایش ملی جامعه بینا شهروند نابینادر گفتگو با خبرنگاران گفت: شهرداری کاشان این همایش ملی را در راستای تحقق فرمایش مقام عظمای ولایت در نامگذاری سال جاری و اجرای ویژه برنامههای فرهنگی اجتماعی و ارتقای فرهنگ شهروندی در حمایت از معلولان و توان یابان به ویژه افراد کم بینا و نابینا مساعدت و حمایت کرد.
وی با تاکید بر اینکه عملیاتی کردن فرامین مقام معظم رهبری نیاز به اجرای پروژ ههای سنگین ندارد گفت: هر فرد حقیقی و حقوقی و مجموعه نهادها، دستگاهها و ادارات دولتی و غیر دولتی میتوانند در اندازه وسع و توان، ابتکار و خلاقیت و توانمندی خود شعار نامگذاری سال را در حوزه خود محقق کنند.
به گفته وی، نخستین همایش ملی جامعه بینا شهروند نابینا یکی از برنامههایی است که برگزاری آن همدلی و همزبانی مضاعف دستگاهها را میطلبید لذا شهرداری کاشان با برنامههای حمایتی خود افتخار خدمت به این شهروندان را پیدا کرد.
مدیر مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری کاشان، در ادامه اجرای دوبرنامه عملیاتی مناسب سازی معابر شهری و ارتقای دانش عمومی شهروندان نسبت به جامعه کم بینا و نابینا از طریق آموزش را تاکید کرد و گفت: شهروند کم بینا و نابینا با مناسب سازی شهری که از الزامات قانون در مدیریت شهری است میتواند مشارکت اجتماعی خود را در اجتماع گسترش دهد.
فرجی، با تقدیر از زحمات و تلاشهای گسترده جامعه اسلامی نابینایان و کمبینایان کاشان و دانشگاه کاشان در راستای برگزاری نخستین همایش ملی جامعه بینا شهروند نابینا گفت: این همایش ملی طی دو روز در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۲۱ و ۲۲ مهرماه در دانشگاه کاشان با دو نشست تخصصی و چهارکارگاه علمی آموزشی در راستای آشنایی با مسائل و مشکلات نابینایان و کم بینایان در ابعاد مختلف حقوقی، اجتماعی، روانشناختی و آموزشی بهره گیری از دانش علمی و تخصصی گروههای حقوق، علوم اجتماعی، روانشناسی، علوم تربیتی و مدیریت برگزار میشود.
وی، برپایی نمایشگاههای استقرار استودیو سیار ضبط کتاب گویا با صدای نابینایان و کم بینایان، صنایع دستی، کتاب گویا و آثاری از مؤلفان نابینا و نرم افزارهایی ویژه نابینایان را در حاشیه برگزاری این همایش خاطرنشان کرد و گفت: همایش نخستین همایش ملی جامعه بینا شهروند نابینا با هدف افزایش سطح دانش و آگاهی، مهارت، خلاقیت، اعتماد به نفس جامعه نابینایان و کم بینایان برگزار میشود.
به گفته وی، نشستها شامل نشست نظام برخورد موثر با فرد نابینا و کم بینا با سخنرانی دکتر سید مهدی صادقینژاد و نشست فرصتهای اشتغال و کارآفرینی نابینایان و کم بینایان با حضور مدیران شهری، صاحبان صنایع و خیرین با سخنرانی کارآفرین نابینای نمونه کشوری دکتر آبادی در سالن کنفرانس ریاست دانشگاه کاشان برگزار میشود.
عضو شورای راهبردی نخستین همایش ملی جامعه بینا شهروند نابینا، برگزاری همزمان کارگاههای آموزشی تعامل موثر با افراد نابینا و کم بینا ویژه اساتید و دانشجویان، آشنایی با تکنولوژیها و تکنیکهای مطالعه ویژه نابینایان و کم بینایان و کارگاه آموزشی ژنتیک و نابینایی ساعت هشت و سی دقیقه تا ۱۱ روز چهارشنبه ۲۲ مهر در دانشگاه کاشان را یادآورشد و گفت: کارگاه آموزشی آشنایی با تکنولوژیهای کمک بینایی نیز ساعت ۱۴ تا ۱۸ عصر روز سه شنبه ۲۱ مهر در کانون الزهرا (س) کاشان برگزار میشود.
فرجی، در پایان تصریح کرد: اجرای آیین تجلیل از جمعی از افراد نابینا در مراسم افتتاحیه، بازدید مدعوین و میهمانان از باغ تاریخی فین، باغ پرندگان و کارگاههای گلابگیری سنتی در قمصر، آیین آغاز به ساخت بوستان نابینایان، اجرای گروه هم آوایی تیام، ارائه قطعنامه همایش رونمایی ازکتاب «من یا چشمهایم تاملی پیرامون نابینایی/کم بینایی و جامعه» و سخنرانی ضیایی نماینده کمیته همدلی جامعه نابینایان از جمله برنامههای دو روز برگزاری همایش است.