جزئیات سومین جشنواره ملی فیلم حوزه اشراق تشریح شد
در گفت وگو با «محمد حسنی» رئیس مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و «مهدی بنکدار» دبیر سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق، جزئیات این جشنواره ملی تشریح شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، «محمد حسنی» رئیس مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، با بیان اینکه این مرکز متولی برگزاری سومین جشنواره ملی فیلم حوزه اشراق است، اظهار داشت: برگزاری این جشنواره و دیگر برنامههای فرهنگی و هنری، یکی از فعالیتهای اصلی این مرکز است.
وی خاطرنشان کرد: مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، علاوه بر جشنواره فیلم اشراق، برنامههای دیگری از جمله جشنواره خاطره نگاری اشراق، جشنواره شعر اشراق، جشنواره داستان اشراق، جشنواره تجسمی و شعر اشراق را برگزار میکند.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ادامه داد: امروز در برههای از زمان قرار داریم که از نظر رسانهای اشباع شده است و معرفتشناسی انسانها از جهان اطرافشان به شیوه کانال رسانهها و فیلم شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه اکنون در زمانی قرار داریم که رسانهها ذهنیت انسانها را شکل میدهند و کسی فارغ از رسانهها نیست، تصریح کرد: نخبگان جامعه دینی و اهل دغدغه نمیتوانند از این جریان تاثیرگذار و از این دنیا فارغ باشند.
حسنی اضافه کرد: سینما یکی از مهمترین کانالهای رسانهای است و به تنهایی بخشی از فضای رسانهای را به خود اختصاص میدهد که در این راستا رادیو و تلویزیون از جمله رسانههایی هستند که پیامها را به مخاطبان انتقال داده و بر دهن مخاطبان تاثیر بسزایی میگذارند.
وی با اشاره به برگزاری دوره سوم جشنواره فیلم اشراق تصریح کرد: دو دوره از این جشنواره در سالهای گذشته برگزار شده است که میتواند نویدبخش یک اقدام جدی فرهنگی هنری در سطح ملی باشد.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به تجربههای برگزاری این جشنواره در دورههای پیشین بیان کرد: جشنواره فیلم اشراق در دوره گذشته با استقبال کم نظیر مخاطبان حوزوی و غیرحوزوی در مجامع رسمی هنری روبهرو شد و در این راستا شاهد استقبال جدی مخاطبان در گستره ملی بودیم.
وی ابراز کرد: در جشنواره سوم فیلم اشراق نیز باید بستری مناسب برای جریانسازی و ایجاد گفتمان تبلیغ دین در عرصه رسانه و سینمای ایران و جهان اسلام به وجود بیاید.
حسنی ادامه داد: مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی تنها به برگزاری جشنواره اکتفا نمیکند و به دنبال تداوم این حرکت فرهنگی هنری در سطح حوزههای علمیه است.
وی افزود: برگزاری جشنواره فیلم اشراق توانسته موجب تعمیق روابط و معرفت بیشتر اصحاب سینما و رسانه با متن حوزههای علمیه و دغدغههای آنان شود و همچنین ورود صحیح و واقعنگر حوزههای علمیه در تعامل بیشتر و رویارویی چهره به چهره با سینماگران و بدنه سینما را فراهم کند.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه میان طلاب جوان کسانی هستند که دغدغههای رسانهای دارند گفت: باید اقداماتی صورت بگیرد تا طلاب بتوانند در این عرصهها وارد و نقش هدایتگر و تأثیرگذاری داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به تغییراتی که این جشنواره نسبت به دورههای پیشین با آن مواجه شده است تصریح کرد: بخش نقد و پژوهش به این دوره اضافه شد در حالی که دورههای پیشین بیشتر بر تولیدات رسانهای توجه شده بود.
حسنی اضافه کرد: امروزه کلیپها بر اذهان عمومی در جامعه تاثیر شایانی دارند به گونهای که این بخش توانسته حضور شرکت کنندگان در جشنواره را گستردهتر کند.
وی با تبیین دلایل افزوده شدن بخش نقد و پژوهش به بخشهای این جشنواره تصریح کرد: عرصه نقد و پژوهش با شئونات طلبگی، هدایتگری جامعه هماهنگتر است که بر همین اساس بخش نقد و پژوهش نیز به بخشهای این جشنواره افزوده شد.
دبیر جشنواره فیلم حوزه اشراق: بخشهای جدیدی به جشنواره امسال افزوده شد
دبیر سومین جشنواره ملی فیلم حوزه اشراق نیز از اضافه شدن بخشهای جدید به این جشنواره نسبت به جشنوارههای سال گذشته خبر داد.
«مهدی بنکدار» با بیان اینکه فراخوان سومین جشنواره ملی فیلم حوزه اشراق اعلام شده است، گفت: طبق فراخوان اعلام شده، بخشهای فیلم کوتاه، فیلم داستانی، تله فیلم، فیم مستند کوتاه، فیلم مستند بلند، نماهنگ، مستند تلویزیونی، فیلمنامه کوتاه، فیلمنامه بلند، پویا نمایی و همچنین بخش نقد و پژوهش، از محورهای سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق است.
وی افزود: در این دوره از جشنواره تغییراتی صورت گرفت و بخشهای مستند تلویزیونی نقد و پژوهش به موضوعات جشنواره افزوده شد که بخش نقد و پژوهش ویژه طلبههایی است که در عرصه رسانه و سینما دست برقلم بوده و ناقد هستند.
دبیر جشنواره فیلم اشراق با اشاره به گستردگی دامنه جغرافیایی شرکت در این جشنواره گفت: در دوره نخست برگزاری این جشنواره از ۲۴ استان کشور حدود ۴۱۱ اثر به دبیرخانه ارسال شد و در دومین دوره نیز علاقمندان به عرصه سینما از ۲۷ استان کشور با ۴۱۰ اثر در این جشنواره شرکت کردند.
وی با اشاره به نگرانیهایی که شورای سیاستگذاری جشنواره اشراق در دوره نخست با آن مواجه بودند، تصریح کرد: با توجه به اینکه جشنواره تخصصی بود و محدودیت ایجاد میکرد نگران بودیم که مورد استقبال قرار نگیرد که پس از برگزاری نگرانیها پایان یافته و این جشنواره توانست جایگاه خود را میان دیگر جشنوارههای سینمایی کشور باز کند.
بنکدار اضافه کرد: در انتخاب آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره فیلم اشراق در طول دو دوره پیشین از داوران برجستهای بهره گرفته شد که در این میان میتوان به فرید فرخنده کیش، حجت الاسلام حسنزاده، همایون اسعدیان، بهروز شعیبی، اسکویی، معززینیا و حجتالاسلام سعادتی اشاره کرد.
وی همچنین از دیدار شورای اجرایی و سیاستگذاری جشنواره اشراق با مراجع تقلید خبر داد و گفت: برای برگزاری این جشنواره در دورههای پیشین با آیات عظام جوادی آملی، نوری همدانی، علوی گرگانی و مکارم شیرازی دیدارهایی صورت گرفت که در طول برگزاری این دوره از جشنواره اشراق نیز دیدارهایی با مراجع تقلید برنامهریزی شده که در حین برگزاری و قبل از شروع جشنواره صورت میگیرد.
بنکدار از برگزاری نشستهای تخصصی در حین و قبل از برگزاری جشنواره اشراق با موضوع روحانیت و سینما، نقد و پژوهش در عرصه سینما خبر داد و گفت: در حین برگزاری این دوره از جشنواره دو نشست تخصصی نیز با حضور داوران برگزار میشود.
دبیر سومین جشنواره فیلم اشراق با تبیین اهداف برگزاری سومین جشنواره فیلم اشراق گفت: ارتقاء سطوح تخصصی فنی و هنری طلاب و دیگر هنرمندانی که در عرصه فیلم و سینما فعالیت دارند از اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی با بیان اینکه برای بالا بردن سطح کیفی و تخصصی آثار هنرمندان در تابستان سال گذشته، کارگاههای فنی به همت مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، عنوان کرد: کارگاه فیلمنامهنویسی، داستان و کارگاه مستندسازی از جمله اقداماتی بود که برای برگزیدگان جشنواره اشراق در دوره پیش انجام شد.
بنکدار خاطرنشان کرد: آثار راه یافته به بخش مسابقه این جشنواره در روزهای ۲۵ تا ۲۸ آذر اکران شده و آیین اهدای جوایز نیز در روز ۲۸ آذر ماه برگزار میشود.