واحدهای صنعتی تسهیلات ایجاد تصفیهخانه دریافت میکنند
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آلایندگی کارخانههای فاقد تصفیهخانه در شهرکهای صنعتی، از پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی برای ایجاد تصفیهخانه خبر داد.
به گزارش ایلنا در کرج، معصومه ابتکار در جلسه شورای برنامهریزی البرز گفت: در راستای رسیدن به توسعه پایدار، بسیاری از جهتگیریها و سیاستهای کشور هم راستا و هم جهت با حفاظت و ارتقای فرهنگ محیط زیستی در کشور میبایست اصلاح شود.
ابتکار با اشاره به اعلان جهانی خط مشی رئیس جمهور دولت یازدهم، در سازمان ملل، مبنی بر توجه و اولویت داشتن مسائل زیست محیطی در سطح کشور و جهان بر لزوم تعیین خط مشی مسائل زیست محیطی کشور در سطح منطقه تاکید کرد.
وی با اشاره به جهتگیری و رویکرد جهانی چند سال اخیر کشورها بر توجه حفاظت از محیط زیست، در راستای ارتقای توسعه پایدار اظهار کرد: با توجه به گرم شدن زمین، کاهش محسوس بارندگیها و خشکسالیها در سطح جهانی، در حال حاضر، حفاظت و حراست از محیط زیست، به یک دغدغه و اولویت اصلی بین المللی تبدیل شده است.
آلودگی گردوغبار در سطح جهانی بیشتر از سوختهای فسیلیست
معاون رئیس جمهور با اشاره به روند افزایشی گرم شدن زمین و کاهش بارندگیها در سطح جهان و کشور گفت: متاسفانه در حال حاضر پدیده گردو غبار در کلان شهرهایی مثل تهران و کرج، بیشترین از آلودگی ناشی از سوختهای فسیلی ست.
ابتکار با بیان اینکه آلودگی گردوغبار در سطح جهانی هم از سوختهای فسیلی در حال پیشی گرفتن است خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۰ درصد از گونههای جانوری و گیاهی جهان نابود شده است که این اتفاق یک زنگ خطر جدی و چالش عمیق زیست محیطی در سطح بین المللی ست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر، بشر بیشتر از ظرفیت زیستی جهانی از منابع طبیعی زیرزمینی و روزمینی محیط زیست خود در حال بهره برداری و بهره کشی ست گفت: آلودگی رودخانهها و تبدیل منابع آبی به فاضلابها و خشک و بیابانی شدن جنگلها و افزایش پدیده گرد و غبار و ریزگردها از تاثیرات این بهره کشی بیضابطه و سو استفاده گرانه از طبیعت است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه محیط زیست به عنوان مهمترین اهداف ۱۷ گانه تعریف شده توسعه پایدار در سطح جهان مورد توجه است، افزود: در بحث بهداشت محیط زیست میبایست جهانی بیاندیشیم و محلی عمل کنیم.
به واحدهای صنعتی قانونمند تسهیلات ایجاد تصفیه خانه اعطا میشود
ابتکار با اشاره به لزوم توجه به مسائل محیط زیستی البرز خاطرنشان کرد: مسائل زیست محیطی و آلودگی هوای البرز بر روی تهران تاثیر مستقیم دارد لذا ضرورت دارد با توجه به جهتگیری و عزم دولت یازدهم مبنی بر استقرار صنایع آلاینده در خارج از شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران از استقرار صنایع آلاینده در این استان ممانعت شود.
وی با اشاره به موضوع آلایندگی کارخانههای فاقد تصفیهخانه در شهرکهای صنعتی کشور گفت: متاسفانه برخی شهرهای صنعتی کشور مثل اهواز فاقد تصفیهخانه استاندارد برای تصفصه پساب هستند که دولت مصمم است با معرفی واحدهای صنعتی قانونمند به صندوق ملی محیط زیست تسهیلاتی برای ایجاد تصفیهخانه به آنها ارائه کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به لزوم پایش محیط زیستی میزان آلودگی هوا، در محدوده تهران و البرز بر ضرورت کنترل و رصد همیشگی معادن شن و ماسه و نیروگاهها مستقر در این مناطق تاکید کرد.
ابتکار، با اشاره به ضرورت همکاری و هم افزایی دستگاههای مختلف در کاهش آلودگی هوای کلانشهرها افزود: مصوبات کارگروه آلودگی هوا میبایست در همه استانها به جد دنبال شود و در این کارگروها، ممنوعیتهای قانونی برای استقرار واحدهای صنعتی آلاینده میبایست مصوب شود.
وی با اشاره به لزوم برنامه ریزی برای مقابله با حوادث غیر مترقبه همچون سیل اخیر و همچنین مقابله با کانونهای گرد و غبار، در شورای برنامه ریزی استانها گفت: حفظ منابع طبیعی، اراضی کشاورزی، اصلاح الگوی کشت و حفاظت از منابع آب و جلوگیری از آلودگی روان آبها، و سهم حقابه، خاصه در استانهایی مانند البرز که دارای جاذبههای گردشگری ست باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به لزوم پشتیبانی قانونی که مجلس میتواند در بحث محیط زیست کشور الزام قانونی مصوب کند افزود: لایحه جامع حفاظت قانونمند از محیط زیست و مبارزه با آلودگی هوا یکی از لوایح مهم، اثرگذار و تاریخی ست میتواند در مجلس تصویب و به همه دستگاهها از طریق دولت ابلاغ شود.
تدوین ۴ سند زیست محیطی در راستای کاهش آلودگی هوا، بهداشتی و محیط
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تدوین ۴ سند زیست محیطی توسط دولت افزود: مدیریت پسماند، توجه به محیط زیست و کمریند سبز استان، ساماندهی مراکز و میادین میوه و تره بار و تولیدات کشاورزی و حمل ونقل را شامل میشود.
ابتکار خاطرنشان کرد: اعطای تسهیلات ویژه برای هدایت و مدیریت پسماند، رعایت آبیاری بهینه و کاشت گونههای مقاوم گیاهی، کاهش مصرف سموم و کودهای کشاورزی در آب و خاک و حمایت تسهیلاتی دولت از مدیریت شهری در بحث توسعه حمل و نقل عمومی از جمله اهداف تدوین این اسناد زیست محیطی است.
وی با اشاره به موضوع گردشگری و حفظ حیات وحش خاصه در استان البرز، بر لزوم همکاری دستگاهها و ایجاد یک شورای هماهنگی برای ارتقا و حفظ ظرفیت گردشگری با رویکرد حفاظت از محیط زیست تاکید کرد.
لزوم همافزایی مراکز علمی و دستگاههای اجرایی و فرهنگی در موضوع محیط زیست
معاون رئیس جمهوری افزود: دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی مثل دانشگاه منابع طبیعی، دانشگاه تهران، سازمانهای مردم نهاد، آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان و حوزه هنر و همه دستگاهها و سازمانها در حد و ظرفیت خود میبایست با یک همکاری و هم افزایی تحولی در نگرش محیط زیستی کشور ایجاد کنند تا مشکات فراروی شهرها برطرف شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به لزوم همکاری، هم افزایی و احساس وظیفه همه دستگاههای متولی از جمله تشکلهای مردم نهاد، سازمانها و همچنین رسانهها در بحث حفاظت از محیط زیست گفت: شوراهای اسلامی و شهرداریها برای حراست از محیط پیرامونی زندگی و زیستی مردم در مدیریت پسماندهای خانگی و صنعتی و نخالههای سطح شهر و مناطق مختلف استانها میبایست احساس مسئولیت بیشتری از خود نشان دهند.