حاشیهنشینی معضل اصلی بافت شهر همدان است
دبیر بینالمللی هشتمین اجلاس رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا حاشیهنشینی را از مشکلات اصلی بافت شهر همدان عنوان کرد.
به گزارش ایلنا از همدان؛ ریچی میاکه بعدازظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران همدان گفت: متاسفانه در کشورهای شرقی به دلیل انفجار مدرنیته بافتهای تاریخی به فراموشی سپردهشدهاند واظهار داشت: حاشیهنشینی از مشکلات اصلی بافت شهرهمدان است.
وی یکی دیگر از مشکلات همدان را ترافیک خودروها عنوان کرد و بیان داشت: اگر تدبیری برای آن اندیشیده نشود در ۲۰ سال آینده به یک بحران تبدیل خواهد شد.
دبیر بینالمللی هشتمین اجلاس رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیایکی از مباحث مطرح در ابر شهرها را جمعیت بیش از ۱۰ میلیون نفر عنوان کرد و اظهار داشت: یکی دیگر از مباحث مهم شهرهای در حال کاهش جمعیت هستند که در ژاپن هر دو مورد وجود دارد.
ریچی میاکه بابیان اینکه اتفاقاتی که در ایران میافتد بازتاب جهانی ندارد، گفت: هرچند ارتباط بین ایران و ژاپن در سطح خوبی قرار دارد اما در بخشهای دیگری روابط در سایه مسائل سیاسی مکدر شده است که در همین راستا مباحث برنامهریزی شهری نیز به حاشیه کشیده شده است.
وی با بیان اینکه به دلیل اشتیاق و علاقهای که از سوی کشورهای دیگر بهخصوص ایران وجود دارد باعث شده روابط در مقایسه با قبل قویتر باشد، عنوان کرد: شاید ما از ایران و پایتخت آن اطلاعاتی داشته باشیم اما درباره همدان که دارای تاریخ غنی است اطلاعات زیادی نداریم و باید این شهر در سطح ملی و جهانی دیده شود.
دبیر بینالمللی هشتمین اجلاس رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا یکی از دلایل برگزاری این اجلاس برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا را شناسایی بافتهای تاریخی همدان و معرفی آنها عنوان کرد و اظهار داشت: در دو روز آینده متخصصان این حوزه دورهم جمع میشوند و مباحث تخصصی اجلاس در رابطه با بافت تاریخی شهر همدان جمعبندی شده و در اختیار کارشناسان برای استفاده قرار میگیرد.
ریچی میاکه در ادامه به عملکرد همدان درزمینهٔ رشد و توسعه شهری و حفظ بافت تاریخی اشاره و عنوان کرد: بافتهای تاریخی همدان با شهرهایی همچون اصفهان و استانبول متفاوت است چراکه در اواخر قرن بیستم تصمیم گرفتند بافت تاریخی شهر را با میدان مرکزی که سبک باروک است را از هم بپاشانند.
وی با تأکید بر اینکه در ژاپن نیز بافت سنتی با ساختوسازهای جدید رو در روی هم قرارگرفتهاند، بیان داشت: به دلیل عدم تعادلی که در این زمینه ایجادشده باید متخصصان چارهای برای آن بیاندیشند.
ریچی میاکه همچنین به دو شهر قازان روسیه و شین یانگ چین اشاره کرد و یادآور شد: مطالعات خوبی در چین بهمنظور حفظ بافت تاریخی انجامشده است تا بین بافت تاریخی و مدرنیته تعادل حفظ شود.
ریچی میاکه با تأکید بر اینکه به دلیل اصرار سرمایهگذاران بلندمرتبهسازی سرعت گرفته است، اظهار داشت: در این راستا ما بهعنوان مشاور شهردار قوانین سختی را برای جلوگیری از این ساختوسازها تدوین کردهایم.
وی در ادامه یادآور شد: هرچند در همدان هم تناقضهایی را میبینیم اما اقداماتی برای حفظ تاریخی این شهر انجامشده که در فهرست شهرها با بافت تاریخی سازمان یونسکو ثبت شد.
ریچی میاکه بابیان اینکه در شهر همدان تناقضهایی بین شهر جدید و قدیم وجود داشت، عنوان کرد: در این راستا اقداماتی برای حفظ تاریخی این شهر انجام شد که برای یونسکو کافی بود.
وی با اشاره به اینکه ثبت همدان بهعنوان شهر تاریخی زمانبر است، بیان داشت: به طور حتم با بازخوردهای مثبتی که در همدان دیده شد امیدواریم این شهر یک روزبه ثبت جهانی برسد.
ریچی میاکه در ادامه به واژه اوراسیا اشاره کرد و یادآور شد: این واژه پس از فروپاشی شوروی سابق مفهوم جدیدی در ارتباط با اروپا و آسیا گرفت یافت چراکه روابط کشورهایی همچون ازبکستان و تاجیکستان که زیر سایه شوروی بودند پس از فروپاشی شوری سابق روابط آنها با کشورهای اروپایی و کشورهای شرق دور نیز گسترش یافت.
ریچی میاکه بابیان اینکه انتقال فرهنگها بهاندازهای گسترده بوده و باید در این خصوص تجدیدنظرهایی داشته باشیم، افزود: قصد داریم نظراتی که محققان ارائه میدهند ادغام کنیم و در قالب پروپوزال و یا یک پیشنهاد ارائه دهیم اما با توجه به اینکه اجرای این پروپوزال از حیطه قدرت ما خارج است طبق با هماهنگیهای بهعملآمده با شهرداری مشکلی در اجرای آن نخواهیم داشت.
وی در ادامه بابیان اینکه در تمام نقاط دنیا وقتی مسائل باسیاست آمیخته شود پیچیده میشود، افزود: باید بر شناخت ارزشهای فرهنگی که یکی از ویژگیهای فوقالعاده همدان است تأکید کنیم و اگر بتوانیم در این خصوص به نتیجه برسیم دستاورد بزرگی به دست آوردهایم.