عدم ثبت سفارش واردات برنج در طول 9 ماه گذشته
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تا جایی که امکان دارد تلاش میکنیم به جز گیلان و مازندران در سایر مناطق برنج کشت نشود.
به گزارش ایلنا از ساری؛ محمود حجتی ظهر امروز در حاشیه بازدید از طرح پرورش ماهی در قفس اظهار کرد: بهرهبرداری و بهرهوری آب در بخش جهاد کشاورزی، افزایش راندمان آبیاری است که پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه برای کشاورزی باید از ارقام مقاوم به کم آبی استفاده کنیم، تصریح کرد: باید از سیستمهای نوینی استفاده کنیم که بهرهوری داشته و آب کمتری نیز مصرف کند.
وزیر جهاد کشاورزی درباره وضعیت آبی استانهای شمالی خاطر نشان کرد: متاسفانه بخش عمده بارشها در گیلان و مازندران وارد دریا میشود که این میزان به ده میلیارد متر مکعب میرسد.
حجتی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از این آب که وارد دریا میشود قابل استحصال است، ابراز کرد: از طریق وزارت نیرو طرح جامعی برای استفاده آبهایی که در فصل غیرنیاز وارد دریا میشود تدوین میشود تا از این آبها در کارهای آبی کوچک استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه روش تقویت آببندانها که روش سنتی ذخیرهسازی آب است نیز استفاده میشود، تاکید کرد: برای مهار آب از سدهای کوچک بدون اینکه به طبیعت آسیب وارد کند استفاده میشود.
حجتی، اجرای سیستمهای نوین آبیاری را برای افزایش بهره وری و کاهش مصرف آب ضروری دانست و تصریح کرد: همچنین طرح جامعی برای مدیریت آب باید تهیه شود که در این زمینه نیز با وزارت نیرو هماهنگیهایی صورت گرفته است.
وزیر جهاد کشاورزی در باره طرح خودکفایی برنج و گلایهها مبنی بر واردات برنج با تاکید بر مدیریت در این بخش گفت: در طول ۹ ماه گذشته ثبت سفارش کشور برای واردات برنج انجام نشده، اگر مقداری هم وارد شده از سفارشات قبلی بوده است.
حجتی از طرح افزایش محصول در واحد سطح برای تولید برنج خبر داد و یادآور شد: تا جایی که امکان دارد تلاش میکنیم به جز گیلان و مازندران در سایر مناطق برنج کشت نشود.
وی خاطرنشان کرد: سعی شد سطح زیر کشت برنج را در سایر استانها با توصیه و یا کشتهای جایگزین کاهش دهیم چون آب برای کشت برنج نداریم و برای کشور هم اقتصادی نیست که بخواهیم به سمت کشت برنج برویم.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان عنوان کرد: آنچه در حال حاضر در گیلان و مازندران دنبال میشود طرح یکپارچهسازی و مکانیزه کردن است که با این طرح امسال در بخش نشاکاری و برداشت افزایش قابل توجهی را شاهد بودیم.