تعویق اکران رستاخیز به معنی تعطیلی آن نیست
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تعویق اکران فیلم رستاخیز، به معنای لغو و یا تعطیلی آن نیست، بلکه دنبال این هستیم که مراحل اجرایی برای انجام این کار فراهم شود و اصلاحاتی هم که مدنظر است صورت گیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، «حسین نوش آبادی» ظهر امروز در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیرکل ارشاد استان درباره آخرین وضعیت اکران فیلم رستاخیز، اظهار کرد: فیلم رستاخیز، مجوزهای ساخت و اکران داشته است. چون این فیلم مراحل قانونی خود را طی کرده، اکران آن بلامانع بود. اما اظهاراتی در مورد سکانسهایی از این فیلم از سوی برخی مراجع معظم تقلید منجر به تعویق اکران آن تا اطلاع ثانوی شد.
تعویق اکران رستاخیز به معنی تعطیلی آن نیست
وی افزود: تعویق اکران فیلم، به معنای لغو و یا تعطیلی آن نیست، بلکه دنبال این هستیم که مراحل اجرایی برای انجام این کار فراهم شود و اصلاحاتی هم که مدنظر است صورت گیرد.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خاطرنشان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این باره دستور ویژهای دادند که اکران فیلم رستاخیز تعویق بیافتد. علیرغم اینکه بعد از انجام اصلاحاتی که روی این فیلم به عمل آمده بود، مشکل خاصی وجود نداشت، الا بحث سیما و چهره حضرت عباس، که این موضوع محل بحث بود.
وی تصریح کرد: در عین حال نظر اجماعی در خصوص این موضوعاتی که مطرح شده وجود ندارد و ما به احترام برخی از آقایان مراجع بزرگوار که برای ما محترم و عزیز هستند، فعلا اکران این فیلم را به حالت تعلیق نگاه داشتیم تا اشکالات برطرف شود؛ بعد از رفع این اشکالات، انشاالله اکران آن نیز انجام خواهد شد.
اقدامات وزارت ارشاد برای مقابله با تحرکات مخالفان دولت در قم
نوش آبادی، در پاسخ به این سؤال که «با توجه به این که پایگاه اصلی مخالفان درجه یک دولت در قم است، و ما بعضا شاهد تحرکات آنان برای دادن اطلاعات غلط به برخی بزرگان از جمله در بحث همین فیلم رستاخیز یا بحث موسیقی زنان بودیم، اقدام وزارت ارشاد برای مقابله با این تحرکات، چیست؟» گفت: ما سعی کردیم برنامههای فرهنگی و هنری خود را بر اساس موازین شرعی و ضوابط قانونی اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه در واقع عنصر قانون و شرع در برنامهریزیهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده نقش اساسی داشته است، تأکید کرد: تأمین نظرات مقام معظم رهبری، برای ما اولویت اول است و در عین حال لحاظ کردن نظرات سایر مراجع بزرگوار، آن جاهایی که نظرات اجماعی وجود دارد، برای ما اهمیت دارد.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: این مشکلی که اشاره شد ممکن است اتفاق بیافتد، اما خوشبختانه مراجع تقلید و علمای ما خیلی هوشیارتر و آگاهتر از این هستند که تحت تأثیر برخی تحریکات خاص قرار بگیرند.
وی تأکید کرد: همین مسائل ایجاب میکند که تعامل، ارتباط و مناسبات دستگاه فرهنگی کشور با مراجع بزرگوار تقلید نزدیک تر و بیشتر شود تا شاهد این اقدامات نباشیم.
نوشآبادی در پاسخ به این سؤال که فکر نمیکنید جای خالی یک مشاور امور روحانیت برای دولت خالی باشد؟ گفت: البته ارتباطات دولت و مراجع تا کنون خوب بوده، اما باید تقویت شده تا این نگرانیها و دغدغههایی که وجود دارد، به حداقل برسد.
برای اعزام زائران ایرانی به عمره، شروط سهگانه داریم
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی در خصوص آخرین وضعیت اعزام زائران ایرانی به حج تمتع و همچنین محاکمه دو مأمور خاطی سعودی، گفت: شروطی که جمهوری اسلامی ایران برای از سرگیری روابط، برای اعزام زائران حج عمره تعیین کرده، هنوز محقق نشده است.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تأکید کرد: تنبیه دو فرد هتاک به دو نوجوان ایرانی که در واقع جسارتی بود به همه ملت ایران و همه زائرین یکی از شروط ما برای از سرگیری روابط برای اعزام زائران به حج عمره بود که هنوز محقق نشده است؛ همچنین بحث عذرخواهی رسمی دولت عربستان بابت این اقدام شنیع و این رفتار زشتی که مأموران سعودی انجام دادند که این کار هم انجام نشده و در نهایت تأمین امنیت کافی برای رفت و آمد زائرین و فضای مناسب برای تردد و زیارت آنها که پاسخ مناسبی به آن داده نشده است.
وی خاطرنشان کرد: واقعا امروز چون عربستان در یک باتلاقی به نام تجاوز به یمن گرفتار شده و کشتار بیرحمانه زنان و کودکان و مردم بیگناه این کشور را انجام میدهد، به اندازه کافی خودش را درگیر مسائل کرده است.
عربستان لیاقت اداره حرمین شریفین را ندارد
نوش آبادی با تأکید بر اینکه ما هنوز بر شروط سهگانه خود برای اعزام زائران ایرانی به حج عمره باقی هستیم، تصریح کرد: اعتقاد داریم حرمین شریفین، مکه و مدینه، باید به دست جمعی از علمای اسلامی اداره شود؛ چون ما فکر میکنیم مقامات سعودی که خود را خادم الحرمین مینامند، لیاقت کافی برای اداره این اماکن مقدسه را ندارند.
وی با بیان اینکه باید یک مجمعی از علما و نمایندگان کشورهای اسلامی متولی اداره اماکن مقدس حرمین شریفین باشند، گفت: معتقدیم مکه و مدینه، فقط متعلق به سعودیها نیست، بلکه متعلق به جهان اسلام است، و باید به دست نمایندگان کشورهای اسلامی اداره شود تا چنین اقداماتی که بعضا مشاهده میشود، دیگر تکرار نشود.
فرهنگ و هنر استان قم، نیازمند توجه و حمایت بیشتر استانی و ملی است
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پاسخ به این سؤال که «اقدام عملی این وزارتخانه برای توسعه زیرساختهای فرهنگی در استان قم چیست و چرا برای مثال تالار مرکزی شهر قم، باید همچنان نیمهکاره باقی بماند؟» گفت: علاوه بر منابع ملی که برای اجرای پروژههای فرهنگی و زیرساختهای فرهنگی وجود دارد، منابع استانی برای تأمین این نیازها در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه صبح امروز ملاقاتی با استاندار جدید قم داشته است، گفت: استاندار قم قول داد که از تمام ظرفیتهای و امکانات مالی و اعتباری استانداری استفاده کند تا برنامههای ارشاد در اولویت باشد.
نوش آبادی با بیان اینکه خوشحالم که نگاه استاندار جدید فرهنگی است، گفت: در صحبتی که من با ایشان داشتم ایشان از انتصاب مدیر کل جدید ارشاد استان قم حمایت کردند و قول دادند که از ظرفیتهای موجود برای توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: واقعا فرهنگ و هنر استان قم، نیازمند توجه و حمایت بیشتر استانی و ملی است و ما هم در حد وسع و توان خودمان در این خصوص تلاش خواهیم کرد.