خبرگزاری کار ایران

در نشست مدیران عامل تعاونی‌های کارگری آذربایجان شرقی مطرح شد

سقف مالیات ارزش افزوده تعاون کاهش یابد

مدیران عامل تعاونی‌های مصرف کارگری استان آذربایجان شرقی به منظور بررسی مشکلات بخش تعاون در سالن اجتماعات خانه کارگر تبریز گردهم آمدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا کریم صادق زاده دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی با انتقاد از دریافت 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده از اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها گفت: این موضوع موجب شده تا تأمین کالا وخدمات تعاونی‌ها در سبد خانوارکارگری کمرنگ شده و کالا در تعاونی‌ها گران‌تر از بازار آزاد عرضه شود..

نماینده تعاونی مصرف کارگری استان در اتحادیه امکان خاطرنشان کرد:  البته تعاونی‌ها با پرداخت مالیات ارزش افزوده که مسئله‌ای متعارف در دنیاست مخالف نیستند بلکه خواستار اخذ عادلانه آن از تمام بخش‌های اقتصادی هستند.

وی بیان کرد: ما امیدواریم با توجه به مزیت‌های مناسب بخش تعاون و همچنین نگاه ویژه مقام معظم رهبری که در اصل 44 به بخش تعاون اعمال شده تعاونی‌های مصرف بتوانند رقابت خوبی را با رقبای خود به ویژه فروشگاه‌های بخش خصوصی داشته باشند.

صادق‌زاده به آیین نامه ماده 153 قانون کار مصوب سال 70در خصوص ارایه تسهیلات به شرکت‌های تعاونی از سوی کارفرمایان اشاره کرد و گفت: متأسفانه این آیین‌نامه که برگرفته از قانون کار این یادگار حضرت امام(ره) برای کارگران است در داخل کشوها قرار گرفته و مورد غفلت وفراموشی است که انتظار داریم با یک حرکت مطلوب اجرای این آیین نامه به طور جدی عملیاتی شود چرا که با اجرای آن و ارایه تسهیلات به تعاونی‌ها، این بخش از رکود خارج و تعاونی‌های مصرف را به مسیرترقی و پیشرفت هدایت کند.

مطابق قانون تعاونی‌ها معاف از مالیات هستند

در ادامه این جلسه اکبری دیگر نماینده تعاونی‌های مصرف کارگری استان آذربایجان شرقی در اتحادیه امکان در سخنانی با اشاره به مشکلات بخش تعاون اظهار کرد: مشکلات بخش تعاون درست از زمانی شروع شد که این بخش در وزارت کار  وامور اجتماعی ادغام و حمایت از تعاونی‌ها کمرنگ شد.

اکبری فقدان نظارت بر سوء استفاده از عنوان تعاونی در برخی از نقاط شهراظهار کرد: اکنون شاهد هستیم عده‌ای از عنوان تعاون سوءاستفاده کرده و فروشگاه‌هایی را تحت این نام تأسیس کرده‌اند و کسی هم بر عملکرد آنها نظارت ندارد و همین موجب کمرنگ شدن اعتماد به تعاونی‌ها شده است.

اکبری با اشاره به مشکل مالیات تعاونی‌های مصرف کارگری افزود: مطابق قانون تعاونی‌ها معاف از مالیات هستند ولی چون مسئولان اداره کل امور مالیاتی اظهار می‌دارند چون فروشگاه‌های تعاونی در سطح شهر واقع شده واحتمالا فروش آزاد دارند مکلف به پرداخت مالیات ارزش افزوده هستند موضوعی که کاملا خارج از اساسنامه‌ماست..

کارفرمایان در پرداخت مطالبات تعاونی‌ها همکاری ندارند

سلحشوری مدیرعامل شرکت تعاونی مصرف کارخانه کمپرسورسازی نیز در این نشست از عدم همکاری کارفرمایان در پرداخت مطالبات تعاونی‌ها انتقاد کرد وگفت: در شرایطی که کارفرمای شرکت کمپرسورسازی مبلغ اقساط اعضا را از حقوق آنها کسر کرده ولی از اعطای آن به تعاونی مصرف کارگری خودداری کرده واین عملا فعالیت‌های این تعاونی را با مشکل مواجه ساخته است وادامه این روند موجب تعطیلی شرکت تعاونی خواهد شد.

متاسفانه برخی کارفرمایان دید انتفاعی به تعاونی‌ها دارند

طاهری مدیرعامل تعاونی مصرف آهنگری تبریز نیز در ادامه این نشست  خواستار برپایی نشست‌های ماهانه میان اعضای تعاونی‌های مصرف کارگری برای بیان وپیگیری مشکلات با مسئولان وکارشناسان اداره کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی آذربایجان شرقی شد و گفت: متاسفانه برخی کارفرمایان دید انتفاعی به تعاونیها دارند و  تأکید دارند وقتی سودی از محل تعاونی عایدکارخانه نمی‌شود باید آن را به فروش گذاشت .

رجبی مدیرعامل تعاونی مصرف کارگران ماشین سازی تبریز نیز در سخنانی با مقایسه فعالیت اتحادیه امکان با سایر اتحادیه‌های مصرف از جمله اتحادیه اتکا گفت: باید مشخص شود که دولت چه کمکی برای تقویت و حمایت از اتحادیه تعاونی‌های مصرف کارگری امکان می‌تواند انجام دهد و در بحث مالیات ارزش افزوده نیز اقدام عاجلی برای تعاونی‌های مصرف به عمل آید.

ناصر چمنی رییس کانون انجمن های صنفی کارگری استان آذربایجان شرقی نیز دراین نشست طی سخنانی اظهار کرد: در صورت تعامل سازنده شاهد فعالیت تعاونی‌های کارگری موفق هستیم.

 

وی گفت: برای نمونه بر همین اساس با حمایت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و تعامل مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز با تشکیل تعاونی کارگری در این شرکت خدمات ارایه شده به بخش پیمانکاری هم اکنون از طریق این شرکت انجام می‌شود که علاوه بر جذب سرمایه مناسب حقوق مناسبی با اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، حق جذب برای کارگران شاغل در بخش پیمانکاری در شرکت پتروشیمی تبریز فراهم شده است.

کد خبر : ۲۸۸۰۸۸