خبرگزاری کار ایران

9 میلیون تن از ظرفیت معدن انگوران باقی مانده‌ است

مدیرمجتمع سرب و روی انگوران زنجان، با اشاره به اینکه اکنون تنها نه میلیون تن از ذخیره معدن انگوان باقی مانده است،گفت: مقرر شده است دو میلیون تن در بخش زیرزمینی و هفت میلیون تن از بخش روباز استخراج شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، منصور شعبانی، در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه اکنون عناصر سرب و روی این شرکت بیشتر  از پیش شناخته شده است، افزود: علاوه بر این عناصر، عناصر نقره، کادمیم، کبالت و ژرمانیوم نیز وجود دارد که در آینده مورد استقبال و استخراج قرار می‌گیرد.

شعبانی، با اشاره به اینکه استخراج خاک در مجموعه انگوران در بخش‌های زیرزمینی و روباز انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: در بخش روباز استخراج سرب و روی و در بخش زیرزمینی بیشتر به سولفوره متمرکز شده است.

به گفته مدیرمجتمع سرب و روی انگوران، حفاری در این معدن در عمق 2 هزار و 850 متری انجام می‌شود.

شعبانی، با اشاره به اینکه این معدن موجب شده است تا ایران جایگاه ویژه‌ای در بخش سرب و روی در سطح جهان پیدا کند، افزود: صنعتگران برای حفظ جایگاه خود تلاش می‌کنند.

این مسئول با تاکید بر اینکه دو میلیون و 400 هزار تن ظرفیت فرآوری واحدهاست که براساس برنامه‌ریزی 750 هزار تن امسال استخراج خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه معدن انگوران نمی‌تواند ظرفیت فرآوری ایجاد شده در کشور را تامین کند، افزود: براساس سهمیه‌بندی مصوب شده 83 درصد خاک در استان و 7 درصد در سایر استان‌ها توزیع می‌شود.

شعبانی به ذخیره 30 میلیون تن تراورتن در این معدن اشاره کرد و گفت: در فاز اول پروانه بهره‌برداری برای 12 میلیون تن در حال صدور است.

وی تعداد اشتغالزایی این معدن را 650 نفر اعلام کرد و افزود: 550 نفر نیز پیمانکار استخراج بخش روباز هستند.

ناصر فغفوری،‌ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، بر ضرورت توجه به نقش بانک‌ها در رونق و توسعه اقتصادی کشور  تاکید کرد و گفت: 26 درصد کاهش واردات مصرفی سال گذشته صورت گرفته است.

رضا هدایتی، مدیرعامل کارخانه آنا کیمیا منگنز زنجان، با اشاره به اینکه تولیدات این کارخانه درگذشته در انحصار کمپانی بیگانه بود، افزود: ما با تلاش و کوشش در راستای اهداف مقاومت اقتصادی موفق شدیم با همکاری تیم هندی این دانش را به ایران انتقال و بومی‌سازی کنیم.

هدایتی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه دوران احداث این کارخانه با تحریم‌ها مواجه شد تصریح کرد: پرمنگنات پتاسیم این کارخانه با خلوص 99.6 درصدی و بالاتر از کشورهای مشابه تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر سالانه 15 میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌شد، افزود: در سال 88 مطالعات لازم برای جلوگیری از خروج ارز آغاز شد.

 مدیرعامل کارخانه آنا کیمیا منگنز خاطر نشان شد: با توجه به مشکلات مستقیم و غیر مستقیم تحریم‌ها برفعالیت‌های این شرکت تاکید کرد: ما توانسته‌ایم در این شرایط با توان علمی صنعتگران این طرح را در استان بومی‌سازی کنیم.

هدایتی با اشاره به اینکه میزان سرمایه‌گذاری 360 میلیارد ریالی این طرح یادآور شد: دو میلیون دلار برای دانش این کارخانه هزینه شده است.

وی با بیان اینکه نمونه‌هایی از تولیدات این کارخانه به کشورهای اروپایی صادر شده است افزود: کاربردهای پرمنگات پتاسیم برای صنایع روی است که می‌توان از این ظرفیت برای صنعت تصویه آب نیز استفاده کرد.

یوسف مرادلو، مدیر عامل شرکت خالص ‏سازان روی زنجان، مدیر عامل شرکت خالص ‏سازان گفت: 450 هزار تن ظرفیت این صنعت در کشور است که 70 درصد آن در شهر زنجان قرار دارد.

وی به ضایعات شرکت خالص‌سازان روی زنجان اشاره کرد و گفت: تعاملات لازم صورت گرفته که این ضایعات در نهایت به محصول تبدیل شود.

مرادلو، با اشاره به اینکه این شرکت با در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی در حال فعالیت است، گفت: واحدهای تولیدی و کارخانجات به عنوان سرمایه‌های ملی محسوب می‌شوند و باید از همه ظرفیت‌ها برای رعایت نکات ایمنی و زیست محیطی استفاده شود.

خبرنگار: زهرا ملابابائی

کد خبر : ۲۸۴۰۷۶