خبرگزاری کار ایران

توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی البرز صورت می‌گیرد:

بررسی وضعیت بازنمایی جرم و آسیب‌های اجتماعی در فیلم‌های سینمایی

بررسی وضعیت بازنمایی جرم و آسیب‌های اجتماعی در فیلم‌های سینمایی
کد خبر : ۲۷۲۸۳۳

بررسی چگونگی بازنمایی مسائل مربوط به جرم و آسیب‌های اجتماعی در فیلم‌های سینمایی ایرانی می‌تواند فواید زیادی به خصوص برای سیاستگزاران عرصه سینما داشته باشد.

به گزارش ایلنا در کرج، مهدی سلطانی، با اعلام این خبر افزود: فیلم‌های سینمایی از قدرت بیانگری و نفوذ بالایی برای مردم برخوردارند و تجربه جامعه‌شناختی نیز این مسئله را تأیید می‌کند که سینما تأثیر گسترده‌ای بر رفتار و نگرش مخاطبانش دارد.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران، همواره تلاش برای کاهش جرم و تعداد مجرمان و آسیب‌دیدگان اجتماعی بوده است و یکی از عرصه‌هایی که طرح و بازنمایی درست مسئله جرم در آن می‌تواند سیاست‌گزاران نظام را در این هدف ارزشی یاریگر باشد فیلم‌های سینمایی هستند.

مجری علمی این طرح پژوهشی در ادامه خاطرنشان کرد: فیلم‌های سینمایی بازنمایی کنندهٔ جرم و آسیب اجتماعی، فرهنگ و سیاست فرهنگی خاصی را در مورد این مسئله رواج می‌دهند و مسائل خاصی را درباره جرم و آسیب‌ها برجسته می‌سازند و از این طریق می‌کوشند بر مخاطبان و سوژه‌های انسانی تأثیر بگذارند.

وی تصریح کرد: بررسی چگونگی بازنمایی مسائل مربوط به جرم و آسیب‌های اجتماعی در فیلم‌های سینمایی ایرانی می‌تواند فواید زیادی به خصوص برای سیاستگزاران عرصه سینما داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها، جهت بخشیدن به طرح این گونه سوژه‌ها در فیلم‌ها، در راستای اهداف متعالی و ارزشی انقلاب است.

سلطانی گفت: در این راستا اجرای طرح پژوهشی «بررسی چگونگی بازنمایی مسائل مربوط به جرم و آسیب‌های اجتماعی در فیلم‌های سینمایی ایرانی اکران شده در مقطع زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۲» از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان البرز واگذار شده است.

وی در ادامه بیان داشت: پژوهش حاضر که در حیطه مطالعات فرهنگی و جامعه‌شناسی سینما قرار می‌گیرد، با هدف ارائه راهکار به برنامه‌ریزان برای بهبود وضعیت بازنمایی جرم و آسیب‌های اجتماعی در فیلم‌های سینمایی به عنوان یکی از رسانه‌های تأثیرگذار بر جامعه انجام می‌شود.

سلطانی ادامه داد: چگونگی شخصیت‌پردازی مجرمان و آسیب-دیدگان، ایدئولوژی‌های ارائه شده در فیلم‌ها درباره جرم، سبک زندگی و دلبستگی مجرمان و آسیب‌دیدگان، ویژگی‌های اجتماعی و اقتصادی مجرمان، بررسی میزان تطابق آسیب‌شناسی اجتماعی موجود در فیلم‌ها و آسیب‌شناسی اجتماعی آکادمیک در فیلم‌های سینمایی از دیگر مسائلی است که در این طرح پژوهشی بررسی می‌شود.

مجری علمی این طرح پژوهشی در پایان خاطرنشان کرد: جامعه آماری در این پ‍ژوهش، کل فیلم‌های اجتماعی اکران شده در سینمای ایران از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۲ هستند که موضوع جرم و آسیب‌های اجتماعی و مسائل مربوط به آن‌ها محور اصلی روایتشان بوده است و کوشش می‌شود در اجرای این طرح جنبه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و عقیدتی فیلم‌ها بررسی گردد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز