خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

دنگی، حلوا شیرین و اصیل ماسال در ایام نوروز

دنگی، حلوا شیرین و اصیل ماسال در ایام نوروز
کد خبر : ۲۶۱۸۵۶

دنگی، حلوای شیرین و اصیل مردمان ماسال است که بر سر سفره هفت سین مردم نماد شیرینی و شادکامی در ایام نوروز است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از ماسال، در بعضی از نقاط گیلان شیرینی‌های خاص محلی از اجزای سفره عید است.

ماسال نیز از جمله شهرهای گردشگر پذیر گیلان است که با شیرینی و حلواهای بومی محلی خود همه ساله میزبان گردشگران و مسافران نوروزی است.

«دنگی» یکی از حلواهای شیرین و اصیل مردمان ماسال در ایام نوروز است.

سال‌ها قبل در ماسال وتالش پخت  شیرینی خانگی و حلوا در ایام جشن نوروز بیشتر مرسوم بود .

با این اقدام دیگر کسی از بیرون و بازار برای جشن‌ها و مراسمات شادمانی شیرینی تهیه نمی‌کرد بلکه خود به درست کردن آن درایام نوروز و جشن‌ها می‌پرداخت.

بانوان تالشی برای انجام پخت شیرینی و حلوا از یک ماه قبل به عید باید برنج‌ها را الک کرده وخرده‌های برنج که به «میان دانه» معروف است را جدا کرده و خوب پاک می‌کردند و آن را برای آرد کردن به کارخانه یا آسیاب می‌فرستادند.

بانوان هر خانواده بعداز تهیه آرد یکی دوهفته مانده به عید آن را با انواع ترکیبات خوشمزه آماده می‌کردند.

در شب حلوا سازی جوانان محل و فامیل در خانه حلواساز جمع می‌شدند وبا شور نشاط فراوان دور دنگ (وسیله چوبی به اندازه درازای 3 تا 4 متر وبه پهنای 30 تا 40 سانتی متر و با لبه‌ای نازک و ته پهن وبه بلندی 20 تا 25 سانتی متر ) می‌نشستند.

پخت حلواها معمولا تا صبح طول می‌کشید.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز