خبرگزاری کار ایران

استاندار زنجان در همایش منابع طبیعی و دهیاران استان تاکید کرد:

ایجاد محدودیت برای توسعه اراضی زیر کشت استان زنجان ضروری است

ایجاد محدودیت برای توسعه اراضی زیر کشت استان زنجان ضروری است
کد خبر : ۲۵۹۰۴۵

استاندار زنجان , گفت: متاسفانه علیرغم وجود 5 درصد از اراضی کشاورزی کشور در استان زنجان، تنها 2.5 درصد محصولات کشاورزی و باغی کشور در این استان تولید می شود که این ارقام به معنی بهره برداری از 50 درصد ظرفیت کشاورزی در استان است.

به گزارش خبرنگارایلنا از زنجان, جمشید انصاری , استاندار زنجان , امروز دوشنبه (18اسفند) در کارگاه آموزشی مشارکت و منابع طبیعی دهیاران استان با اشاره به نتایج اخیر سرشماری کشاورزی در استان و کشور , اظهار داشت: بر اساس نتایج مقدماتی سرشماری کشاورزی، میزان اراضی کشاورزی کشور 10 درصد کاهش یافته است، درحالیکه در استان زنجان اراضی کشاورزی از 4.2 درصد در سال 82 به 5.2 درصد در سال 93 افزایش یافته است.

استاندار زنجان, با ابراز تاسف از تبدیل منابع طبیعی و اراضی ملی به زمین های کشاورزی و زراعتی، اظهار داشت: با تبدیل اراضی ملی به زمین های زراعی، سرانه مصرف آب نیز در استان افزایش یافته و با این کار لطمات جبران ناپذیری به اراضی ملی و منابع آبی استان وارد می شود.

انصاری همچنین  از بهره برداری 8 هزار چاه غیرمجاز و برداشت غیرمجاز 330 میلیون مترمکعب آب در حوزه کشاورزی استان زنجان خبر داد و گفت: متاسفانه علیرغم وجود 5 درصد از اراضی کشاورزی کشور در استان زنجان، تنها 2.5 درصد محصولات کشاورزی و باغی کشور در این استان تولید می شود که این ارقام به معنی بهره برداری از 50 درصد ظرفیت کشاورزی در استان است.

مقام عالی استان , در بخشی از سخنان خود, بر اتخاذ تدابیر و راهکارهای مناسب در فعالیتهای کشاورزی استان تاکید کرد و گفت: باید توسعه اراضی زیرکشت استان محدود شود و از تخریب منابع طبیعی به منظور افزایش سطح زیرکشت کشاورزی استان بطور جدی جلوگیری شود.

استاندار زنجان, توقف تبدیل اراضی دیم به اراضی آبی را از دیگر راهکارهای جلوگیری از منابع طبیعی دانست و خاطرنشان کرد: در رونق بخشی به اقتصاد کشاورزی باید زمینه تولید و بهره مندی از ظرفیت های موجود را ارتقاء بخشید و از توسعه فعالیتهایی که آلایندگی زیست محیطی دارند پرهیز کرد.

انصاری از شوراها و دهیاران خواست تا با تعامل بیشتر با کشاورزان و روستائیان، به تغییر نگرش در بخش کشاورزی بپردازند و شیوه های اقتصادی بهره مندی از ظرفیت های کشاورزی موجود را تشریح نمایند.

در ادامه این همایش جواد رحمتی, معاون امور عمرانی استاندار زنجان نیز تغییرات زیست محیطی دنیا را حاصل رفتارهای اجتماعی مردم دانست و گفت: علیرغم وجود قوانین و مقررات در حفاظت از محیط زیست، بدلیل وجود حس مالکیت در رفتارهای اجتماعی مردم، تجاوز به منابع طبیعی روند فزاینده ای داشته و خسارات جبران ناپذیری به این منابع وارد نموده است.

رحمتی تخریب مناظر طبیعی و پوشش گیاهی، آلوده نمودن آبهای سطحی و نگرش صرفا اقتصادی به منابع طبیعی را از عوامل تخریب این موهبت های الهی دانست و آگاه نمودن روستائیان و زمینه سازی اجرای صحیح سیاستهای دولتی در روستاها توسط دهیاران را خواستار شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز