در دیدار وزیر صنعت و تکنولوژی و سفیر تاجیکستان با استاندار فارس مطرح شد:
«نوروز ایرلاین» با همکاری کشورهای حوزه نوروز راه اندازی شود/ تأکید بر تأسیس کنسولگری تاجیکستان در شیراز

استاندار فارس گفت: دین اسلام و زبان فارسی مهمترین عوامل پیوند ایران و تاجیکستان است که همکاریهای اقتصادی، فرهنگی، گردشگری را برای دو کشور دوست و برادر امکانپذیر خواهد کرد.
به گزارش ایلنا، حسینعلی امیری در دیدار وزیر صنعت و تکنولوژی و سفیر تاجیکستان در حاشیه برگزاری هفتمین نمایشگاه عرضه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره گسترش روابط با کشورهای منطقه و دستور رئیس جمهور محترم آقای دکتر پزشکیان، سیاست های دولت چهاردهم در تعمیق و تحکم روابط با کشورهای همسایه استوار است و مدیریت ارشد استان فارس در چارچوب اختیاراتی که از دولت دریافت کرده است در این راستا مصمم است.
امیری با اشاره به همزبانی و پیشینه فرهنگی مشترک میان ایران و تاجیکستان، نوروز را وجه مشترک و برجسته فرهنگی میان این دو کشور عنوان کرد.
استاندار فارس با برشمردن ظرفیتهای متعدد فرهنگی و تاریخی استان فارس بر تعمیق روابط ایران و تاجیکستان در حوزه گردشگری تأکید کرد و همزبانی و تاریخ مشترک را نقطه اتکایی برای همکاریهای مشترک دانست.
امیری گفت: تاریخ مشترک ایران و تاجیکستان و جذابیتهایی که منطقه فارس برای اهالی تاجیکستان میتواند زمینهای را برای تبادل گردشگر میان فارس و تاجیکستان برقرار نمایند.
استاندار فارس جمعیت بیش از 5 میلیون و پانصد نفری و تعداد فرودگاههای بینالمللی در استان فارس را زمینهساز تبادل گردشگر و ارتباطات گوناگون و حمل نقل میان ایران و تاجیکستان عنوان کرد.
وی همچنین ارتباطات دو طرفه در زمینه کشاورزی و صدور محصولات زراعی و باغی را با توجه به سرآمدی استان فارس در تولید محصولات کشاورزی و تولیدات باغی یکی دیگر از زمینههای همکاری میان ایران و تاجیکستان دانست.
استاندار فارس ظرفیتهای این استان را در حوزه صنایع و معادن، زمینه ساز مبادلات تجاری و صنعتی میان دو کشور دانست و از آمادگی صنایع استان فارس برای ارائه خدمات فنی و مهندسی و صادرات محصولات ایرانی به کشورهای همسایه به ویژه تاجیکستان خبر داد.
امیری دانشگاههای شیراز و علومپزشکی شیراز را از دانشگاههای تراز اول در منطقه برشمرد که میتوانند در زمینه تبادل دانشجو با کشور تاجیکستان همکاری نمایند.
وی گردشگری سلامت را یکی از مهمترین محورهای توسعه استان فارس برشمرد که با بهرهگیری از پزشکان متخصص و بیمارستانهای مجهز همچون بیمارستان پیوند اعضای ابن سینا، میتواند میزبان گردشگران سلامت از کشور تاجیکستان باشد و در ارائه خدمات درمانی فعالیت داشته باشد.
استاندار فارس همچنین تأکید کرد با همکاری طرف تاجیکستانی، هیئتهایی برای تعیین زمینههای همکاری میان دو کشور تعیین گردند و با تشکیل کارگروهها در سریعتری زمان نسبت به آغاز همکاریهای مشترک میان ایران و تاجیکستان اقدام گردد.
در این دیدار وزیر صنعت و تکنولوژی تاجیکستان با اشاره به پیشینه مشترک فرهنگی و همزبانی دو کشور ایران و تاجیکستان، هر دو کشور را برادر و از یک اصل خواند و بر تعمیق روابط در حوزههای مختلف تأکید کرد.
شیرعلی کبیر با استقبال از پیشنهاد استاندار فارس مبنی بر راهاندازی «نوروز ایرلاین» مهمترین اقدام را برای توسعه روابط دو کشور راهاندازی پرواز مستقیم میان شیراز و دوشنبه عنوان کرد.
وزیر صنعت و تکنولوژی تاجیکستان تأسیس کنسولگری تاجیکستان را در فارس اقدامی مفید عنوان دانست و در عین حال تصریح کرد: با توجه به لغو روادید برای ایرانیان از سوی رئیس جمهور تاجیکستان، تاکنون ایرانیهای بسیاری به تاجیکستان سفر کردهاند.
وی ابراز امیدواری کرد با تأسیس کنسولگری تاجیکستان در شیراز تردد گردشگران میان دو کشور افزایش یابد و این تبادل گردشگر زمینهساز همکاریهای مشترک در حوزههای مختلف اقتصادی، فرهنگی، گردشگری، تجاری و صنعتی گردد.
نظامالدین زاهدی سفیر تاجیکستان نیز با اشاره به تعیین شیراز به عنوان پایتخت کشورهای حوزه نوروز، آن را اقدامی فرهنگی، جذاب و موجب تحکیم روابط دو کشور و نزدیکی بیشتر دو ملت ایران و تاجیکستان دانست.
وی تصریح کرد: مردم تاجیکستان کشور ایران را برادر بزرگتر خود میدانند و تبادل گردشگر میان ایران و تاجیکستان و همکاریهای مشترک در زمینههای گردشگری و صنعتی و تجاری و خدماتی از مهمترین برنامههای دولت تاجیکستان در آینده نزدیک است.
در این دیدار همچنین شیرعلی کبیر از استاندار فارس خواست با ارسال یک هیئت متخصص در زمینههای صنعتی و کشاورزی و دیدار با مسئولان شهر دوشنبه زمینه را برای معرفی ظرفیتهای تاجیکستان و ایجاد ارتباط میان متخصصان ایرانی و تاجیک فراهم کند.