شهردار:
اراک نخستین شهر کشور است که با نقشه مهندسی ایجاد شد
![اراک نخستین شهر کشور است که با نقشه مهندسی ایجاد شد](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/r0Fit34A4EyI/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pkOkO02dg2pl7otfNPZWXfo,/%282552%29.jpg)
شهردار اراک با اشاره به ویژگیهای تاریخی و همچنین نوع معماری شهر اراک، گفت: اراک علاوه بر وجهه صنعتی، شهری با آثار تاریخی کمنظیر است. این شهر با وجود اینکه قدمت زیادی ندارد، اما نخستین شهر کشور است که با نقشه مهندسی ایجاد شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا محمودی در سیوششمین نشست 2 روزه معاونین حملونقل و ترافیک مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران که در محل در هتل امیرکبیر کلانشهر اراک برگزار شد، افزود: افق بلند مدتی تا سال 1420 و همچنین مقطع 5 ساله در این شهر ترسیم شده است.
وی بر اجرای برنامههای توسعهای در شهر اراک به ویژه افق سال 1420 و مقطع 5 ساله تأکید کرده و ادامه داد: شهروندمحوری و توجه به پاکی محیطیزیست جزء برنامههای اولویتدار در این برنامه است. در این راستا توجه به بخش حملونقل و ترافیک نقش اساسی و کلیدی دارد.
شهردار اراک اظهار داشت: این شهر در خرید اتوبوسهای برقی کلانشهرهای ایران پیشتاز است و گامهای بلندی در این راستا برداشته است. بهرغم نبود زیرساختهای لازم، خرید اتوبوسهای برقی در اراک از سال گذشته با 10 دستگاه در دستور کار قرار گرفت و تاکنون به 30 دستگاه رسیده است.
محمودی به ایجاد ایستگاههای لازم برای سوخترسانی به اتوبوسهای برقی در شهر اراک اشاره داشته و در این خصوص تصریح کرد: هماکنون ایستگاه شارژ این اتوبوسها نیز در اراک ایجاد شده و تمام اتوبوسهای برقی خریداری شده تولید داخل است.
معاون زیربنایی و حملونقل شهرداری اراک نیز در این نشست با اشاره به ایجاد پروژههای عمرانی در این شهر، گفت: در یک دهه گذشته این شهر 23 مصوبه ایجاد تقاطع غیرهمسطح داشته که از این تعداد تاکنون 18 تقاطع غیرهمسطح اجرایی شده است.
حسین زندیهوکیلی به خرید اتوبوسهای برقی در راستای بهینهسازی خطوط حملونقل شهری در اراک اشاره داشته و افزود: به همت شورای کلانشهر اراک، 30 دستگاه اتوبوس در بازه زمانی یک سال گذشته تاکنون خریداری شده و ایستگاه شاژر این وسیله نقلیه نیز ایجاد شده است.
وی به اقدامات توسعهای در راستای کاهش آلودگی هوای شهر اراک اشاره کرده و در این خصوص ادامه داد: اراک یکی از شهرهای آلوده کشور است که در راستای کاهش این معضل گامهای بلندی برای توسعه حملونقل پاک در این شهر برداشته شده است.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، و شهرسازی شورای کلانشهر نیز در این نشست گفت: اراک نخستین شهری است که از ابتدا بر مبنای شهر و نقشه مهندسی و شهرسازی ساخته شده و این خطه مهد مفاخر و بزرگانی زیادی از جمله امیرکبیر است.
علیاصغر غفاری افزود: حملونقل در شهرها به 2 گروه عمومی و خصوصی تقسیم میشود که گروه نخست برعهده شهرداریها است. در این راستا نیاز است در راستای کاهش آلودگی هوا، خودروهای با مقیاس کوچک طراحی و تولید شود.
وی ادامه داد: 30 تا 50 درصد آلودگی شهرها مربوط به منابع متحرک است که سهم زیادی از آنها را خوردوهای شخصی برعهده دارند. شورای کلانشهر اراک مجوز خرید 30 دستگاه اتوبوس برقی را در این شهر صادر کرده که این مجوز عملیاتی شد و مجوز خرید 20 دستگاه دیگر نیز هفته گذشته صادر شده است.
در این نشست 2 روزه، راهکارهایی در راستای بهبود وضعیت حملونقل و ترافیک کلانشهرهای ایران ارائه و تبادل نظر میشود.