مدیرکل میراث فرهنگی فارس خبرداد؛
نمایش۲۰ هنر صنایع دستی فارس در نمایشگاه تهران/ روایتگری تاریخی با پروژه والرین
![نمایش۲۰ هنر صنایع دستی فارس در نمایشگاه تهران/ روایتگری تاریخی با پروژه والرین](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/I64HotkOS1Le/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0phJrHGuyTZJY7otfNPZWXfo,/20250209_095035.jpg)
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس از نمایش ۱۵ تا ۲۰ هنر صنایع دستی فارس در نمایشگاه خبر داد.
به گزارش ایلنا، محمد ثابت اقلیدی امروز ۲۱ بهمن در نشست خبری برگزاری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع دستی تهران گفت: هنرهایی مانند خاتمکاری، منبتکاری، گلیمبافی و شیشهگری در قالب ورکشاپهای زنده به نمایش گذاشته میشوند.
وی افزود: این برنامهها نه تنها توانمندی هنرمندان فارس را نشان میدهد، بلکه به عنوان جاذبهای گردشگری نیز عمل میکند.
ثابت اقلیدی با اشاره به اینکه امروزه روشهای معرفی محصولات و خدمات گردشگری تغییر کرده است؛ اظهار داشت: این تغییرات نشان میدهد که ما باید از ابزارهای نوین برای معرفی داشتههای خود بهره ببریم.
وی عنوان کرد: برگزاری رویدادها و نمایشگاهها یکی از مهمترین ابزارهای معرفی است و نمایشگاه بینالمللی تهران به عنوان مهمترین رویداد گردشگری کشور، فرصتی استثنایی برای معرفی ظرفیتهای استان فارس به گردشگران داخلی و خارجی است.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس با اشاره به جایگاه شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) ، گفت: شیراز در کنار مشهد و قم، به عنوان یکی از قطبهای زیارتی ایران محسوب می شود و ما در این نمایشگاه به دنبال معرفی جاذبههای زیارتی شیراز هستیم.
ثابت اقلیدی افزود: قصد داریم با ایجاد پیوند بین این سه شهر، مثلث کرامت نور را شکل دهیم.
وی همچنین به جایگاه تمدنی فارس اشاره کرد و افزود: فارس خاستگاه تمدن ایران است و آثار تاریخی و طبیعی بینظیری دارد.
ثابت اقلیدی گفت: در این نمایشگاه دو محور اصلی هخامنشی و ساسانی را معرفی میکنیم که محور هخامنشی شامل تخت جمشید، نقش رستم و پاسارگاد است و محور ساسانی نیز شامل جاذبههایی مانند کاخ اردشیر بابکان و تنگ چوگان میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس با اشاره به اینکه پروژه والرین به عنوان یکی از برنامههای ویژه نمایشگاه تهران خواهد بود؛ خاطرنشان کرد: این پروژه با الهام از سنگنگارههای تنگ چوگان، روایتگر شکست والرین، امپراتور روم، از شاپور ساسانی است.
وی یادآور شد: روایت تاریخی نه تنها یادآور عظمت تمدن ایران است، بلکه پیامی برای امروز جهان دارد که ایران همواره در برابر استبداد ایستاده است.
ثابت اقلیدی به اهمیت جذب نسل جوان اشاره کرد و گفت: امروزه فرزندان نقش تعیینکنندهای در انتخاب مقاصد گردشگری خانوادهها دارند. به همین دلیل برنامههایی مانند شبیهسازی کاوشهای باستانشناسی برای کودکان و نوجوانان طراحی کردهایم و در این برنامه کودکان با فرآیند کاوش، مرمت و نمایش آثار تاریخی آشنا میشوند.
وی با اشاره به برنامههای حمایتی حوزه صنایع دستی نیز عنوان کرد: در بافت تاریخی شیراز از هنرمندانی که خانههای تاریخی را به کارگاههای صنایع دستی تبدیل میکنند، حمایت میکنیم.
به گفته ثابت اقلیدی این اقدامات نه تنها به احیای بافت تاریخی کمک میکند، بلکه رونق اقتصادی و گردشگری را نیز به همراه دارد.
وی همچنین از حضور شهرستانهای کازرون، مرودشت، لار، فیروزآباد، سروستان، سپیدان و اقلید در نمایشگاه خبر داد و افزود: هر یک از این شهرستانها ظرفیتهای منحصر به فردی در حوزه گردشگری و صنایع دستی دارند که در نمایشگاه معرفی میشوند.