خبرگزاری کار ایران

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان:

تصمیمات کلان مدیریت کشوری موجب شده ظرفیت گردشگری استان مرکزی دیده نشود / ظرفیت‌های بین‌المللی گردشگری بسیاری در استان وجود دارد که مغفول مانده است

تصمیمات کلان مدیریت کشوری موجب شده ظرفیت گردشگری استان مرکزی دیده نشود / ظرفیت‌های بین‌المللی گردشگری بسیاری در استان وجود دارد که مغفول مانده است
کد خبر : ۱۵۹۲۸۷۲

متأسفانه تنها ۳.۲ درصد تسهیلات در استان مرکزی به حوزه گردشگری اختصاص پیدا می‌کند

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: این استان با پیشینه‌ای غنی و آثار تاریخی فراوان، از لحاظ زیرساخت‌های تاریخی و گردشگری، جزء 5 استان برتر کشور در حوزه تاریخ و فرهنگ شناخته می‌شود. اما متأسفانه نتوانسته‌ایم از زیرساخت‌های تاریخی و فرهنگی استان به نحو احسنت استفاده کنیم. از جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی این استان می‌توان به آثار باستانی، بناهای تاریخی و میراث ناملموس اشاره کرد که همواره محققان و گردشگران را به خود جذب می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود مرادی نراقی در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه‌های استان مرکزی، افزود: این استان با داشتن شهرهای تاریخی نه تنها کانون تحول تاریخی ایران است، بلکه مهد بسیاری از تمدن‌ها و شخصیت‌های بزرگ در تاریخ کشور نیز به شمار می‌رود. تصمیمات کلان مدیریت کشوری موجب شده ظرفیت گردشگری استان دیده نشود. اما مجموعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای معرفی هرچه بیشتر این ظرفیت‌ها برنامه‌های مدونی تدوین کرده است.

وی ادامه داد: علت اینکه ظرفیت‌های گردشگری استان مرکزی معرفی نشده، نگاه ویژه به صنعت استان بوده است. متأسفانه نگاه به این استان، نگاهی فرهنگی نبوده و تنها حدود یک دهه است که ادبیات گردشگری در استان رواج پیدا کرده است. برای اینکه بتوانیم این نگاه را تغییر دهیم و به سمت توسعه زیرساخت‌های گردشگری پیش برویم، باید نگاه مدیران استانی را تغییر داده و به این سمت سوق دهیم و ظرفیت‌های گردشگری استان را بازگو کنیم تا برجسته‌سازی شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی اظهار داشت: در حوزه گردشگری موانعی وجود دارد که رفع آنها در دستور کار قرار دارد. از همه مهمتر اینکه خودتحقیری گردشگری در جای جای استان باید رفع شود. برخی کشورها با جعل تاریخ به جذب گردشگری می‌پردازند. اما استان مرکزی با داشتن ظرفیت‌های گوناگون گردشگری در این حوزه منحصر به فرد است. در این راستا اگر کوتاهی انجام شده باید با همکاری رسانه‌ها، ظرفیت‌های این حوزه بسط و گسترش یابد.

مرادی نراقی با تأکید بر اینکه متأسفانه شناخت دقیقی از ظرفیت‌های استان مرکزی وجود ندارد، تصریح کرد: ظرفیت‌های بین‌المللی گردشگری بسیاری در این استان وجود دارد که مغفول مانده است. در بخشی از این مسئله من مقصر هستم و عذرخواهی می‌کنم. اما باید دست به دست هم دهیم تا ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری استان را معرفی کنیم. از رسانه‌ها تقاضا می‌کنم در کنار انتقادات و گلایه‌هایی که دارند، نسبت به معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان اقدام کنند.

وی به توسعه گردشگری در حوزه روستایی نیز اشاره کرده و بیان داشت: در سیاست‌های محلی و روستایی ضروری است ظرفیت‌های گردشگری استان افزایش داده شود. باید در حوزه گردشگری به صورت جدی به آموزش دهیاران و اعضای شوراهای روستاها ورود کنیم تا بتوانند ظرفیت‌های گردشگری خود را معرفی کرده و آنها را به فرصت تبدیل کنند. شهر اراک نیازمند واحدهای بوم‌گردی نیست، اما در اطراف شهرستان اراک لازم است بوم‌گردی در مناطق روستاهایی توسعه یابد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی تأکید کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری استان باید تقویت شود که این موضوع در ابعاد بزرگ‌مقیاس و کوچک‌مقیاس در حال افزایش است. از جمله اقداماتی که باید در راستای توسعه گردشگری انجام دهیم، رفع موانع زیربنایی به منظور جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری بیشتر آنها در حوزه گردشگری است. همان طور که در سال‌های اخیر افزایش سرمایه‌گذاری در این حوزه را در استان داشته‌ایم.

مرادی نراقی به مشکلات و چالش‌های موجود در حوزه میراث‌فرهنگی اشاره کرده و در این خصوص ابراز داشت: سرمایه‌گذاری در حوزه میراث‌فرهنگی با موانعی مانند تأمین آب، برق و چالش‌های زیست‌محیطی مواجه شده است. برخی پروژه‌های گردشگری استان مرکزی به علت افزایش نرخ تورم با مشکل مواجه شده‌اند و ناتمام باقی مانده‌اند. در سیاست‌های کلان ضروری است تا مدیران استانی در فصل بودجه‌ریزی، مجموعه میراث‌فرهنگی و حوزه گردشگری را تقویت کنند.

وی با بیان اینکه برای تأمین منابع تسهیلاتی در حوزه گردشگری کمبود وجود دارد، اضافه کرد: متأسفانه تنها 3.2 درصد تسهیلات در استان مرکزی به حوزه گردشگری اختصاص پیدا می‌کند. در این راستا باید برای افزایش تسهیلات حوزه گردشگری، تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود. از سوی دیگر اعتبارات وزارت میراث‌فرهنگی تنها 70 هزار میلیارد ریال است که تاکنون تخصیص قابل توجهی صورت نگرفته است. امیدواریم با جذب اعتبارات زیرساخت‌ها بتوانیم چند پروژه گردشگری را آغاز کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی به اقدامات انجام شده برای احیاء و مرمت اثر تاریخی برج شیشه اشاره کرده و گفت: یکی از بناهایی که از گذشته در اراک بوده، برج شیشه‌ است که ملک آن در اختیار نیروی انتظامی است. بر اساس مذاکراتی که داشتیم، مقرر شد که این ملک توسط شهرداری خریداری شود و اقدامات احیاء و مرمت آن اجرایی گردد. مجموعه میراث‌فرهنگی نیز به عنوان پروژه فرهنگی، ساخت خانه موسیقی و نگارخانه را در آن پیش‌بینی کرده است.

مرادی نراقی افزود: هر بنای تاریخی، قابل مرمت نیست. اگر الگوی اصلی یک خانه تاریخی را نداشته باشیم، نمی‌توانیم آن را مرمت کنیم. اگر تخلفی در خصوص مرمت خانه‌های تاریخی استان اتفاق بیفتد حتما اقدام قضایی لازم را خواهیم داشت. درباره مرمت و نوسازی خانه تاریخی میرزا علی پراخودی مقدم در اراک نیز باید عنوان کرد که بخشی از این خانه، تاریخی محسوب نمی‌شود و میراث فرهنگی اجازه نوسازی و بازسازی در این بخش را ندارد، اما بخش تاریخی آن در دستور کار مرمت قرار دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز