ایلنا ازگلستان گزارش میدهد:
همکاریهای گردشگری گلستان با کشور قزاقستان توسعه پیدا کند
![همکاریهای گردشگری گلستان با کشور قزاقستان توسعه پیدا کند](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/KXIqlqGZdKXo/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0plYsnQS8XIc77otfNPZWXfo,/IMAGE635959090770497500.jpg)
تبادل فرهنگی گلستان با کشور قزاقستان میتواند پایهگذار همکاریهای بیشتر اقتصادی و تجاری باشد
چندین هزار نفر قزاق در استان گلستان زندگی میکنند و از سال ۱۴۰۰ یک خط پروازی بین گرگان و اکتائو برقرار شده است. تبادل فرهنگی گلستان با کشور قزاقستان میتواند پایهگذار همکاریهای بیشتر اقتصادی و تجاری باشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، در حال حاضر چندین هزار قزاق در استان گلستان زندگی میکنند و حضور آنها ارتباط تنگاتنگی را بین ایران و کشور قزاقستان فراهم کرده است. برای سهولت مردم از سال ۱۴۰۰ یک خط پروازی بین گرگان و اکتائو برقرار شده است.
طبق گفتههای رئیس اتاق بازرگانی گرگان، قزاقستان یکی از مهمترین شرکای تجاری استان گلستان است و در ۸ ماهه گذشته ۸۱ میلیون دلار کالا از گلستان به قزاقستان صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۰۷ درصد رشد داشته است.
طی سالهای اخیر سرمایهگذاران گلستانی اعلام آمادگی خود را برای سرمایهگذاری در زمینههای صنعت، کشاورزی، گردشگری و خدمات فنی-مهندسی کشور قزاقستان اعلام کردند. کشت فراسرزمینی یکی از اولویتهای سرمایه گذاران گلستانی است.
گلستان ظرفیتهای متنوعی برای سرمایهگذاری دارد که شامل کشاورزی، شیلات، صنعت، گردشگری و … است و استاندار گلستان از این ظرفیت ها می تواند به خوبی استفاده کند.
ارائه تسهیلات تجاری و مالی مانند وامهای با بهره پایین و کمکهای مالی به تجار و بازرگانان میتواند به تسهیل تجارت بین استان گلستان و قزاقستان کمک کند. فعالین بخش خصوصی از استاندار گلستان درخواست دارند به آنها توجه کند و مشکلات پیش روی سرمایهگذاری را بردارد.
توسعه این همکاریها میتواند به تقویت روابط تجاری و اقتصادی بین استان گلستان و قزاقستان کمک کند و فرصتهای جدیدی برای رشد و توسعه هر دو منطقه فراهم آورد.
علی اصغر طهماسبی استاندار گلستان اظهار کرد: قزاقستان دومین محور صادراتی استان گلستان پس از ترکمنستان است و ظرفیت خوبی برای تجار و بازرگانان استان محسوب میشود.
وی ادامه داد: کشاورزان قزاقستانی میتوانند برای جابجایی غلات از ظرفیت مرزهای زمینی، ریلی، هوایی و دریایی گلستان برای دیگر کشورها استفاده کنند. با توجه به عقد خواهرخواندگی گرگان و اوکتائو میتوان، اقدامات ارزشمند تجاری و اقتصادی را رقم زد.
وی افزود: با توجه به تنوع اقلیمی گلستان، ۷۲ نوع محصول در استان تولید میشود و این استان تأمین کننده امنیت غذایی ۳۸ روز کشور است و میتواند برای کشورهای همسایه هم مفید باشد.
طهماسبی تصریح کرد: خط آهن ایران_ترکمنستان_قزاقستان در سال ۱۳۹۴ با حضور روسای جمهور ۳ کشور افتتاح شد و ضروری است از این ظرفیت بنحو شایسته استفاده شود. تمامی تعهدات خود را پیرامون مسافران و گردشگران قزاقستانی عملیاتی میکنیم و البته خواستار توسعه روابط تجاری و حمل و نقل با جمهوری قزاقستان هستیم.
وی گفت: یکی از ظرفیتهای متقابل در حوزه علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی است و البته ما باید مبادلات فرهنگی فی مابین را گسترش دهیم. با توجه به تحریمهای بین المللی ناجوانمرانه علیه جمهوری اسلامی ظرفیت تجاری کشورهای آسیای میانه و اوراسیا بسیار ارزشمند است.
وی افزود: صنایع دستی استان جاذبهای ویژه برای کشورهای آسیایی است و به گسترش روابط فیمابین علاقه مندیم. قزاقستان محیطی ارزشمند برای کشت فراسرزمینی است و سرمایه گذاران گلستانی میتوانند در آنجا حاضر شوند و از مشوقهای لازم استفاده کنند.