خبرگزاری کار ایران

واکنش نمایندگان مجلس به آغاز مجدد مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند:

مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند بی‌احترامی به سلامت مردم است / مازوت‌سوزی امکان ایجاد مه دود گوگردی را در اراک 2 برابر می‌کند

مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند بی‌احترامی به سلامت مردم است / مازوت‌سوزی امکان ایجاد مه دود گوگردی را در اراک 2 برابر می‌کند
کد خبر : ۱۵۶۶۱۹۰

مازوت‌سوزی در نیروگاه حرارتی شازند موضوعی است که از یک سو ترک فعل مدیران را حکایت می‌کند و از سوی دیگر بی‌کفایتی مسئولان ملی و عدم توجه به سلامت شهروندان را نشان می‌دهد. به‌رغم اینکه شهر اراک یکی از کلانشهرهای آلاینده کشور است و سوزاندن مازوت نیروگاه حرارتی شازند تأثیر جدی بر آلودگی این کلانشهر دارد. با این حال متأسفانه با بی‌توجهی مسئولین کلان کشوری و عدم تخصیص گاز به این نیروگاه متأسفانه دوباره وارد فاز جدی در حوزه آلودگی هوای شهر اراک شده‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، به‌رغم اینکه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا 16 آبان ماه سال جاری توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه حرارتی شازند را به تصویب رساند، اما در فاصله یک ماه یعنی 16 آذر ماه فرایند مازوت‌سوزی مجدداً در یکی از واحدهای این نیروگاه از سر گرفته شد. در این راستا نمایندگان مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس نسبت آغاز مجدد فرایند مازوت‌سوزی در نیروگاه حرارتی شازند واکنش نشان داده و خواستار قطع فوری مازوت‌سوزی در این نیروگاه شدند.

مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند بی‌احترامی به سلامت مردم است

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس با بیان اینکه خواستار قطع فوری مازوت‌سوزی هستیم، گفت: آغاز مازوت‌سوزی در نیروگاه حرارتی شازند بی‌احترامی به سلامت مردم و دستور رئیس جمهور است و باید فوری و در اسرع وقت قطع شود. در صورت عدم قطع کامل مازوت‌سوزی در نیروگاه حرارتی شازند با طرح سئوا‌ل در مجلس مراحل بعدی را برای تأمین خواسته به حق مردم برای تنفس هوای پاک اجرایی می‌کنم.

نادرقلی ابراهیمی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه‌های استان مرکزی، افزود: متأسفانه در سال‌های اخیر تعداد بسیاری از مردم اراک به واسطه همین آلایندگی جان خود را از دست داده‌اند و شاهد افزایش ابتلا به سرطان‌های مثانه و ریه در اراک هستیم. اما در یک ماه اخیر که شاهد قطع مازوت‌سوزی در نیروگاه حرارتی شازند بودیم، تعداد بیماران اورژانسی تنفسی روند کاهشی داشته اشت و همچنین تعداد روزهای آلوده در اراک نیز سیر نزولی را طی کرده است.

وی ادامه داد: صراحتاً اعلام شده که در تمامی کشور ایران هیچ شهری به اندازه اراک متأثر از مازوت‌سوزی نیست و این شهر بیشترین تعداد روزهای آلوده با دی‌اکسیدگوگرد را در سال گذشته داشته است. اما متأسفانه مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی شازند از حدود ظهر روز 16 آذر ماه در یکی از واحدهای این نیروگاه مجدد آغاز شده که این رخداد نشانه بی‌احترامی به سلامت مردم و دستور صریح رئیس جمهور است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس اظهار داشت: با رئیس دفتر رئیس‌جمهور، وزیر نیرو و وزیر نفت به صورت تلفنی صحبت داشته و اعتراض شدید خود و مردم شهرستان‌های اراک و شازند را نسبت به این اتفاق و رویداد نامبارک اعلام کرده‌ام. در این تماس‌ها از سوی مقامات کشوری اعلام شد که به دلیل سردی هوا و افزایش مصرف گاز خانگی، مجبور به استفاده از مازوت کم‌سولفور شده‌اند، اما به دلیل شرایط خاص اراک، استفاده از مازوت کم سولفور نیز قابل قبول نیست.

ابراهیمی به مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در خصوص قطع مازوت‌سوزی در اراک اشاره داشته و در این خصوص تصریح کرد: از رئیس‌جمهور و دولت چهاردهم درخواست می‌شود که بر مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا مبنی بر قطع کامل مازوت‌سوزی در نیروگاه حرارتی شازند، پایبند باشند و هر چه زودتر انتشار آلاینده دی‌اکسیدگوگرد را که ناشی از مازوت‌سوزی بوده و به شدت سرطان‌زا است را متوقف کنند.

مازوت‌سوزی امکان ایجاد مه دود گوگردی را در اراک 2 برابر می‌کند

دیگر نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس نیز در اظهاراتی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: شما خود بهتر از همه می‌دانید که شروع مجدد مازوت‌سوزی چه اثرات مخربی بر سلامت مردم خواهد گذاشت. لطفاً روی دستور شجاعانه خود بمانید و دستور مجدد برای قطع مازوت‌سوزی صادر کنید. جناب آقای رئیس‌جمهور مطابق با رویکرد (Evidence Based Medicine) در شهرستان‌های اراک و شازند، با توجه به شرایط توپوگرافی خاص منطقه، انتشار گاز دی‌اکسیدگوگرد ناشی از مازوت‌سوزی امکان ایجاد مه دود گوگردی را در سطح کلانشهر اراک 2 برابر می‌کند.

سید محمد جمالیان افزود: نتیجه مازوت‌سوزی مطابق با تأییدیه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، مرگ میانگین 661 نفر در شهرستان اراک است که سومین شهر سالمند کشور محسوب می‌شود. همچنین خسارات اقتصادی ناشی از مازوت‌سوزی در این شهرستان معادل 12.86 همت است. از شما درخواست داریم با توجه به این مستندات محکم و مصوب شدن قطع مازوت‌سوزی در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا، دستور مجدد قطع مازوت‌سوزی را در نیروگاه حرارتی شازند صادر کنید.

وی به سهم نیروگاه حرارتی شازند از ظرفیت تولید برق کشور اشاره کرده و در این خصوص ادامه داد: بی‌شک سهم نیروگاه حرارتی شازند از ظرفیت تولید برق کشور صرفاً 1.5 درصد است که تنها بخشی از برق تولیدی در این نیروگاه می‌تواند از طریق مازوت‌سوزی تأمین شود. بنابراین مازوت‌سوزی تنها گزینه مدیریت شرایط اضطرار نبوده است‌. در این راستا صراحتاً درخواست می‌شود که لطفاً مانند همیشه سلامت مردم را در اولویت اقدامات خود قرار دهید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز