خبرگزاری کار ایران

حسینی به عنوان مدیرکل هواشناسی فارس معرفی شد؛

با پیش‌بینی هواشناسی می‌توان بحران‌ها را مدیریت کرد/ نیاز فارس به فعالیت بیش از یک هزار ایستگاه هواشناسی

با پیش‌بینی هواشناسی می‌توان بحران‌ها را مدیریت کرد/ نیاز فارس به فعالیت بیش از یک هزار ایستگاه هواشناسی
کد خبر : ۱۵۵۶۳۵۴

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با بیان اینکه با پیش‌بینی هواشناسی می‌توان بحران‌ها را مدیریت کرد، گفت: امکانات استان فارس در حوزه هواشناسی باید از حیث ماهیت، فناوری، عدد و رقم ارتقا پیدا کند.

به گزارش ایلنا، محمود رضایی کوچی  در آیین تودیع و معارفه مدیر کل هواشناسی فارس در شیراز اظهار کرد: در هواشناسی شناخت پایه عمل و از جنس تحقیق است، تحقیقات منجر به تولید داده می‌شود، تولید داده غلط منجر به عمل و نتیجه غلط خواهد شد.

با اشاره به اینکه فارس بیش از ۱۲۲ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد، گفت: فارس اقلیم ۴ فصل دارد و از نظر تولیدات متنوع و حجم محصولات کشاورزی جزو استان‌های اول است و موفقیت در کشاورزی پیش‌بینی دقیق هواشناسی را می‌طلبد.

رضایی کوچی در ادامه سخنان خود ابراز امیدواری کرد که در دولت جدید سازمان هواشناسی از حیث جایگاه و نیروی انسانی فضایی جدید پیدا خواهد کرد.

با پیش‌بینی هواشناسی می‌توان بحران‌ها را مدیریت کرد/ نیاز فارس به فعالیت بیش از یک هزار ایستگاه هواشناسی

وی یکی از مواردی که می‌تواند برخی از مشکلات مالی سازمان هواشناسی و پرسنل آن را حل کند، اتصال منابع مالی پرسنل هواشناسی فارس را به سیستم ملی دانست.

رئیس مجمع نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم بیان کرد: تمام ارکان حاکمیت باید به اهمیت سازمان هواشناسی پی ببرند در گذشته حتی مسئولان رده بالا به اهمیت این سازمان اهمیت نداده‌اند.

محمدمهدی فروردین بیان کرد: بیشترین مشکلات نبود زیرساخت است و در حقیقت باید به سازمان هواشناسی کمک کنیم.

وی تقویت و ایجاد انگیزه در نیروی انسانی سازمان هواشناسی را از ضروریات دانست و موج مهاجرت از سازمان هواشناسی به سایر سازمان‌ها را زیبنده ندانست.

فروردین ادامه داد: باید مشوق‌هایی در نظر گرفته شود و خلأهای قانونی برطرف شده و حمایت‌هایی انجام شود تا این مشکلات از بین برود چون در برابر پرسنل هواشناسی متعهد هستیم لذا باید کمبود نیروی انسانی جبران شود و ترمیم حقوق و معیشت پرسنل هواشناسی باید در اولویت قرار بگیرد.

نماینده فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تنوع آب و هوایی در فارس بیان کرد: پیش‌بینی هواشناسی ارتباط مستقیمی با کشاورزی و زندگی مردم دارد و همان‌طور که شاهد بودیم سرانه‌های ایستگاه هواشناسی فارس افزایش صددرصدی داشته است.

مدیرکل جدید اداره هواشناسی فارس نیز در این آیین اظهار کرد: در سازمان هواشناسی استان‌ها به دنبال ۲ خدمت هستیم؛ یکی تولید داده و محصول و دیگری ارائه سرویس‌های هواشناسی و پیش‌بینی‌های بلند مدت و کوتاه مدت است.

سید قاسم حسینی بیان کرد: اصلی‌ترین خدمت تولید دیتا و داده است؛ داده‌های خام در ایستگاه‌های هواشناسی تولید می‌شود و لازم است برای رسیدن به این خدمات راهبردهایی داشته باشیم و برنامه‌های عملیاتی صورت بگیرد لذا باید در بحث توسعه کیفی سرمایه‌های انسانی که مهم‌ترین رکن تولید هستند، تلاش شود.

وی در بحث توسعه زیرساخت‌ها و ایستگاه‌ها بیان کرد: ایستگاه علاوه بر تولید داده به عنوان سخت‌افزار سامانه‌های پایش هشدار سیل در حال توسعه هستند و هر چقدر تعداد ایستگاه‌ها بیشتر شود، دقت پیش‌بینی و پایش بیشتر می‌شود.

با پیش‌بینی هواشناسی می‌توان بحران‌ها را مدیریت کرد/ نیاز فارس به فعالیت بیش از یک هزار ایستگاه هواشناسی

مدیرکل هواشناسی فارس بیان کرد: تاکنون ۳۱۹ ایستگاه هواشناسی در استان احداث شده و از آن‌ها بهره‌برداری شده است اما بر اساس استانداردهایی که اداره شبکه هواشناسی اعلام کرده است، تقریباً یک‌هزار و ۷ ایستگاه باید در سطح استان وجود داشته باشد که بر اساس ظرفیت‌های فارس عدد ایده‌آلی است اما بر اساس آن چیزی که سازمان تصویب کرده است و به عنوان برنامه عملیاتی توسعه ایستگاه‌ها و ارتقای ایستگاه‌های سنتی دارد، باید سالانه بر تعداد این ایستگاه‌ها افزوده شود.

وی در ادامه بیان کرد: برای اینکه بتوانیم داده‌های سالم و آنلاینی داشته باشیم، احتیاج به یک زیرساخت مخابراتی اینترنتی داریم که بهترین گزینه فیبر نوری است؛ در نظر داریم با اعتبارات عمرانی این بحث به نتیجه برسد.

حسینی موضوع مهم دیگر را حفاظت الکترونیکی و سامانه‌ها حفاظتی دانست و افزود: سامانه حفاظتی هم برای حفاظت نیروی انسانی در برابر برق گرفتگی و هم برای اثرات مخرب و خساراتی که می‌تواند به شبکه‌های ایستگاه‌ها وارد کنند، مهم است که پیگیری خواهد شد.

وی با بیان اینکه توسعه سرورها و بانک‌های داده باید ارتقا پیدا کند، گفت: افزایش توان پردازشی از اولویت‌ها است تا بتوان در مخاطرات جوی اطلاع‌رسانی بهتری داشته باشیم.

حسینی بیان کرد: در بحث توسعه روش یادگیری ماشین و هوش مصنوعی در بخش پیش‌بینی و افزایش مهارت مدل‌ها به موازات سازمان حرکت خواهیم کرد و از نیروی متخصص و ماهری که در استان وجود دارد بهره خواهیم برد.

وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: آموزش مستمر خودباوری، شایسته‌گزینی، جانشین پروری، شفافیت و عدالت محوری مدنظر قرار خواهد گرفت.

مدیر سابق اداره کل هواشناسی فارس نیز در این مراسم پس از شرح سرگذشتی از خود که از سال ۶۹ با عضویت سازمان هواشناسی خدمت خود را آغاز کرده است، بیان کرد: با ۵ هدف اساسی مدیریت هواشناسی استان را بر عهده گرفتم. اولین هدف تکریم خانواده‌های شهدا و هر کسی در راستای انقلاب اسلامی مشارکت داشته است را در دستور کار قرار دادم.

مسعود حقیقت در مورد هدف دوم بیان کرد: با توجه به عقب‌ماندگی، مشکلات زیرساختی و کمبود امکانات رفاهی در ایستگاه‌های فارس، در طول این ۳۰ ماه با تمام توان بخش قابل توجهی از این عقب ماندگی جبران شد و اکنون از برنامه عملیاتی سازمان قدری جلوتر هستیم و ۳۰ ایستگاه در اقلیم فارس در حوزه‌های مختلف راه‌اندازی شد.

وی هدف سوم را ارتقای جایگاه هواشناسی استان دانست و گفت: باید تلاش کرد تا نقش هواشناسی را بارز کرد.

حقیقت اهداف چهارم و پنجم برشمرد و افزود: ریل‌گذاری برای آیندگان را در دستور کار قرار دادیم؛ سیل استهبان نشان داد ریل‌گذاری و اطلاع‌رسانی به صورت درست انجام نشده بود بنابراین سعی کردیم این مشکلات را تا حد توان برطرف کنیم همچنین در راه وفاق و همدلی تلاش کردیم و از هیچ تلاشی فروگذار نبودیم.

در پایان این آیین سید قاسم حسینی به عنوان مدیرکل هواشناسی فارس معرفی و از تلاش‌های مسعود حقیقت قدردانی شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز