مدیرکل استاندارد استان مرکزی تأکید کرد:
تکنولوژی ایرالکو، قدیمی و آلاینده / آندسازی ایرالکو از زمان تعیبن شده برای بهرهبرداری تاکنون 14 سال عقب است
مدیرکل استاندارد استان مرکزی با تأکید بر قدیمی و آلاینده بودن تکنولوژی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو)، گفت: موضوع آلایندگی ایرالکو بارها مورد بررسی قرار گرفته و مقرر بوده از سال 1386 تا سال 1389، آندسازی این واحد صنعتی به شهرک صنعتی خیرآباد منتقل شود اما همچنان محقق نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدسعید میرنظامی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان مرکزی، افزود: محل ایجاد واحد آندسازی آلومینیوم در مجموعه شهرک صنعتی خیرآباد، جاده و زیرساخت لازم را ندارد و حداقلها در فرایند احداث این مجتمع ایجاد و رعایت نشده است.
وی ادامه داد: آندسازی شرکت ایرالکو از زمان تعیبن شده برای بهرهبرداری تاکنون، 14 سال عقب است و سایت کربن صنعت نیز با روند کندی در فرایند احداث مواجه است. با این روندی و شیوه فعالیتی که وجود دارد، ساخت مجتمع آندسازی و انتقال آن تا 10 سال آتی نیز امکانپذیر نیست.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی به تعداد واحدهای مشمول استاندارد اجباری در استان اشاره کرده و اظهار داشت: از 1183 واحد موجود در این استان، 790 واحد فعال مشمول استاندارد اجباری وجود دارد و این واحدها به صورت مستمر بازرسی و نمونهبرداری میشود.
میرنظامی تصریح کرد: در بازه زمانی ابتدای مهر ماه سال گذشته تا ابتدای مهر ماه سال جاری از تعداد 790 واحد مشمول استاندارد اجباری، 2493 فقره بازرسی انجام شده است. همچنین تعداد 4660 مرحله نمونهبرداری نیز از این واحدها صورت گرفته است.
وی بیان داشت: بر اساس قانون هنگامی که کالایی تولید مشمول استاندارد اجباری باشد، باید حداقل 4 بار در سال نمونهبرداری شود. بعد از اینکه بازرسی و نمونهبرداری انجام شد، برخی موارد منجر به صدور پروانه و تمدید پروانه میشود. در پارهای موارد نیز سبب ابطال و یا توقیف پروانه خواهد شد.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی تأکید کرد: از ابتدای مهر ماه سال گذشته تا ابتدای مهر ماه سال جاری 122 فقره پروانه مشمول استاندارد اجباری و 9 فقره پروانه تشویقی صادر شده است. همچنین 480 فقره پروانه استاندارد اجباری تمدید شده و 26 پروانه تشویقی نیز تمدید شده است.
میرنظامی با تأکید بر اینکه واحدی تولیدی که کیفیت را رعایت نکند اعمال قانون میشود، ابراز داشت: در این بازه زمانی 186 پروانه استاندارد اجباری و 14 پروانه تشویقی ابطال شده است. همچنین در این مدت 198 پروانه استاندارد اجباری و 113 پروانه تشویقی تعلیق شده است.
وی به تعداد پروانههای استاندارد اجباری که رفع تعلیق شدهاند، اشاره داشته و اضافه کرد: با اقدامات انجام شده از سوی واحدهایی که پروانه استاندارد اجباری آنها تعلیق شده است، از مجموع 198 پروانه استاندارد اجباری مورد تعلیق، تعداد 113 مورد استاندارد اجباری رفع تعلیق شده است.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی در همین رابطه گفت: هنگامی که پروانه استاندارد اجباری ابطال میشود، به علت آنکه مشمول استاندارد اجباری است، دیگر اجازه تولید انبوه، توزیع، بستهبندی و فروش در سطح بازار را ندارد. در این راستا کالاهای آن باید جمعآوری شوند و اگر کالا دارای کیفیت نباشد، باید تولیدات امحا شود.
میرنظامی افزود: کالایی که نشان استاندارد دارد اما کیفیت نداشته باشد، با جدیت پیگیری میشود. در این خصوص ادعای مطرح شده باید ثابت شود. اگر این امر به اثبات برسد، به صورت ۱۰۰ درصد خسارت ذینفع پرداخت میشود. اگر مردم کالایی را مصرف کرده و احساس میکنند کیفیت ندارد، به ادارهکل استاندارد اعلام کنند.
وی با تأکید بر اینکه مجموعه استاندارد در سراسر کشور تنها مرجع رسمی و قانونی صدور نشان هلال است، ادامه داد: در بازه زمانی ابتدای مهر ماه سال گذشته تا ابتدای مهر ماه سال جاری 132 گواهینامه حلال از سوی این ادارهکل صادر شده است.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی به اجرای بازرسی از آسانسورهای سطح استان اشاره کرده و اظهار داشت: در سال گذشته تعداد 1817 مورد بازرسی و از ابتدای فروردین ماه تا ابتدای مهر ماه سال جاری نیز تعداد 1023 مورد بازرسی از آسانسورهای سطح استان مرکزی انجام شده است.
میرنظامی به اجرای بازرسی از تجهیزات شهربازیها و پارکهای سطح استان اشاره داشته و تصریح کرد: در سال گذشته تعداد 789 مورد بازرسی و از ابتدای فروردین ماه تا ابتدای مهر ماه سال جاری نیز تعداد 450 مورد بازرسی از تجهیزات شهربازیها و پارکهای سطح استان مرکزی انجام شده است.