در نشست مدیران کانون های مساجد استان مطرح شد؛
مسجد بهترین مکان برای پشتیبانی فرهنگ و هنر است
نشست هم اندیشی مدیران کانون های راهبر و تحصصی خواهران مساجد استان فارس به میزبانی حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شد.
به گزارش ایلنا، معاون ساماندهی و شبکهسازی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد کشور در این نشست با اشاره به کارکردهای مساجد گفت: بهترین جایی که میتواند فرهنگ و هنر را پشتیبانی کند، مسجد است.
محمدتقی محمدیان گفت: اولین رکن این است که مسجد خانه خداست و همه کارکردهای توحیدی، عبادی، فرهنگی و دیگر حوزهها را میتوان از دل آن احصاء و اجرایی کرد.
معاون ساماندهی و شبکهسازی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد کشور افزود: از رکنهای تعریفی دیگر این است که مسجد پناهگاه مردم و پایگاه ولایت است و نسخه اصیل همه فعالیتهای بصیرتی و ولایتی در مسجد است.
وی با بیان اینکه این ۳ رکن در کنار هم ماموریت کانونهای مساجد را تعریف میکند، تفکر انقلابی مسجد پایه و مردم بنیان را نیاز امروز جامعه دانست و تاکید کرد: هنرمند متدین در دل مسجد تربیت میشود و محصول تربیت مسجد در هر برهه از زمان امتحان خود را پس داده است؛ کما اینکه نظیر شهید حججی و بسیاری از شهدای ما تربیت یافته مکتب مسجد بودهاند.
معاون ساماندهی و شبکهسازی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد کشور با اشاره به آیه ۱۸ سوره توبه، اظهار کرد: منظور از عمل صالح در این آیه عمران معنوی و خدمتگزاری به مسجد است و در زمانی که مساجد فقط محل اقامه نماز نباشد و روحانی مسجد نیز در مقام یک امام و نه پیش نماز فعالیت کند، این مسجد مورد اعتماد مردم و محلی برای رفع حوائج و گرفتاریهای محله است.
وی با اشاره به توزیع تنخواه کارتهای ویژه کانونها، گفت: این تنخواه کارتها در مرحله اول ویژه کانونهای راهبر و کانونهای تخصصی بانوان با اعتبار ۲۰ میلیون ریال در حال توزیع است که در مراحل بعدی به کانونهای سراسر کشور تعلق میگیرد و تلاش شده است که نظام مالی منسجم بین کانونها شکل گیرد و هر منبع مالی که تهیه شود، در اختیار کانونها قرار میگیرد.
محمدیان، پیگیری بحث بیمه تامین اجتماعی و درمان مدیران و فعالان کانونی، بیمه اردویی کانونها، انعقاد تفاهمنامه با سازمان صمت، نهاد کتابخانهها را از فعالیتهای اجرایی برشمرد و گفت: مرکز ارتباطات مردمی مساجد با شماره ۰۲۱۸۹۴۰ آماده دریافت گزارشها، شکایات، انتقادات، پیشنهادات و راهکارهای مربوط به مساجد است که به صورت روزانه پیمایش و پیگیری میشود و موارد مربوط به دیگر سازمانها نیز در اختیار آنان قرار میگیرد.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مسجد استان فارس نیز در این نشست گفت: با توجه به نیاز های ملی و بین المللی، برای اعتلای کلمه الله و نظام مقدس جمهوری اسلامی به گسترش تفکر انقلابی و تقویت مساجد به عنوان مبدا انقلاب نیازمند هستیم.
حجت الاسلام حسین امیدی بر تعامل و هم افزایی کانون های برادران و خواهران در مساجد تاکید و اظهار کرد: بیش از نیمی از جمعیت مساجد را بانوان تشکیل می دهند و لازم است که ظرفیت کانون های مساجد در حوزه فعالیت های خواهران مورد توجه قرار گیرد.
وی، کنشگری فرهنگی و اجتماعی را از اولویت های کار محله ای مسجدمحور عنوان و خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در سال 1391 در جمع ائمه جماعات خراسان شمالی بیان فرمودند و سفارش کردند که کانون های فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید و این رهنمود ایشان فصل الخطاب همه فعالیت های مسجدی است.