رتبه اول عشایر آذربایجان غربی در تولید صنایع دستی و شیر کشور
سالانه ۵۰ هزار تن شیر توسط عشایر استان تولید می شود
مدیرکل امور عشایری آذربایجان غربی گفت: عشایر آذربایجان غربی با تولید سالانه ۵۰ هزار تن شیر رتبه اول در تولید شیر را به خود اختصاص دادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی ناجی در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اینکه ۶۵ هزار تن شیر و گوشت قرمز توسط عشایر استان تولید و روانه بازار میشود، افزود: عشایر آذربایجان غربی در زمینه تولیدات صنایع دستی و شیر در کشور رتبه اول را به خود اختصاص داده اند
مدیرکل امور عشایر آذربایجانغربی گفت: ۵۵ درصد از عرصههای منابع طبیعی استان با یک میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار مساحت در اختیار عشایر و تولیدات آنان است.
ناجی خاطر نشان کرد: عشایر با بهره گیری از منابع طبیعی سالانه ۵۰ هزار تن شیر و ۱۵ هزار تن گوشت قرمز تولید و روانه بازار مصرف میکنند که از این منظر، استان به ترتیب دارای رتبههای اول و سوم کشوری هستند.
وی خاطر نشان کرد: عشایر استان دارای ۲ میلیون واحد دامی، ۲۰ هزار خانوار رسمی مورد تأیید، ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در قالب ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه در استان پراکنده شده اند.
مدیرکل امور عشایری آذربایجان غربی با بیان اینکه استفاده از فنآوریهای نوین برای عشایر مورد توجه است، اظهار کرد: امسال ۱۶۵ پنل خورشیدی توسط امور عشایر استان تهیه و با همکاری اداره توزیع برق در اختیار آنان قرار داده شدهاست.
ناجی با اشاره به اینکه یکی از فعالیتهای عشایر استان در بخش صنایع دستی است، یادآور شد: صنایع داری سالانه ۱۵ هزار متر مکعب محصولات داری توسط عشایر تولید میشود که فرشهای ریز بافت تولیدی عشایر که رنگرزی و نخ ریسیهای آن طبیعی بوده، و یکی از مرغوب ترین تولیدات است.
یک هزار کیلومتر ایلراه در آذربایجان غربی وجود دارد
وی ادامه داد: یک هزار کیلومتر ایلراه در استان وجود دارد که مسیر دسترسی به ییلاقات و مناطق صعب العبور هستند برخی در اثر رویدادهای طبیعی دچار تخریب میشوند و باید سالانه بررسی و مورد بازسازی قرار گیرند و هر جایی آسیب دیده باشد مرمت و بازسازی شود.
مدیرکل امور عشایری آذربایجان غربی اضافه کرد: طی سالجاری برای سهولت در تردد عشایر استان ۴۰کیلومتر ایلراه در استان بازسازی و مرمت شده است.
وی به تامین آب شرب بهداشتی عشایر استان اشاره کرد و گفت: برای تأمین آب شرب بهداشتی انسانی و دامی عشایر مرمت چشمهها و لوله گذاری آنها انجام شده است تا برای مصرف عشایر مورد استفاده قرار گیرند.
ناجی تصریح کرد: همچنین آبشخورهای دامی ثابت و سیار هم در استان و در مسیر کوچ عشایر ایجاد شده و اگر چشمهای خشک شد و یا کمبود آبی وجود داشت تانکرهای سیار برای رفع مشکل و آبرسانی به جامعه عشایری در نظر گرفته شده است.