در تماس با ایلنا مطرح شد:
گزارشهای دریافتی از تولید روزانه یک تن ذغال در «روستای چهار دِه» دزپارت/نگرانی از تشکیل کانون جدید تولید ذغال در شمال خوزستان
در جریان ارسال گزارشهای مردمی در خصوص قلع و قمع درختان بلوط و تولید انبوه ذغال در روستای «چهار دِه » مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان گفت: به جد پیگیر موضوع هستیم.
یکی از اهالی این منطقه به ایلنا گفت: این حجم از تولید ذغال بی سابقه است و از زمانی که ایست بازرسی منابع طبیعی در گذرگاه سرراک برچیده شده است قاچاقچیان چوب و سوداگران ذغال با خیال راحت اقدام به قلع و قمع درختان می کنند، به گونهای که این منطقه بکر با خطر جدی نسل کشی جنگلی درختان بلوط تهدید می شود.
وی افزود: اگر این روند متوقف نشود رفته رفته به یک شغل و کسب و کار تبدیل می شود و فاجعه ایجاد کانون جدیدی برای تولید ذغال( شبیه آنچه در دامنه های منگشت و آبخوکان در این سالها رخ داده است) تبدیل خواهد شد. باید تا دیر نشده فکری اساسی به حال منابع طبیعی و مخاطرات پیرامون آن در دزپارت کرد.
دوستداران طبیعت این روستا میگویند: در صورت عدم فعال سازی ایست بازرسی جنگل بانی در محل پاسگاه سرراک یا ایجاد ایست بازرسی در خروجی روستا دیری نخواهد پایید که منطقه بکر و ذخیره گاه جنگلی منطقه چهار ده از بین خواهد رفت. منطقه چهار ده یکی از بکرترین رویشگاه های زاگرس است و ذخیره گاه ژنتیکی ارزشمند و دارای تنوع زیستی منحصر به فردی است که نیازمند رسیدگی و اقدام فوری مسئولین برای توقف تولید ذغال است.
در ادامه این پیگیری ها و در جریان عدم پاسخگویی مدیر اداره منابع طبیعی دزپارت به تماس های خبرنگار ایلنا، سید جمال موسویان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان ضمن تقدیر از تلاشهای خبرگزاری ایلنا در راستای پیگیری مطالبات مردمی، گفت: در اجرای قانون با کسی تعارف نداریم. به جد پیگیر موضوع هستیم.
به گزارش ایلنا، منطقه زیبای چهار ده در نزدیکی جاده اصلی خوزستان به اصفهان و کاروانسرای تاریخی قلعه مدرسه قرار دارد و دارای ظرفیتهای بالقوه گردشگری است. این جغرافیا قابلیت تبدیل شدن به قطب اکوتوریسم شهرستان دزپارت را دارا است.