گزارشی از مراسم تجلیل عکاسان خبری؛
از استقبال سرد مسئولان استان قزوین تا درد دل عکاسان خبری
نخستین همایش تجلیل از عکاسان خبری قزوین در حالی برگزار شد که مسئولان ارشد استان حتی برای شنیدن دردهای آنها نیامدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، درحالی نخستین آیین تجلیل از عکاسان خبری روز پنج شنبه به همت کمیته عکاسان خانه مطبوعات قزوین برگزار شد که صندلیهای خالی این همایش از استقبال سرد مسئولان ارشد استان قزوین حکایت داشت.
عدم استقبال مسئولان استانی سبب شد تا اولین درد و دل را رئیس خانه مطبوعات خطاب به حاضران در این مراسم داشته باشد.
سید مصطفی جعفری در این باره گفت: عکاسان خبری در تمام مناسبتها و مراسمات استان در سرما و گرما حتی چند قدم از مسئولان و متولیان استان هم جلوتر هستند تا وقایع و گزارش عملکرد آنها را لحظه به لحظه به ثبت برسانند. مطالبات مغفول مانده اصحاب رسانه به کنار ولی آیا بهتر نبود صرفا با دقایقی نشستن روی این صندلیها موجب دلخوشی همکاران رسانهای ما شوند؛ این برخورد در شان و جایگاه اصحاب رسانه نیست.
با این وجود مسئولانی هم بودند که آمدند تا دقایقی به صحبتها و درد و دلهای عکاسان خبری استان گوش بسپارند که از جمله آنها میتوان به فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، سرهنگ کارگر جانشین معاونت فرهنگی و اجتماعی نیروی انتظامی استان قزوین، حسین عمیدی رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در قزوین، علی اسدالله رئیس بسیج رسانه استان، ولی چگینی نائب رئیس شورای شهر قزوین، حسین صلحجو عضو شورای شهر، قاسم الهیاری رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر، سعید پورایمانی رئیس تئاتر شهر قزوین، اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات استان قزوین اشاره کرد.
الیاس خزایی عکاس قزوینی اولین نفری بود که از جامعه عکاسان خبری پشت تریبون رفت، این عکاس قزوینی خطاب به مسئولان گفت: از تمامی مسئولان خواهش میکنم که اصحاب رسانه به ویژه عکاسان را قربانی نگاه سیاسی خود نکنند و وجه ما را به خاطر جایگاه سیاسی خودشان خراب نکنند.
وی ادامه داد: وقتی یک خبرنگار یا عکاس خبری مراسمی را پوشش میدهد توسط رسانهاش فرستاده شده این درحالی است که بارها بنده را صرفاً بخاطر پوشش یک مراسم مورد هجمه قرار دادهاند.
میثم ملکی عکاس قزوینی نیز در این همایش گفت: من عکاس هستم و با عکسهایم صحبت میکنم بنابراین عذرخواهم اگر سخنور خوبی نیستم. در طول سالهای گذشته عکاسان بسیاری بودند که در استان قزوین به عکاسی خبری پرداختند ولی به دلیل فراهم نبودن شرایط صنفی و عدم تطابق هزینه ها بر درآمد این شغل را ترک کردند و امروز یادی از آنها نیست.
وی ادامه داد: عکاسی جزو پر هزینه ترین شاخههای خبرنگاری است ولی متاسفانه درکی از آن وجود ندارد هزینههایی که یک عکاس خبری متحمل میشود با درآمد ناچیز آن قابل قیاس نیست.
اعظم داداشی مسئول کمیته عکاسان خانه مطبوعات قزوین نیز پشت تریبون حاضر شد و گفت: به مدت ۱۵ سال است که در استان قزوین عکاسی خبری میکنم ولی تا بدین روز در خانه مطبوعات عکاسان جایگاهی نداشتند و کمیتهای اینچنین وجود نداشت و امسال برای نخستین بار شاهد این مراسم هستیم.
وی بیان کرد: هیچ کس عکاسان خبری را جزو جامعه خبر نمیبیند شخصا تمام مسئولان و دستگاههایی که با آنها ارتباط داشتم و مراسمات شان را پوشش میدادم را دعوت کردم اما متاسفانه این مراسم با استقبال حداقلی مواجه شد.
این عکاس قزوینی با اشاره به این مطلب که مشکلات عکاسان خانم چند برابر بیشتر از همکاران دیگر است، ادامه می دهد: عکاسی خبری در استان قزوین جز فرسایش و استرس دستاوردی برای ما نداشته و عکاسی خبری برای خانمها به مراتب سخت تر است این در حالی است که درآمد عکاسی خبری نیز اصلا کفاف هزینههای شان را نمی دهد.
مجید نورالله پور نیز در انتهای این مراسم گفت: دست و پای مسئولان خانه مطبوعات را می بوسم که مراسمی هم برای عکاسان خبری ترتیب دادند؛ تاکنون در استان قزوین چنین مراسمی تحت این عنوان سابقه نداشته است.
وی مطرح کرد: عکاسان خبری درآمدشان از عکاسی است در حالی که رایگان به مراسمات میروند و رایگان عکسهایشان را در اختیار همگان قرار میدهند.
وی ادامه داد: صحبت های امروز همکاران من درد و دل نیست بلکه زخم دل بوده و مشکلات ما از درد فراتر رفته است.
این پیشکسوت عکاسی خبری مطرح کرد: در همین جامعه حداقلی عکاسان خبری هم مسئولان تبعیض قائل میشوند و هر عکاسی که بیشتر از آنها عکس بگیرد را مورد توجه قرار میدهند که این امر باعث شده تا عکاسی از حالت حرفهای گری خود خارج شود.