خبرگزاری کار ایران

رئیس جهاد کشاورزی استان عنوان کرد؛

رفع 70 درصدی تداخلات اراضی کشاورزی استان مرکزی / بازگشت 80 درصد اراضی کشاورزی به مردم

رفع 70 درصدی تداخلات اراضی کشاورزی استان مرکزی / بازگشت 80 درصد اراضی کشاورزی به مردم
کد خبر : ۱۴۹۱۱۹۵

۵۰ درصد اراضی کشاورزی استان دارای سند شدند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه 70 درصد تداخلات اراضی کشاورزی این استان در دولت سیزدهم رفع شد، گفت: رفع تداخلات ارضی از برنامه‌های دولت در بخش کشاورزی بود. در این راستا اختلاف بین کشاورزان و منابع‌طبیعی پیگیری شده و برنامه‌های مدونی در رابطه با جهش تولید تدوین شد.

به گزارش ایلنا، علی‌ صفری در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه‌های استان مرکزی، افزود: رفع تداخلات منجر به تشکیل پرونده‌های قضایی متعددی می‌شد. بر این اساس قانون رفع تداخلات برای تعیین حق نیز در دولت اجرا شد و به دنبال این موضوع 80 درصد اراضی کشاورزی به مردم بازگردانده شده است.

وی به موضوع سنددار شدن اراضی کشاورزی استان مرکزی اشاره کرده و ادامه داد: در آغاز دولت سیزدهم 4 درصد اراضی کشاورزی این استان سنددار شده بود. اما در بازه زمانی 3 ساله و با تلاش دولت 50 درصد این اراضی دارای سند شدند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به دانش‌بنیان شدن بخش کشاورزی، اظهار داشت: در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، شرکت دانش‌بنیان کشاورزی در استان وجود نداشت، اما اکنون حدود 7 شرکت دانش‌بنیان در استان، در این حوزه فعالیت دارند.

صفری به موضوع توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در استان مرکزی اشاره داشته و تصریح کرد: ضریب مکانیزاسیون کشاورزی با یک جهش باور نکردنی از میزان 1.98 در سال 1400 به میزان 2.21 در سال 1403 رسیده است.

وی به موضوع اصلاح الگوی کشت اشاره کرده و بیان داشت: اصلاح الگوی کشت از دیگر موضوعاتی بود که از سنوات گذشته باقی‌مانده بود و اجرایی نمی‌شد. اما از این فرایند در دولت سیزدهم رونمایی شده و اجرای آن در بخش زراعت آغاز شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی به موضوع اجرای پروژه‌های آب و خاک در سطح استان اشاره داشته و تأکید کرد: سال گذشته بیش از 500 پروژه در حوزه آب و خاک انجام شده و امید است در سال جاری نیز بتوان همین میزان پروژه را انجام داد.

صفری ابراز داشت: در راستای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی استان نیز برنامه‌ها با جدیت پیگیری شد. در ابتدای دولت سیزدهم ضریب آبیاری تحت فشار در استان 38 درصد بود که با پیگیری‌های انجام شده در این دولت، در حال حاضر این شاخص در استان به 44 درصد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه در 10 شهرستان این استان جهش تولید در دیمزارها انجام می‌شود، اضافه کرد: افزایش و جهش تولیدمحور به خصوص در دیمزارها نیز مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی و دولت بوده است که در این بخش نیز اقدامات مؤثری انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اجرای فرایند کشاورزی قراردادی در این استان، گفت: کشاورزی قراردادی مغفول مانده بود که در دولت سیزدهم رو به افزایش رفت. در استان در بازه زمانی سال گذشته حدود 40 هزار هکتار از اراضی گندم با کشاورزی قراردادی کشت شده است.

صفری به موضوع تولید و خرید تضمینی گندم در استان مرکزی در بازه زمانی 3 سال اخیر اشاره کرده و افزود: در سال 1400 میزان تولید گندم استان 100 هزار تن بوده است که از این میزان 87 هزار تن خرید تضمینی گندم انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین در سال 1401 میزان تولید گندم استان 240 هزار تن بوده که از این میزان 200 هزار تن خرید تضمینی گندم انجام شده است. در سال 1402 نیز میزان تولید گندم استان 300 هزار تن بوده است که از این میزان 256 هزار تن خرید تضمینی گندم انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی به سطح زیر کشت گندم آبی و دیم، جو و کلزا در استان اشاره کرده و اظهار داشت: در سال جاری سطح زیرکشت گندم آبی 44 هزار و 650 هکتار، گندم دیم 200 هزار هکتار، جو 80 هزار هکتار و کلزا 2000 هکتار است.

صفری به وسعت سطح زیر کشت محصولات پاییزه، بهاره و باغات استان مرکزی اشاره داشته و تصریح کرد: در سال جاری سطح زیرکشت محصولات پاییزه 360 هزار هکتار، محصولات بهاره 62 هزار هکتار و همچنین باغات 76 هزار هکتار است.

وی به موضوع توسعه کشت گلخانه‌ای در استان مرکزی اشاره کرده و بیان داشت: این استان رتبه پنجم کشت گلخانه‌ای در کشور را دارد. در حال حاضر 5 مجتمع گلخانه‌ای در استان وجود دارد و یک مجتمع 10 هکتاری گلخانه‌ای نیز در شهرستان خمین در حال احداث است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تأکید کرد: این استان با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه‌ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.

صفری ابراز داشت: در اردیبهشت ماه سال جاری 3 میلیون و 200 هزار قطعه جوجه‌ریزی در استان مرکزی انجام شد. این در حالی است که سال گذشته این رقم یک میلیون 800 هزار قطعه بود. این آمار نشان‌دهنده رشد قابل توجه در این حوزه است.

وی اضافه کرد: استان مرکزی منابع دریایی مختص شیلات ندارد، اما از نظر کمیت و کیفیت محصولات آبزی با رشد قابل توجهی همراه است. سال گذشته 8000 تن انواع آبزیان در استان تولید شد. اما ظرفیت‌ها و حمایت‌های ایجاد شده سبب شد تا هدفگذاری امکان تولید آبزیان در استان در سال جاری به 10 هزار تن برسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم هدفمندی یارانه‌ها در بخش دام و طیور را اجرایی کرد، گفت: پیش از این به‌رغم نظارت‌ها، تخلفاتی صورت می‌گرفت. اما در این دولت ارز 4200 تومانی حذف شد که افزایش بهره‌وری و کاهش ضریب تبدیل در این حوزه را به همراه داشت.

صفری افزود: قانون انتزاع تنظیم بازار محصولات کشاورزی نیز از سال 1391 اجرایی نشده بود. اما دولت سیزدهم به‌رغم محدودیت‌ها و با نیروهای موجود، این قانون را اجرایی کرده و تنطیم بازار کالاهای اساسی را اجرا کرد و در این راستا تولیدات کالاهای اساسی در استان وضعیت مطلوبی داشت.

وی به موضوع اجرایی شدن فرایند مولدسازی در استان مرکزی اشاره کرده و ادامه داد: این استان در بخش مولدسازی رتبه نخست را در سطح کشور کسب کرد. در این بخش 18 هزار میلیارد ریال املاک مازاد شناسایی و ارزش‌گذاری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: سال گذشته در بخش کشاورزی این استان 1478 فرصت شغلی محقق شد که این میزان 10 درصد بیشتر از میزان تعهد این سازمان بود. در سال جاری نیز 1455 فرصت شغلی در بخش کشاورزی این استان هدفگذاری شده است.

صفری تصریح کرد: از 21 تا 27 خرداد ماه به عنوان هفته جهاد کشاورزی نام‌گذاری شده و برای این ایام 28 فعالیت برنامه‌ریزی شده است. بهره‌برداری از بیش از 67 طرح بخش کشاورزی از مهمترین برنامه‌ها در این هفته است.

وی بیان داشت: تجلیل از 60 کشاورز نمونه در استان مرکزی، تشکیل شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی از دیگر برنامه‌های هفته جهاد کشاورزی است. همچنین نمایشگاه گل 24 خرداد ماه در شهرستان محلات برگزار می‌شود که در این رویداد آخرین دستاوردهای گل و گیاه عرضه خواهد شد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز