اولین نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی کشور در قاین افتتاح شد
نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی در هنرستان دارالفنون قاین که توسط مؤسسه پویا همراهان فرهنگ و هنر احداث شده توسط برخی از مدیران استان و شهرستان افتتاح شد.
به گزارش ایلنا، محمود امین مدیر هنرستان دارالفنون قاین در این مراسم با اشاره به کمکهای قبلی خیرین مؤسسه پویا همراهان به هنرستان و هنرجویان که از سال 98 به طور مستمر ادامه داشته است، احداث نیروگاه را مهمترین اقدام برای توسعه فرهنگ انرژی پاک در این استان دانست که با توجه به مشارکت هنرجویان و هنرآموزان در احداث این نیروگاه موجب توسعه مهارتآموزی شده است.
حسن ماهوتچیان رئیس هیئت مدیره خیریه مؤسسه پویا نیز در این مراسم، قابلیت و توانایی مدیر هنرستان و عشق و علاقه هنرجویان این هنرستان را عاملی دانست که مؤسسه پویا، این هنرستان را برای این پروژه انتخاب کرده است.
احسان افسریان مدیرعامل مؤسسه پویا نیز آمادگی این موسسه را برای توسعه این اقدام در دیگر هنرستان های استان اعلام کرد و این نیروگاه را الگویی برای مسئولان دولتی و غیر دولتی دانست که باید آن را در دیگر مناطق گسترش دهند.
حسین بنایی نیز احداث نیروگاه خورشیدی در هنرستان را در اقدامی در سطح جهانی دانست که قابلیت طرح در مجامع مختلف را دارد زیرا در آخرین بررسیهای جهان،ی توسعه کشور بر محور توسعه مهارت در مدارس عامل موفقیت شمرده شده است. برای اولین بار است که در هنرستانی با هدف توسعه فرهنگ انرژی پاک و خودکفایی هنرستان از نظر مالی و ارتقا مهارت آموزی نیروگاه خورشیدی در سطح کشور به اجرا در میآید.
عضو هیئت مدیره و رئیس کمیته بینالملل مؤسسه پویا گفت: در قرارداد چهارجانبهای که بین مؤسسه پویا همیاران، اداره نیرو، هنرستان و آموزش و پرورش شهرستان منعقد شد، برق تولیدی به دولت فروخته میشود و وجه حاصله صرف خرید تجهیزات برای هنرستان و همچنین توسعه آن و توانمندسازی هنرجویان میشود و هنرستان را از کمکهای خیرین بینیاز میکند. هزینه احداث نیروگاه 20 کیلوواتی خورشیدی حدود 800 میلیون تومان شده که موسسه پویا همیاران فرهنگ هنر و خیرین آن را متقبل شدند.
بنایی اظهار داشت: راهاندازی نیروگاه خورشیدی 20 کیلوواتی در هنرستان، گامی مهم در جهت راه حلهای انرژی پایدار و مراقبت از محیط زیست است. این ابتکار نه تنها تعهد به منابع انرژی تجدیدپذیر را نشان میدهد، بلکه بهعنوان الگویی برای پروژههای آینده با هدف کاهش ردپای کربن و ترویج شیوههای انرژی پاک عمل میکند. همکاری بین نهادهای دولتی، مؤسسات آموزشی و شرکای بینالمللی، اهمیت تلاشهای جمعی را در رسیدگی به تغییرات آبوهوایی و پرورش آیندهای سبزتر برای نسلهای آینده برجسته میکند.