خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل آبفا استان کرمانشاه :

تنش آبی استان کرمانشاه تا نیمه اول 1405 به پایان می رسد

تنش آبی استان کرمانشاه تا نیمه اول 1405 به پایان می رسد
کد خبر : ۱۴۷۵۴۸۷

مدیرعامل آبفا استان کرمانشاه گفت: در تلاش هستیم تا پایان نیمه اول ۱۴۰۵ به شرط تأمین اعتبار تنش آبی کل استان به پایان برسد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در کرمانشاه، رضا داودی در بازدید خبرنگاران از پروژه‌های آب و فاضلاب استان که در قالب دومین اردو راویان پیشرفت کرمانشاه برگزار شد، با اشاره‌ای به اقدامات صورت گرفته در ۲۲ ماه گذشته در حوزه آبرسانی روستایی، اظهار داشت: در سرتاسر استان ۶۲۵ کیلومتر، ۱۵۰ باب مخزن و ۴۹ ایستگاه پمپاژ احداث، 46 حلقه چاه حفر شده است.

مدیرعامل آبفا استان کرمانشاه افزود: مجموعه اقدامات صورت گرفته محرومیت‌زدایی طی ۲۲ ماه گذشته به اندازه کارهای صورت گرفته در ۱۵ تا ۲۰ سال گذشته بوده که این خود تحولی بزرگ در حوزه آبرسانی روستایی استان بوده است.

وی زمان آغاز فعالیت‌های پروژه روستایی را از تیرماه سال ۱۴۰۱ عنوان و اظهار داشت: آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی(ع) در حال انجام است.

داودی در توضیح پروژه‌های قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی(ع)، ادامه داد: آبرسانی به ۸۶۰ روستای استان در قالب ۲ قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) توسط سپاه حضرت نبی‌اکرم(ص) استان و قرارگاه نجف اشرف در حال انجام است.

وی با بیان اینکه سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان عهده‌دار پروژه‌های روستایی شهرستان‌های صحنه، هرسین، کنگاور، سنقر، کرمانشاه و اسلام‌آباد غرب است، افزود: پروژه‌هایی ۸ شهرستان شرقی کرندغرب، سرپل‌ذهاب، گیلانغرب، جوانرود، روانسر، پاوه و ثلاث باباجانی برعهده قرارگاه نجف اشرف نیروی زمینی است.

مدیرعامل آبفا استان کرمانشاه با بیان اینکه هم‌اکنون پروژه آبرسانی ۳۲۵ روستا آماده بهره‌برداری است، افزود: ۲۱۰ روستا از این تعداد در قالب قراردادهای محرومیت‌زدایی و ۱۱۵ روستا هم از پروژه‌های ملی و استانی انجام شده است.

وی کرمانشاه را به‌عنوان محروم‌ترین شهرستان در حوزه آب روستایی معرفی کرد و گفت: مهم‌ترین پروژه‌های آن در قالب پروژه امام علی ۱ و امام علی ۲ تعریف شده که پروژه‌های امام علی ۱ در قالب ۱۸ روستا تا پایان اردیبهشت‌ماه جاری وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.

مدیرعامل‌ آبفا استان کرمانشاه در ادامه گفت: در قالب فاز یک پروژه امام علی ، ۱۸ روستا زیر پوشش قرار دارد که تا پایان ماه جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته، افزود: با حفر یک حلقه چاه عمیق با دبی 25 لیتر در ثانیه و احداث ۲۱ باب مخزن، ۸۰ کیلومتر لوله‌گذاری، ۵ باب ایستگاه پمپاژ؛ بیش از 2 هزار نفر از اهالی این روستاها از نعمت آب پایدار بهره‌مند خواهند شد.

داودی با بیان اینکه این 18 روستا اصلا دسترسی به آب آشامیدنی سالم نداشته، تصریح کرد: آب این روستا در گذشته به وسیله آبرسانی سیار یا چشمه تأمین می‌شد.

به گفته داودی، مدول اول تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه هم‌اکنون فعال است که 324 هزار نفر از جمعیت شهر را پوشش می‌دهد.

مدیرعامل آبفا استان کرمانشاه افزود: برای تصفیه کامل فاضلاب شهر کرمانشاه به ساخت مدول دوم و سوم تصفیه‌خانه فاضلاب هم نیاز داریم تا هر کدام بتوانند 400 هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه را پوشش دهند.

داودی تصریح کرد: ساخت مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه با ظرفیت 67 هزار مترمکعب در شبانه‌روز از نیمه دوم سال 1401 شروع و هم‌اکنون هم در حال انجام است.

وی  با بیان اینکه این پروژه جزء مصوبات سفر رئیس‌جمهور بوده، گفت: اعتبار خوبی برای این پروژه در نظر گرفته که طبق هدفمندی صورت گرفته با پیمانکار پروژه(قرارگاه خاتم الانبیا) سازه آن تا پایان سال 1403 تمام و ان‌شاءالله بعد از آن با نصب تجهیزات، سال 1404 وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد.

مدیرعامل آبفا استان کرمانشاه با اشاره به پیشرفت 24 درصدی این مگاپروژه در کرمانشاه، گفت: 345 هزار مترمکعب خاکبرداری، 4 هزار 600 تن آرماتور، 35 هزار مترمکعب بتن‌ریزی تا به امروز صورت گرفته است.

داودی اعتبار لازم برای تکمیل این پروژه را هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: اعتبار مصوب سال گذشته 316 میلیارد تومان بوده و در قانون بودجه سال 1403 نیز پیگیر اعتبار خوبی برای آن هستیم.

وی ادامه داد: این تصفیه‌خانه 24.5 میلیون مترمکعب پساب تولیدی دارد که این میزان پساب برای واحدهای صنعتی شرقی مورد استفاده خواهد گرفت و آب‌های زیرزمینی مورد استفاده ذخیره خواهد شد.

بازدید از عملیات اجرایی آبرسانی به شرق و جنوب شهر کرمانشاه که با حضور وزیر کشور در تاریخ 16 بهمن‌ماه سال 1402 آغاز شده بوده، پایان بخش دومین اردو راویان پیشرفت امروز بود.

مدیرعامل آبفا استان کرمانشاه در خصوص این پروژه گفت: مناطق شرق و جنوب به خصوص جنوب‌غربی مشکلاتی داشتیم که دو خط غرب و شرق را طراحی کردیم.

داودی با بیان اینکه خط غرب به پایان رسیده، گفت: این خط بین مخزن چمن به جمهوری بود که به اتمام رسیده و وارد مدار بهره‌برداری شده است.

مدیرعامل آبفا استان کرمانشاه افزود: اثرات این خط غربی برای مردم شهر کرمانشاه چندان ملموس نیست چون باید پروژه شرق هم به اتمام برسد.

وی افزود: برای مناطق شمال کرمانشاه نیز با چاه‌های حفاری شده و مخزن تلاش مشکلات در این منطقه را هم مرتفع خواهیم کرد.

داودی تصریح کرد: پروژه شرق و جنوب از سمت فرودگاه شروع تا مخزن کوثر که در جنوب‌شرقی واقع است، ادامه دارد. طول این خط 9 کیلومتر است که 7 کیلومتر از آن انجام شده است.

وی این پروژه را برای آب کرمانشاه مهم و استراتژیکی دانست و گفت: در تلاش هستیم تا 2 ماه آینده این پروژه را وارد مدار بهره‌برداری کنیم و تنش آبی کرمانشاه برای همیشه مرتفع کنیم.

مدیرعامل آبفا استان کرمانشاه در پایان، خاطر نشان کرد: انتظار می رود با انجام مجموع این پروژه‌ها و همچنین اصلاح و بازسازی صورت گرفته در شبکه و حفر 25 حلقه چاه، سال 1403 بهترین تابستان کرمانشاه از نظر تنش آبی باشد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز