خبرگزاری کار ایران

مدیرکل میراث فرهنگی فارس تشریح کرد؛

تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه

تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
کد خبر : ۱۴۷۰۸۲۴

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: چنانچه بخواهیم از آثار تاریخی به عنوان مولفه های پیشران در توسعه گردشگری یاد کنیم لازم است که برتعدد جاذبه های گردشگری افزوده شود.

به گزارش ایلنا، محمد ثابت اقلیدی در پنل تخصصی "تزئینانت آجری در بنا های تاریخی شیراز" که به مناسبت روز جهانی بناها و محوطه های تارخی در مجموعه فرهنگی سعدی برگزار شد گفت: با برنامه ریزی ها و تلاش های صورت گرفته در حوزه بافت تاریخی شیراز و محور زندیه به زودی تحولات قابل توجهی رقم خواهد خورد. 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استا فارس به آماد سازی پرونده ثبت جهانی محور زندیه در شیراز اشاره کردو گفت: امید است پرونده ثبت جهانی محور زندیه تا سال آینده آماده شود تا برای ثبت در فهرست یونسکو ارسال گردد. 

ثابت اقلیدی گفت: یکی از مصوبات دور دوم سفر ریاست جمهوری به استان فارس ثبت محور زندیه در فهرست جهانی است که مقدمات آن تهیه و تکمیل پرونده آن درحال انجام است. 

وی در ادامه سخنانش بر لزوم احیا و بازآفرینی آثار تاریخی شهری تاکید کردو افزود: متاسفانه بسیاری از آثار تاریخی مربوط به دوره های قاجار و معاصر در شهر شیراز مورد بی مهری قرارگرفته و نیازمند مرمت واحیا هستند. 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استا فارس افزود: این آثار از عناصر کاربردی شهر و تاریخی و هویت شهر محسوب می شوند که باید هر چه سریعتر احیا شوندو جا دارد علاوه به میراث فرهنگی، سایر دستگاه های متولی نیز در این مورد ورود کند. 

ثابت اقلیدی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه با توسعه گردشگری بسیاری از آثار تاریخی نجات می یابد افزود: ورود سرمایه گذاران گردشگری در بافت تاریخی شیراز کمک شایانی به رونق گرفتن این منطقه تاریخی داشته است. 

وی افزود: باید شرایط و امکاناتی فراهم شود که در شهری چون شیراز جاذبه های جدید ایجاد گردد و یا اماکن تاریخی کمتر شناخته شده احیا، مرمت و به جاذبه گردشگری بدل شود. 

بنابر این گزارش امروز هم‌زمان با روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی پنل تخصصی "تزئینات آجری در بناهای تاریخی شیراز" با همکاری انجمن صنفی مرمتگران آثار تاریخی استان فارس در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدی  برگزار می‌شود. 

در این برنامه اساتید حوزه مرمت در قالب سخنرانی به مباحث تخصصی حوزه میراث فرهنگی شامل اصطلاحات و شناخت انوع تزیینات اجری، نحوه اجرای تزیینات آجری، دانش بومی در علم مدرن، کوره های آجر پزی در شیراز و اساتید سنتی اجرتراش ابزارها و نحوه انتقال هنر آجر کاری پرداختند و در پایان  این برنامه هم تنی چند از پیشکسوتان و مرمتگران آثارتاریخی استان تجلیل شدند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز