خبرگزاری کار ایران

معاون آب منطقه‌ای استان:

۶۶ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر است

۶۶ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر است
کد خبر : ۱۴۶۸۸۳۴

کسری مخازن زیرزمینی جبران نشده است

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به بارش‌های خوب چند وقت اخیر، گفت: هم اکنون۶۶ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه ،علی مرادی از وضعیت مناسب بارش‌های سال آبی جاری یاد کرد و افزود: این بارش‌ها کمک بسزایی به بهبود ذخایر سدهای استان کرده، بگونه‌ای که در حال حاضر بیش از ۶۶.۵ درصد ظرفیت حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعبی سدهای استان پُر است.

وی حجم کنونی ذخیره سدهای استان را نزدیک به ۹۰۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و یادآور شد: میزان ذخیره سدهای استان در ابتدای سال آبی جاری(اول مهر ۱۴۰۲) حدود ۶۰۶ میلیون مترمکعب بود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه آورد سدهای استان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون را نیز بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب عنوان و خاطرنشان کرد: بیشترین آورد سدهای استان در سال آبی جاری به ترتیب مربوط به سدهای داریان، شرفشاه و گاوشان بوده و سد گیلانغرب نیز کمترین آورد را داشته است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه از اهمیت آورد مناسب برای سد گاوشان نیز یاد کرد و افزود: این سد منبع مهم تامین آب شهر کرمانشاه خصوصا در شرایط اوج مصرف در ایام تنش آبی تابستان به شمار می‌رود.

وی تاکید کرد: از بین سدهای استان نیز در حال حاضر سد تنگ حمام سرریز کرده و سد آزادی نیز در آستانه سرریز قرار دارد.

مرادی در ادامه از کمکی که بارش‌های امسال به بهبود وضعیت سفره‌های آب زیرزمینی کرده یاد کرد و افزود: این کمک‌ها از دو جهت بود، اول آنکه به دلیل بارش‌های مناسب و وضعیت خوب آب‌های سطحی، برداشت چندانی از چاه‌ها و آب‌های زیرزمینی برای مصارف کشاورزی صورت نگرفت و از سوی دیگر این بارش‌ها تا حدودی به تغذیه آبخوان‌ها و سفره‌های آب زیرزمینی نیز کمک کرده است.

وی با بیان اینکه با این وجود باز هم کسری مخازن آب زیرزمینی کرمانشاه که نزدیک به یک میلیارد مترمکعب است به صورت کامل جبران نشده، عنوان کرد: این کسری تجمعی مربوط به اضافه برداشت چندین ساله از آبخوان‌ها است و در برخی سال‌های پر باران مانند ۱۳۹۸ به حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب نیز کاهش یافته، اما باز هم کسری قابل توجهی وجود دارد.

مرادی بر لزوم مدیریت مصرف آب و جلوگیری از اضافه برداشت از آبخوان‌ها تاکید کرد و افزود: همچنان حق کشت‌های آب بر و غیرمتعارف داده نمی شود و کشت این محصولات خط قرمز است. همچنین باید از کشت دوم محصولات آب بر مانند ذرت و... نیز خودداری شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه همچنین بر لزوم جایگزینی آب خاکستری و پساب بازچرخانی شده برای آب مصرفی بخش صنعت تاکید کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز