ایلنا از قزوین گزارش میدهد؛
مشاهده شکوه تاریخ و طبیعت در سفر به استان قزوین
استان قزوین با قرار داشتن در نزدیکی پایتخت و شاهراه مواصلاتی ظرفیتهای گردشگری تاریخی و طبیعی متعددی دارد و یکی از گزینههای مناسب برای سفر به شمار میآید.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، هر سال تعطیلات نوروز فرصتی مناسب برای گردشگری و سفر است و خانوادهها از آن برای دیدن جاذبههای استانهای مختلف استفاده میکنند.
قزوین با قرار داشتن در شاهراه مواصلاتی و همچنین دارا بودن جاذبههای مختلف تاریخی، طبیعی و مذهبی، اقامتگاهها و بومگردیهای متنوع، ظرفیتهای لازم برای جذب گردشگر را داراست و یکی از گزینههای مناسب و جذاب برای مسافرت است.
با سفر به قزوین میتوان از دیدن تاریخ، طبیعت، فرهنگ و آداب و رسوم و سوغاتیهای جذاب لذت برد و هر کس یک بار به این استان سفر کرده باشد، قطعا برای دیدن دوباره آن ترغیب میشود.
در ادامه با ما همراه باشید تا به جاذبههای گردشگری قزوین سفر کنیم.
یک پیاده روی تاریخی در قزوین
دولت خانه و سرای سعدالسلطنه که اخیرا به ثبت جهانی رسیه یکی از اصلیترین مقاصد گردشگری در مرکز استان هستند.
مجموعه دولت خانه در سبزه میدان قزوین و در جوار آثاری مانند بقعه چهارانبیاء قرار دارد، عمارت چهلستون این مجموعه که از زمان پایتختی صفوی بر جای مانده به موزه خوشنویسی تبدیل شده که بزرگترین آثار مرتبط با این هنر به نمایش گذاشته شده، همچنین صنایع دستی هم در جیاط این مجموعه به فروش میرسد.
در بخشی از این مجوعه هم سردرعالی قاپو و موزه واقع شده، معمولا در ایام نوروز در این مجموعه ویژه برنامههای شاد و متنوعی برای بازدیدکنندگان برگزار میشود.
موزه شهر هم در جوار این مجموعه تاریخی قرار دارد که در آن میتوان نشانههایی از تاریخ و تمدن قزوین را مشاهده کرد.
بقعه چهارانبیاء یا پیغمبریه هم در چندقدمی این مجموعه قرار گرفته که براساس روایت مشهور چهار نفر از پیامبران بنی اسرائیل(سلام، سلوم، سهولی و القیا) به همراه یک امامزاده در آن دفن هستند.
از سمت سبزه میدان و با عبور به سمت خیابان امام به مسجدالنبی میرسیم، این مسجد هم یکی از آثار زیبا و درخشانی است که میتوان شکوه معماری را در کنار معنویت و آرامش در آن مشاهده کرد.
کمی جلوتر از مسجدالنبی سعدالسطلنه قرار دارد، این بنای باشکوه که بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده درون شهری است در فهرست میراث جهانی هم به ثبت رسیده است.
درکنار زیبایی منحصر به فردی که این بنای تاریخی دارد، میتوان از غرفههای آن محصولات فرهنگی و هنری، صنایع دستی و سوغاتیهای قزوین را هم خریداری کرد.
در بعضی از ایام هم برنامههای ویژهای در این مجموعه برگزار میشود.
در نزدیکی این بنا موزه مردم شناسی حمام قجر قرار گرفته، در این موزه فرهنگ و آداب رسوم اقوام مختلف استان قزوین به نمایش گذاشته شده که جذابیت بالایی دارد.
این مجموعهها را میتوان به صورت پیاده طی کرد و ضمن لذت بردن از هوای مطبوع بهار قزوین، از قدم زدن در جوار بافت و آثار تاریخی لذت برد.
البته میتوان این مسیر را از کلیسای کانتور آغاز کرد، کلیسایی کوچک که برای روسها ساخته شده بوده و درحال حاضر به محل فروش صنایع دستی زینتی تبدیل شده است.
حسینیه امینیها یکی دیگر از بناهای بسیار دیدنی است و آمیختگی حساب شده و زیبای تزیینات گچ بری، نقاشی روی چوب و آئینه کاری در سقف، دیوارها، طاقچهها، رفها و دیوار وارههای چوبی بسیار چشمگیر و در حد شاهکار بوده و نوروز فرصت مناسبی است تا از این بنای چشم نواز دیدن کرد.
درواقع حسینیه امینیها؛ شاهکار گچبری و آینه کاری در قزوین به شمار میآید.
از حسینیه امینیها که عبور کنیم، در نزدیکی آن امامزاده حسین به عنوان بزرگترین امامزاده قزوین با هدف جذب گردشگر قرار دارد، این امامزاده هم ضمن اینکه از فضایی معنوی برخوردار بوده و در جوار گلزار شهدا قرار گرفته، معماری زیبایی دارد و در بهار و ماه رمضان برنامههای مختلفی در آن برگزار میشود.
آرامش بازار قزوین در ایام نوروز
بازار قزوین هم دارای بافت سنتی است که میتواند محلی برای بازدید گردشگر باشد؛ البته این بازار معمولا در ایام عید نوروز سوت و کور است و مغازههای آن تعطیل هستند؛ ولی میتوان از دیدن فضای تاریخی آن در کنار سکوتی که دارد لذت برد.
گنبد دراز یا آرامگاه حمدالله مستوفی هم از آثاری است که در بافت سنتی قزوین قرار گرفته و یکی از مکانهایی است که برای بازدید گردشگران فعال است.
البته در مرکز استان قزوین، آب انبارهای مختلف و آثار تاریخی و مدهبی متنوع دیگری هم برای دیدن وجود دارد؛ اما موارد گفته شده اصلیترین و معروفترین آنها هستند.
الموت؛ سفری برای ریهها و آرامش دهنی
برای افرادی که دوستدار طبیعت هستند، منطقه الموت یکی از گزینههای محبوب است؛ به خصوص افرادی که در پایتخت قرار دارند، میتوانند در یک سفر یک روزه به دور از هیاهو و سر و صداهایی که هر روز با آن مواجه هستند در الموت یک روز آرام با آب و هوایی فوقالعاده مطبوع را تجربه کنند.
قطعه حسن صباح یا قلعه الموت یکی از آثار تاریخی است که در ول طبیعت الموت قرار گرفته، پلههای زیادی دارد اما بالارفتن از آن و تجربهای که نصیب گردشگر میشود، ارزش آن را دارد که کمی به خود سختی بدهیم.
دریاچه اوان هم یکی دیگر از جاذبههای طبیعی الموت است، زرآباد هم با داشتن یک امامزاده و درخت خون بر آن که شهرت دارد از دیگر جاذبههای الموت هستند.
در سفر به الموت میتوان از اقامتگاههای بومگردی بهره برده و ضمن بودن در فضایی سنتی، طعم غذاهای محلی این منطقه را چشید.
تجربه هیجان در یک سفر آرامش بخش
قزوین برای افرادی که اهل تفریح و هیجان هستند هم گزینههای مناسبی دارد، مجموعه دهکده طبیعت، باراجین و شهربازی موجود در آن به گردشگران این امکان را میدهد که از بازیهای هیجان انگیز این پارک استفاده کرده و از طبیعت زیبای یکی از بزرگترین پارکهای کشور لذت برد.
جاذبههایی از تاریخ؛ تمدن و طبیعت
جاذبههای دینی قزوین به مرکز استان ختم نمیشود و هر شهرستان بویژه آوج مکانهای مختلفی برای دیدن دارد.
در کیلومتری شهر قزوین و در منطقه کوهین، روستای یلهگند قرار دارد که از روستاهای هدف گردشگری است، چشمه آبگرم، بافت سنتی، طبیعت و صنایع دستی این روستا از مواردی هستند که میتواند ما را به این محل بکشاند.
روستای حصار در بخش مرکزی آوج با داشتن برجهای دوقلوی خرقان که از دوره سلجویی برجای مانده و ابهت و عظمت بزرگی دارد، میتواند یکی از گزینههای ما برای گردشگری باشد.
غار قلعه کرد، چشمه (داخل روستا)، غار عباس آباد و آبگرم معدنی از دیگر جاذبههای حصار است.
پل معلق آوج یکی دیگر از جاذبههای دیدنی استان است؛ درازای پل معلق آوج ۱۷۰ متر و بلندی آن از سطح زمین 105 متر است و برفراز درهای به نام شاه دره قرار گرفته است.
شاه دره، با صخرههای بلند و غیرقابل دسترسی است که وجود این پل تماشای آن را برای همگان آسان ساخته است.
تاکستان هم به شهر انگور شهرت دارد و سالانه جشنوارههای مختلفی در آن برگزار میشود.
مقبره پیر تاکستان، در کناره جنوب شرقی این شهر قرار دارد، برجی آجری از بناهای دوره سلجوقی بر جای مانده که به نام مقبره پیر شناخته میشود. این آرامگاه یک چهار طاقی است که هر ضلع آن در خارج 6.50 متر و از داخل 4.40 متر است.
در بوئین زهرا هم که از شهرهای تاریخی استان قزوین است، آثار متعددی بریا بازدید وجود دارد، تپههای سگزآباد که از دوره هخامنشی برجای مانده از آثار تاریخی این شهرستان است.
روستای هجیب هم یکی دیگر از آثار تاریخی بوئین زهرا است، در این روستا یک کاروانسرای بزرگ وجود دارد. طرح کلی کاروانسرا مربع شکل است و در تقاطع چهار ضلع خارجی آن برجهای مدور به صورت نیم ستون از سنگ و آجر دیده میشود که ارتفاع آنها نیم متر از سطح بام بالاتر است.
گورستان تاریخی دانسفهان، این گورستان تاریخی را باید یکی از شاهکارهای معماری باستانی و کهن در دوره اسلامی به حساب آورد. سنگ قبرهای منقش و خطاطی شده زیبایی که در آن وجود دارند به شیوههای مختلفی خطاطی شدهاند، و قدمت هر کدام از آنها حداقل به سه قرن پیش باز میشود.