رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر قزوین:
بیش از 80 درصد نیازهای مراقبت از گوش و شنوایی نادیده گرفته میشود
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: متاسفانه بیش از 80 درصد از نیازهای مربوط به مراقبت از گوش و شنوایی، نادیده گرفته میشود.
به گزارش ایلنا، نسرین تنکابنی، گفت: نقص شنوایی، نوعی معلولیت پنهان و یکی از شایعترین ناهنجاریهای بدو تولد محسوب میشود.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: نقص شنوایی در جوامع مختلف به دلایلی نظیر فقدان نمود ظاهری ناشنوایی در کودک، ناآشنا بودن خانوادهها با علایم اولیه ناشنوایی، آگاه نبودن از وجود مراکز غربالگری و تشخیص و درمان، با تأخیر بسیار زیاد، شناسایی میشود و این تاخیر، بر رشد گفتار، زبان و شناخت کودک، اثرات بسیار منفی دارد.
وی عنوان کرد: افزایش جمعیت سالمندی، ابتلا به عفونتهای گوش، مصرف ناصحیح آنتیبیوتیکها، استفاده بیرویه از تلفنهای همراه و استفاده نادرست از دستگاههای صوتی در جوانان و نوجوانان و استفاده نکردن از وسایل ایمنی شنوایی در محل کار، دلایل اصلی رشد کمشنوایی است.
قابل پیشگیری بودن بسیاری از انواع کمشنوایی و ناشنوایی
کارشناس برنامه سلامت گوش و شنوایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم در این رابطه بیان کرد: بیش از 50 درصد از انواع کمشنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و 60 درصد از انواع کمشنوایی و ناشنوایی کودکان، با اجرای برنامههای پیشگیری و مراقبتی در نظام سلامت، قابل پیشگیری اولیه هستند.
به گفته مینا شهسواری، ایمنسازی کودکان در برابر بیمارهای عفونی، غربالگری شنوایی در نوزادان و در کودکان (سه تا پنج سال)، تشخیص و درمان به موقع کمشنوایی، درمان صحیح افراد مبتلا به عفونت مزمن گوش، کنترل مواجهه با صداهای بلند در محیطهای شغلی و تفریحی از مواردی است که در این حوزه اهمیت دارد.
وی ادامه داد: استفاده صحیح و شخصی از وسایلی مانند هدست، هندزفری و هدفون، افزایش آگاهی در خصوص شیوه مراقبت از سلامت گوش و شنوایی، مراقبت منظم شنوایی در افراد در معرض خطر و توجه افراد بالای 60 سال برای استفاده به موقع از وسایل کمک شنوایی، از جمله موارد کاهش بار این بیماری محسوب میشوند.