در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:
فعالیت های اقتصادی با تعاون و مشارکت جمعی از دوام و بقای بیشتری برخوردارند
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: فعالیت های اقتصادی با تعاون، همکاری و مشارکت جمعی از دوام و بقای بیشتری برخوردارند و می تواند در ایجاد فرصت های شغلی با پایداری مشاغل اثرگذار باشند.
سید فرهاد ناصری نیا در گفت و گو با ایلنای لرستان با تاکید بر اینکه بهرهگیری از توان جمعی و تجمع سرمایههای افراد میتواند یکی از راهبردهای مهم توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در استان باشد، اظهار داشت: کار و تلاش در مجموعههایی که بصورت گروهی و تعاونی صورت میگیرد موفقیت بیشتری دارند، بر همین اساس اکثر کشورهای جهان تشکیل شرکتهای تعاونی را به عنوان یکی از ابزارهای مهم و مؤثر در امر توسعه استفاده میکنند که در صورت توسعه تعاونیها این امر منجر به مشارکت اکثریت مردم در اقتصاد و عدالت اجتماعی در بین جامعه میشود.
وی به فراهم بودن بستر تاسیس تعاونیهای جدید در حوزه مختلف اقتصادی در استان اشاره کرد و افزود: هر سال براساس توانمندیهای بومی و محلی تعاونیهای جدیدی در استان تشکیل میشود که امسال نیز طبق برنامهریزیهای به عمل آمده تاکنون تعداد ۱۳۳ شرکت تعاونی در حوزههای مختلف اقتصادی با اشتغال بیش از دو هزار نفر در لرستان ایجاد شده، که نسبت به برنامه پیش بینی شده پیشرفت قابل ملاحظهای داشته است.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان بر تحقق توسعه اقتصادی با مشارکت همه اقشار مختلف جامعه تاکید کرد و بیان کرد: اهمیت جایگاه زنان در اشتغال و تولید، ایجاد و تقویت تعاونیهای بانوان منجر میشود تا زنان در کنار مردان به تولید سرمایه و ارائه خدمات اجتماعی، اقتصادی و سایر فعالیتها بپردازند و در این راستا ۶۱۳ تعاونی بانوان با ۴ هزار و ۵۷۵ نفر عضو فعالیت میکنند.
ناصری نیا اظهار کرد: عمده فعالیت تعاونیهای بانوان در سطح استان در زمینههای تامین نیاز تولیدکنندگان، صنایع دستی، فرش دستباف، مشاغل خانگی و ... است.
وی همچنین به توسعه روستاها در سطح استان با توجه به پتانسیل آن روستا اشاره کرد و بیان داشت: در همین راستا ۴۰۸ روستا تعاون در استان به فعال بوده و به ثبت رسیدند که بیش ۳ هزار نفر عضو دارند.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان تصریح کرد: از مهمترین راهبردهایی که در دستور کار داریم میتوان به توسعه مدیریت و توانمندسازی منابع انسانی تعاونیها به واسطه ارائه آموزشهای لازم، تحکیم تعاملات شبکهای و حرکت به سمت خودکفا شدن تعاونیها، تلاش در جهت افزایش همکاریهای بینبخشی و تأمین مشوقها و منابع مالی موردنیاز تعاونیها اشاره کرد.
وی افزود: بر همین اساس امسال در مجموع ۳۳ هزار و ۲۳۱ نفر ساعت دوره آموزشی مهارتی تخصصی، مدیریتی و مجازی برای تعاونگران لرستانی برگزار شده است.
ناصری نیا توجه به صادرات محصولات و تولیدات تعاونیهای استان را از دیگر اقدامات صورت گرفته طی سال جاری عنوان کرد و خاطر نشان کرد: امسال میزان صادرات انجام شده توسط شرکتهای تعاونی لرستان بالغ بر ۲۳ هزار دلار بوده که محصولات تعاونی استان به خارج از کشور صادر شده است که بیشترین میزان این صادرات محصول زعفران و پس از آن فرش، پوشاک و دام زنده بوده است.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان در پایان به نقش مهم سرمایهگذاری بخش خصوصی به ویژه تعاونیها و کاهش مشکلات اقتصادی استان اشاره کرد و گفت: اعتبارات محدود دولتی نمیتواند پاسخگوی همه نیازهای جامعه باشد بنابراین باید شرایط برای ورود بخش خصوصی فراهم شود که دستگاههای اجرایی باید به واسطه آسانگیری و تسهیل قوانین، برای سرمایهگذاری بخش خصوصی به ویژه از طریق تشکیل و تقویت شرکتهای تعاونی در بخشهای مختلف اقتصادی حمایت کنند.